Wong tuwa lan segara

Wong tuwa lan segara

Wong tuwa lan segara

Wong tuwa lan segara (1952) minangka karya fiksi sing paling misuwur ing American Ernest Hemingway. Sawise diterbitake, panulis bali menyang arena sastra. Narasi kasebut diilhami saka pengalaman penulis dhewe dadi nelayan ing Kuba. Ing luwih saka 110 kaca, dheweke nyekel petualangan pelaut lawas lan perjuangane nyekel iwak marlin gedhe.

Crita cekak iki pisanan diterbitake ing majalah kasebut Life, sing nyenengake Hemingway, amarga bukune bakal kasedhiya kanggo akeh wong sing ora bisa tuku. Ing sawijining wawancara, dheweke ujar: "... iki nggawe aku luwih seneng tinimbang menang Nobel." Kanthi tembung kasebut, tembung kasebut dadi pratelan, kayata panulis dianugerahi Hadiah Nobel kanggo Sastra ing taun 1954.

Ringkesan saka Wong tuwa lan segara (1952)

Santiago es nelayan kondhang ing Havana kaya "sing lawas". Dheweke lagi ngliwati tambalan atos: luwih saka 80 dina tanpa entuk woh-wohan saka fishing. Ditemtokake kanggo ngganti kekayaan, dheweke tangi luwih cepet mlebu arus Teluk, kabeh kayane dadi luwih apik nalika nyokot ing pancinge iwak marlin. Dheweke ndeleng tantangan gedhe iki minangka cara kanggo nuduhake katrampilan marang wong liya.

Perang gedhe

Wong tuwa kasebut gelut telung dina nglawan dheweke gedhe lan kuwat iwak; sajrone wektu suwene akeh prekara sing ana ing pikirane. Antarane, biyen, kapan garwane urip lan dinikmati kamakmuran ing pakaryan. Dheweke uga ngelingi Mandolin, wong enom sing mulang babagan perdagangan wiwit isih cilik lan wis dadi kanca sejatine, nanging dheweke pindhah adoh.

Pungkasan sing ora dikarepake

Santiago menehi kabeh, lan karo siji gaweyan pungkasan ngatur kanggo ngamanake iwak tatu karo clempung. Bangga karo prestasi dheweke, dheweke mutusake bali. Bali menyang ndharat babar pisan ora gampang, amarga nelayan tuwa kasebut kudu menehi hasil karo hiu sing ngepetake tangkepan. Sanajan dheweke gelut karo sawetara, mbaka sethithik dheweke bisa ngonsumsi iwak gedhe kasebut lan mung kari balung, sing nyebabake kekalahan ing wong tuwa kasebut.

Siji sore, Santiago tekan pantai; kiwa prau lan turahan iwak gedhe banjur mulih kesel banget lan sedhih banget. Sanajan ora ana barang sing ditinggalake marlin, kabeh wong ing desa kasebut gumun karo gedhene iwak kaya ngono. Mandolin ana ing kana lan weruh tekane, lan dheweke getun nilar wong tuwa mau, mula dheweke janji bakal ngancani dheweke maneh ing pakaryan kasebut.

Analisis saka Wong tuwa lan segara

Struktur

Crita kasebut ngemot a basa sing jelas lan sederhana, sing ngidini maca lancar lan nyenengake. Sanajan ora akeh kaca - yen dibandhingake karo novel liyane -, nyedhiyakake konten sing kandhel lan berkualitas. Ana akeh piwulang sing ana ing narasi iki, sing uga bakal gumantung karo interpretasi sing maca. Pramila panemu sing beda babagan karya iki bisa ditemokake.

Pertunjukan gaya

Crita cekak iki nuduhake gaya unik saka panulis. Pahlawan dikenalake - Santiago, nelayan lawas - sing, sanajan wis tuwa, ora nyerah. Kaya biasane, ana masalah dangkal: kurang mancing; nanging, critane luwih lanjut. Watake kasebut ngalami serangkaian kahanan manungsa, kayata kesepian, kuciwoutawa kapitunan, nanging dheweke urip kabeh tanpa kelangan kekarepan lan wani.

