Xavier Barroso. Wawancara karo penulis Sampeyan ora bakal lugu

Fotografi Xavier Barroso: © May Zircus. Kasedhiya saka Departemen Komunikasi Grijalbo.

Xavier Barroso, lair ing Granollers, lulus ing Komunikasi Audiovisual lan dadi panulis skenario lan panulis. Novel anyare nembe metu. sampeyan ora bakal lugu, sawise Avenue saka ilusi. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan luwih akeh.

Xavier Barroso—Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane sampeyan ora bakal lugu. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

XAVIER BARROSO: sampeyan ora bakal lugu Punika a novel cita-cita, kejahatan, semangat lan dendam kang nyritakaké crita loro sedulur sing golek piyambak submerged ing spiral saka panganiaya kanggo defend apa padha pracaya lan kanggo urip ing konteks perjuangan kelas. Iku uga crita Barcelona dibagi dadi rong fraksi sing ora dirungokake lan padha mundur lan padha ana ing dalan perang. Mesthi, taun kang kedadean saka wong bersenjata (1917-1923) pancen angel banget kanggo buruh saka Barcelona, ​​​​nanging, ing wektu sing padha, wektu sing nyenengake kanggo nyemplungake awake dhewe ing jaman saiki.

Ide kasebut muncul nalika nulis Avenue saka ilusi. Aku wiwit nemokake lan delve menyang gunmen lan wiwit éling sing novel bakal lair saka obsesi anyar iki.

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

XB: Aku kelingan novel bocah cilik Tuixi, tuixó sing feia teater, sing aku maca kaping pirang-pirang nalika umur 8 utawa 9 taun. Aku mangan akeh lan cepet banget. Untunge ing omahku ana sawetara sing maca lan padha nurunake hobi kasebut marang aku. Lan aku ngelingi sawetara novel sing diwaca nalika umur 14 utawa 15 taun, kaya Kutha prodigies, Omah Roh, Pilar bumi, Satus taun kasepen o 1984.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

XB: Aku rada troll saben-saben padha takon pitakon-pitakon iki kanthi alesan sing prasaja: babagan sastra, Aku rumangsa angel setya. Kajaba iku, aku maca akeh macem-macem genre sastra, dadi jembar banget. Saka Edward Mendoza, Almudena Eyang kakung, Gabriel Garcia Marquez, Marta orriols utawa Kawa Balthazar, nganti Oscar Wilde, stephen King, donna tart, Iskak asimov utawa Ursula K. Leguin. Kaya sing sampeyan ngerteni, iki minangka grup eklektik lan bisa uga yen sampeyan takon minggu ngarep, aku bakal ngandhani wong liya lan liya-liyane.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

XB: Aku kepengin banget ketemu Dorian Grey lan nggawe? Carane angel! Aku bubar maca Manuk kolibri, saka Sandro Veronesi, lan aku seneng banget kanggo mbangun karakter kaya ing protagonis saka novel kasebut.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

XB: Aku hobi utama iku mikir akeh lan ngerti karakter banget sadurunge aku miwiti nulis. Aku mlaku-mlaku ngubengi kuthaku, adus utawa masak mikir dheweke. Kanggo maca, aku ngakoni yen aku seneng nindakake lying mudhun.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

XB: Pendhaftaran rutin nulis cetha banget: Aku saka tangi gasik kanggo nulis lan nindakake ing bar utawa perpustakaan. Ing ngarep tembok tiba ing kula.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

XB: Apa tegese bagean saka sejarah? Ya, aku maca akeh novel saka sing diarani catch-all sastra kontemporer, uga ilmu fiksi, novel ireng lan kabeh sing tiba ing tanganku lan katon menarik kanggo aku.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

XB: Saiki aku lagi maca Bu Maret, dening Virginia Feita, film debut sing dadi akeh ngedika bab. Dheweke wis menehi aku lan, saka apa sing dakwaca, mula janji. Babagan apa sing daktulis… Aku mung bisa ngomong yen aku wis mlebu a kontrak karo Grijalbo kanggo kula novel kaping telu.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

XB: Aku percaya yen kita urip ing jaman sastra sing tenang lan sugih amarga akeh sing ditulis lan diterbitake (sanajan luwih akeh sing kudu diwaca) lan, ing wektu sing padha, aku mikir yen iki minangka tren sing mbebayani amarga dadi akeh jumlahe ora sinonim karo kualitas. Mungkin penerbit kudu nyunting luwih sithik lan ngurus saben buku lan, ing wektu sing padha, katon apik banget yen bisa nerbitake luwih akeh wong tinimbang sadurunge. Aku ngerti manawa kabeh sing dakkandhakake babagan topik kasebut kontradiktif, umume aku ana ing pirang-pirang aspek, mula aku mungkasi kanthi nyatakake yen sing paling becik yaiku tekan tengah.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

XB: Iki minangka wektu sing angel, lan aku ora ujar iki mung amarga pandemi utawa perang ing Ukraina, aku mikir masyarakat iku kecemplung ing krisis filosofis lan nilai-nilai sing jero. Sanadyan kita urip ing jaman sing luwih stabil, isih akeh sing kudu ditindakake kanggo nggawe jagad iki dadi papan sing luwih adil lan luwih adil, lan mulane, aku milih tetep karo apa sing bakal teka, amarga aku mikir yen manungsa iku. bisa nemokake sisih positif saka samubarang. Kanggo iku, sebagian, kita para panulis ana ing kene, kanggo meksa kasunyatan lan nggawe fiksi jagad sing bisa mbantu para pamaca berkembang lan mikir.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.