Sebastian Roa. Wawancara: "Aku kepengin crita kanthi apik"

Sebastian Roa. Foto (c) Manuel Orts.

Sebastian Roa Dheweke duwe karir sing ora bisa dicegah lan tanggal 7 novel paling anyar metu, Nemesis. Panulis novel sejarah Teruel, panulis judhul kayata Casus belli, Bales getih, trilogi Serigala al-Andalus, Tentara Allah y Rantaman takdirutawa Mungsuh saka Sparta, wenehi aku iki Interview dina iki Dheweke crita sethithik babagan buku, panulis lan panorama editorial lan sosial saiki. Aku seneng banget karo wektu lan dedikasi sampeyan.

Wawancara karo Sebastián Roa

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

SEBASTIÁN ROA: Aku ora ngelingi wacan kaping pisanan, nanging mesthine a novel pulp dening Bruguera, jinis sing ganti banget ing kios. Fiksi medeni lan ilmiah dening panulis Spanyol kanthi jeneng samaran Anglo-Saxon sing beda. Yaiku sing ana ing omah.

Lan sing pisanan dak tulis yaiku lcritane manuk pipit yen, nalika musim panas teka, dheweke kudu saingan karo panganan kanthi ngulu lan swift. Drive ornithological sing ditindakake nalika isih bocah.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

MR: Caranipun. Dheweke nggawe aku maca ing BUP. Siji-sijine alasan sing bisa nyebabake pengaruh kasebut yaiku jenius Delibes.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

SR: Aku ora duwe panulis, nanging novel favorit. Panganggité bisa saka Para sedulur, pangirim utawa Blasco Ibáñez nganti Waltari, posteguillo, Pressfield utawa Pérez-Reverte. Wangsulan: Bab ingkang paling gedhe sing wis dakwaca yaiku saka Madeline miller. Circe judhulé.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

SR: Kanggo putri mary Pangirim sing ditemokake kanthi ora dingerteni Byzantium.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

SR: Kula asale sawetara hobi umume. Aku bisa nulis lan maca ing endi wae, sanajan sampeyan luwih seneng.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

SR: Aku biasane nulis ing komputer desktopku, ing kantor cilik sing wis digawe ing omah kanggo tugas kasebut. Aku mesthi entuk luwih akeh Wengi bengi, iku bakal amarga ana gangguan sing luwih sithik. Kanggo maca, ora kaya amben. Sanajan ing endi sing dakwaca paling akeh yaiku ing kereta bawah tanah, mangkat kerja.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

MR: Aku yakin kabeh sing wis dakwaca (apa sing mengaruhi aku, dingerteni) wis mengaruhi apa sing bakal dak tulis mengko. Saka ing Iliad munggah Reeds lan lendhut.

Lan ing wektu iki Yaiza, anakku, ndeleng wangsulan sing wis dak tulis lan takon apa aku intelektual. Yen kabeh sing wis dakwaca duwe pengaruhe, tambah kene Senja.

"Wangsulane," wangsulane, "aku maca Senja (Aku ngakoni, aku penasaran), nanging babar pisan ora nyebabake aku lan aku ora kepengin nindakake perkara kaya ngono.

"Ya," dheweke nerusake, "paling sampeyan wis ngerti apa sing ora karep sampeyan tulis." Kanthi tembung liya, pengaruh wis nyebabake sampeyan.

Ya, amarga anakku sing bener, aku menehi: Senja. Saga sing ora mengaruhi aku, sanajan kasunyatane wis adol luwih saka satus yuta kopi, lan limang film kanthi koleksi luwih saka 3.000 yuta dolar adhedhasar. Saiki, ayo dakcritakake marang awake dhewe kepenak banget.

  • AL: Genre favorit sampeyan kajaba sejarah?

SR: Bener Aku ora duwe genre favorit. Ora uga novel sejarah. Kasunyatane, akhir-akhir iki aku maca luwih akeh esai. Ing novel Aku condong karo crita sing ditulis kanthi apik, kanthi spun wefts lan karakter lively. Gender iku paling ora; nanging yen ana perkara sing mbalekake aku, novel kasebut minangka kriminal lan kriminal.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

SR: Aku wacan Wong sesatdening Delibes. Aku nundha. Y nulis, penasaran, ana gandhengane babagan bid’ah. Yaiku sing bakal kita sebut novel sejarah abad pertengahan, liyane aku ora bisa ngomong.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

SR: Penerbitan gampang banget. Nindakake kanthi level lan jaminan, kajaba kasus khusus aparat Marian sing ora bisa dadi conto, minangka prekara liya. Ana panjaluk sing sithik banget lan pasokan akeh banget, lan kalorone fokus ing aspek ekstra sastra. Saiki, cara paling apik kanggo nerbitake kuldine yaiku instagramer, youtuber, tukang men game o kembang lisah. Dadi ing TV uga mbantu.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

SR: Ora ana sing positif saka iki. Yen ana apa-apa, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka negatif kanggo nyebut nganggo cara sastra. Intine manungsa sing wis dibukak, dakkandhakake. Sing diarani literatur: kahanane manungsa, bener? Dadi, munafik keplok, ora preduli karo korban tewas, ora tanggung jawab akeh bajingan karo topeng ing sikut, otak sing ora gelem, para politikus kabeh jinis sing entuk bathi saka masalah kasebut , wuta saka wong-wong sing nate diboyong lan difitnah dening pitenah Kain ... ana atusan novel.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Nyenengake yen ngerti karier panulis kanthi sukses kanthi sukses lan tumindak sing wajar nalika wawancara. Sampeyan bener nalika nuduhake permintaan lan pasokan ing jagad penerbitan sing ora padha karo titanic.
    - Gustavo Woltmann.