Interpretasi beda

Kita ngadhepi apa sing diarani pungkasan pungkasan. Critane ora duwe asil tartamtu, amarga ora ditemtokake apa sejatine kedadeyan karo Santiago. Mula, kabeh tetep dadi penafsiran sing maca. Contone, rasa sedhih lan kekalahan nalika nelayan mulih bisa ditafsirake minangka pungkasane eksistensi.

Tematik

Tanpa mangu-mangu, Wong tuwa lan segara Iki minangka buku sing nggawe sampeyan mikir babagan kahanan urip. Sanajan duwe tema utamane lelungan para nelayan veteran sing nemoni tembelan kasar, crita kasebut kanthi simbolis nyentuh poin liyane, kayata: kekancan, kasetyan, ketekunan, ora wedi, bangga, kasepen y Muerte, kanggo jeneng sawetara.

Sawetara data biografi panganggit

Panulis lan wartawan Ernest Miller Hemingway lair dina Jumuah 21 Agustus 1899 ing Oak Park Village ing sisih lor Illinois. Wong tuwane yaiku: Clarence Edmonds Hemingway lan Grace Hall Hemingway; dheweke, ahli ginekologi sing misuwur; lan dheweke, musisi lan penyanyi penting. Kalorone padha tokoh sing dihormati ing masyarakat Oak Park sing konservatif.penulis Amerika paling apik

Ernest sekolah ing Taman Oak lan Sekolah Menengah Hutan Sungai. Nalika SMP, dheweke melu —Ing antarane akeh subjek— kelas jurnalisme, sing didikte Fannie Biggs. Ing prekara iki, panulis paling apik dianugerahi publikasi artikel ing koran sekolah, sing diarani: Trapeze. Hemingway menang kanthi tulisan kaping pisanan, yaiku babagan Orkestra Simfoni Chicago lan dikenalake ing taun 1916.

Wiwitane jurnalisme lan perang donya kaping pisanan

Ing taun 1917 - sawise nolak kuliah - dheweke pindhah menyang Kansas. Ing kana miwiti pakaryan minangka wartawan ing koran kasebut Kansas City Star. Mikir yen mung tinggal ing papan iki suwene 6 wulan, dheweke entuk cukup pengalaman kanggo nate tugas mbesuk. Mengko mengko gabung karo Palang Merah kanggo melu WWIIng kana dheweke dadi sopir ambulan ing ngarep Italia.

Wartawan perang

Sawise kacilakan ing ambulans, Ernest kudu bali menyang negara asale, lan dheweke bali dadi jurnalisme. Ing taun 1937, dheweke kesah menyang Spanyol minangka koresponden dening Aliansi Surat kabar Amerika Utara kanggo nutupi Perang Sipil Spanyol. Setahun sabanjure, dheweke nglaporake kedadeyan Perang Ebro lan ing tengah Perang Dunia II dheweke nyekseni D-Day, ing endi Operasi Overlord diwiwiti.

Gaya sastra

Hemingway dianggep minangka bagean saka Generasi Ilang, klompok wong Amerika sing miwiti karir sastrane sawise Perang Dunia Pertama. Amarga iku karyane nuduhake kuciwo lan ora duwe pengarep-arep ing wektu kangelan. Crita lan novel kasebut ditrapake kanthi ditulis ing prosa narasi, kanthi ukara deklaratif sing cendhak lan ora ana gunané tandha internal.

Penulis diidentifikasi minangka duwe gaya unik, sing ditandhani sadurunge lan sawise ing bidang sastra. Novel pertama, shindig (1926), miwiti karir. Karya iki nampilake cara nulis dhewe Hemingway diarani: teori gunung es. Kanthi mangkono, panulis tetep njaga alesan saka crita kasebut aja nganti langsung diwenehake marang sing maca, nanging kanthi implisit kudu jelas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Areli ngandika

    Halo, jenengku Areli lan aku seneng karo blog iki, aku rumangsa pancen apik banget lan aku bakal bali asring banget amarga cara nuduhake kontene kreatif banget lan narik banget supaya kita sing seneng maca menehi inspirasi supaya luwih akeh maca lan ngerti liyane babagan jagad sastra. Sejatine aku seneng banget karo blog iki amarga sawetara wektu aku rumangsa dadi bocah cilik ing toko permen tanpa ngerti sing manis kanggo milih kabeh katon apik banget mula aku pengin maca kabeh yaaa.