Tinjauan Pernikahan Darah dening Federico García Lorca

Federico Garcia Lorca

Tanggal 22 Juni 1928, ing Cortijo de Fraile de Níjar, ing Taman Alam Cabo de Gata saiki ing Almería, ana kedadeyan tragis. Khusus, pesta pernikahan sing mungkasi tragedi nalika panganten wanita mutusake kabur karo wong sing ditresnani banget. Acara nyata sing bakal menehi inspirasi kanggo salah sawijining karya paling apik saka Federico García Lorca: Wedding getih.

Sinopsis Pernikahan Getih

Pernikahan getih Federico García Lorca

Ing kutha Andalusia, kabeh wis siyap mengeti pesta sing bakal mbukak rahasia lan pasulayan saka rong kulawarga. Ing tangan siji, kulawarga panganten lanang kalebu ibu sing kelangan bojone lan salah sawijining anak amarga Felix, sing putra Leonardo isih tresna karo panganten wanita.

Kahanan sing nyebabake pesta pernikahan, sanajan kedadeyan kasebut, pungkasane ngalami tragedi penganten putri mutusake minggat karo Leonardo. Penerbangan sing ngepungake kabeh kutha, kanthi pangantene pria dadi pengungsi utama liwat alas.

Pungkasane, crita kasebut bakal mungkasi matine Penganten lanang lan Leonardo, sing saling mungkasi nalika rembulan katon dhuwur ing langit. Panganten wanita isih urip, dadi penderita utama pati bareng karo garwane Leonardo.

Pungkasan iki, dingerteni kabeh wong, ngira munculé crita sing bakal ana ing crescendo, kebak kabeh mitologi Andalusia sing dibuwang dening Lorca ing kahanan rahmat. Unsur-unsur sing terus-terusan dikombinasikake karo inspirasi sing lair amarga siaran pers sing nyritakake crita Francisca Cañadas, sing ing sawijining wengi ing Juli 1928 mlayu karo seduluré Francisco Montes, katresnan sing nyawane, saka pesta sing lagi dirayakake karo tunangane, Casimiro, karo dheweke kulawarga nyoba nyoba omah-omah karo dheweke supaya mas kawin dadi luwih apik.

Watak Panganten Sang

Aktor film The Bride

Pernikahan Darah kalebu karakter utama lan sekunder ing ngisor iki:

  • Pacar: Sanajan rada naif, dheweke pancen wong sing semangat banget, mula dheweke ora bisa mikir yen ndeleng tunangane ing tangane wong liya. Kanggo dheweke, semangat kanggo panganten wanita nggambarake definisi katresnan sejati.
  • Pacar: Passionate lan gojag-gajeg, dheweke nyeret atusan dilema ing bagean pertama dolanan nganti impulsif dheweke mbledhos sawise pesta. Dheweke minangka protagonis total karya kasebut (kaya sing dikonfirmasi adaptasi anyar, The Bride) lan dheweke nglindhungi awake dhewe ing kekuwatan alam minangka alesan kanggo mbenerake dheweke uwal.
  • Leonardo: Sudut katelu saka segitiga kasebut yaiku sepupu penganten wanita, sing tresna banget karo dheweke. Nikah karo seduluré protagonis, dheweke weruh kepinginane saya mundhak nalika critane maju nganti dheweke mutusake mlayu karo dheweke. Ora sopan, dheweke semangat lan karakter main antagonis.
  • Ibu: Minangka narator bayangan, ibune panganten pria tanggung jawab kanggo ngisi kabeh kesenjangan ing plot kanthi informasi sing luwih gampang ngerti karakter liyane lan tumindake.
  • Garwane Leonardo: Dheweke ngerti perasaan bojone marang panganten wanita, ing wektu sing padha, bareng karo ibu mertua, dheweke ngramal tragedi sing bakal kelakon ing pungkasan lakon.

Simbol Panganten Darah

Purnama lan Penganten Getih

Ing Pernikahan Darah, akeh simbol sing sadurunge disenengi ing karya Lorca uga dadi karakter lan konduktor crita:

  • Wulan: Klasik Lorca, rembulan biasane digandhengake karo pati, sanajan ing Pernikahan Darah uga tumindak minangka kanvas kemurnian lan refleksi getih lan kekerasan sing negesake sejarah.
  • Jaran: Lambang saka virility lan maskulinitas.
  • Pengemis: Klambi kanthi warna ijo, dheweke tampil ing bagean pungkasan main karo Penganten menyang tujuan pungkasan. Iki nglambangake pati.

Penganten Getih: Puisi Kekerasan

Cortijo del Fraile ing Almería

Cortijo del Fraile, setelan sing menehi inspirasi kanggo Bodas de Sangre. Foto dening Julen Iturbe.

Pernikahan Darah lair liwat siaran pers kasebut ing ndhuwur sing nyritakake kedadeyan ing Nijar ing taun 1928, khusus sing diterbitake dening Diario de Málaga kanthi irah-irahan "Kekarepan wanita nyebabake pangembangan tragedi getih sing nyebabake wong lanang nyawane ". Kayane kaya ngene Lorca mutusake kanggo njupuk sejarah dadi tragedi, sawijining genre sing dadi konsep teater sing paling jelas.

Artikel sing gegandhengan:
Federico García Lorca. 119 taun laire. Frasa lan ayat

Sawise pirang-pirang wulan nulis, akhire tanggal 8 Maret 1933, Bodas de sangre tampil ing Teater Beatriz ing Madrid, dadi sukses Iki mung lakon saka Lorca sing diterbitake ing buku ing taun 1935 dening penerbitan El Arbol kanthi judhul Wedding Blood: Tragedi ing telung tumindak lan pitung kwartal.

Kaloro ing versi teater lan sastra, Blood Wedding ditampilake ing telung tumindak sing beda, sing digawe saka bingkai sing beda (sing pertama dadi telu, dene tumindak sing nomer loro lan nomer telu dipérang dadi rong bingkai). Struktur sing ngidini likuiditas luwih gedhe ing narasi, lan ing wektu sing padha nyedhiyakake total suspense kanggo crita.

Kajaba iku, karya kasebut bakal dadi subjek pirang-pirang karya teater mengko saliyane adaptasi film sing beda, ing antarané film kasebut dijupuk ing bioskop ing taun 1938 karo muse Lorca, Margarita Xirgu, minangka protagonis, utawa The Bride, sing diwiwiti ing taun 2015. karo Inma. Biaya kanggo peran utama.

Dianggep minangka salah siji saka karya-karya hebat Federico García Lorca, Blood Wedding minangka wakil pangaribawa panganggit sing paling apik: adegan kulawarga kayata Andalusia, kanthi simbolisme dhewe sing nyengkuyung karo nasib adhedhasar tragedi, sawijining genre sing bakal diungkapake Lorca ing adegan telung taun sadurunge pembunuhan sing bakal nyabut kita sulap langgeng saka salah sawijining penulis sejarah gedhe.

Apa sampeyan pengin maca buku Bodas de sangre anggitane Federico García Lorca? Sampeyan bisa nemokake Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   legenda ngandika

    pucuk pal sing maos