Javier Pellicer: «Penerbitan mesthi rumit banget»

Photography: Javier Pellicer. Profil Twitter

Javier Pellicer, panulis novel sejarah, duwe novel anyar, Lerna, Warisan Minotaur, sing metu tanggal 8 Oktober. Aku seneng banget karo wektu sing sampeyan lakoni Interview nalika dheweke ngobrol babagan buku, penulis, proyek lan adegan penerbitan.

WAWANCARA Karo JAVIER PELLICER

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

JAVIER PELLICER: Wacan pisanan ora sejatine buku kaya ngono komik. Aku dadi pamaca amarga Asterix, Mortadelo lan Filemón, Spiderman utawa Batman. Maca semacam iki ora nate diwenehi kredit sing cukup, nanging dakkira yaiku jender apa bisa penting kanggo ngenalake bocah-bocah ing jagad sastra.

Minangka crita pisanan sing dakkirim, aku ambisi (lan cukup naif) kanggo wani kabeh trilogi fantastis sing, kanthi cara iki, aku tetep lan isih tetep. Ora amarga aku bangga karo sing aneh banget (ora ana sing mulang mulang), nanging sabenere dheweke ngelingake yen aku wis maju dadi panulis.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

JP: Kayane wangsulane ora asli banget: Pangeran saka cincin. Kasunyatane, aku dadi semangat banget yaiku pemicu mutusake dadi penulis. Sepisan maneh, naif, aku pengin niru seni Tolkien (mula trilogi sing dakkandhakake sadurunge). Suwe-suwe aku temenan nemokake gayane dheweNanging aku yakin manawa tanpa pengaruh karya Tolkien marang aku, aku ora bakal mikir dadi penulis. Utawa bisa uga ya.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

JP: Kajaba Tolkien, aku bakal ngarani klasik liyane kaya Asimov, Arthur C. Clarke utawa Stanislaw Lem. Saiki, aku bakal tetep terus Ted chiang, antologi sing crita uripmu Iki minangka bab paling apik sing wis dakwaca sawetara wektu kepungkur. Ing ilmu fiksi Iki uga akeh pengaruhe. Lan kanggo panulis Spanyol, tanpa mangu-mangu, pilihan utama saya yaiku Jordi Sierra lan Fabra.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

JP: Aku seneng ketemu sapa sing dakanggep pribadi karakter paling apik ing genre fantasi (sanajan uga kurang dikenal): Simon Bolthead (protagonis saka saga Pangeling-eling lan getun, dening Tad Williams).

iku karakter sing apik banget ing babagan evolusi, lan sing nggambarake luwih apik tinimbang kabeh wong sing lelungan tuwuh dudu pahlawan klasik, nanging manungsa, nalika transisi wiwit enom nganti diwasa.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

JP: Meneng mutlak Ora ana musik, ora ana gangguan. Paling akeh swarane udan. Y warung, akeh kopi.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

JP: Umume kantorku, sanajan nalika aku kunci Aku seneng njupuk buku catetan lan pulpen banjur lenggah ing jardín. Tansah esuk esuk, nalika sirah isih nahan ngimpi sing ngalamun sing nyenengake kanggo kreativitas.

  • AL: Apa sing dicritakake novel anyar sampeyan, Lerna. Warisan minotaur?

lerna yaiku adaptasi pribadi salah sawijining mitos pendiri Irlandia klebu ing Buku invasi Irlandia, kanthi kekhasan sing wis dakselehake ing konteks sejarah kayata Umur Gangsa, lan aku wis nggandhengake karo budaya sing nyenengake, peradaban Minoan saka king minos lan minotaur.

Crita diwiwiti nalika Lintang, putra paling enom saka Raja Minos, bali menyang Kreta lan nemokake yen plasidane sing dikenang wis luntur: tawuran kulawarga lan a wangsit ngumumake pungkasan omahé wong Minos ngancam masa depané, lan Starn kudu mutusake apa dheweke bakal nemoni ancaman iki utawa pérangan karo seduluré Partolón kanggo nggolèki omah anyar.

Punika a Novel petualangan, kanthi momotan sing abot epik lan malah nutul saka intrik palatial, nanging sing paling utama yaiku a novel paraga, emosi lan evolusi, amarga iku mesthi dadi ciri khasku.

  • AL: Genre liyane sing disenengi?

JP: Mungkin pitakon kasebut kudu dadi genre sing ora disenengi. Aku wis maca lan malah nulis meh kabeh rekaman, liwat novel utawa crita cekak. Sithik gumantung karo wayahe: fiksi ilmiah, fantasi, erotis, sejarah, kontemporer… Aku mikir, ora mung pitakon babagan genre, utamane crita apik. Konteks ora pati penting.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JP: Saiki aku lagi maca Swara lan pedhang, novel sejarah apik tenan dening Vic Echegoyen. Lan aku nulis, utawa luwih becik mriksa, sing bisa uga novelku sabanjure. Ing wektu iki, aku mung bisa ngungkapake manawa aku bakal menehi mlumpat maju ing wektu. Kabisat ageng.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

JP: Jagad penerbitan mesthi ana guild angel, kanthi utawa tanpa krisis. Nduwe sawetara keanehan sing nggawe nuntut banget lan ing endi angel kanggo metu utawa malah tetep. Nanging, pancen bener kemungkinan sing saiki menehi kita Internet nggawe luwih akeh wong nganggep dadi panulis lan penerbitan.

Mbok menawi iki nyebabake a tambah sayembara lan, sengaja, kakehan publikasi, nanging aja salah: penerbitan mesthi rumit banget. Nanging, yen sampeyan yakin karo awak dhewe, bisa uga. Aku lan kanca-kanca liyane minangka bukti.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

JP: Pancen angel banget supaya ana sing positif metu saka kahanan sing dramatis kaya ngono, lan Kajaba iku, nggawe cara urip sing biasa. Ing level bisnis nerbitake kita wis ngrantam krisis ekonomi sadurunge kanthi pandemi iki, sing mengaruhi siklus urip akeh novel amarga ora bisa nindakake promosi sing cukup. Nanging bisa uga iku kamungkinan kanggo nggawe maneh dhewe, kanggo nggoleki jalur anyar lan promosi alat kayata Internet. Muga-muga paling ora.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Christina Gonzalez Ferreira ngandika

    Gagasan pungkasan kanggo ngowahi krisis iki dadi kesempatan kanggo nemokake cara sesambungan anyar sing apik. Matur nuwun kanggo cathetan.

  2.   Gustavo Woltmann ngandika

    Pesona wawancara, Javier minangka penulis sing apik banget, dheweke fasih lan saya seneng yen dheweke penggemar Fiksi Ilmu. Lan pendekatane kanggo golek alternatif krisis saiki pancen nyengkuyung.
    Gustav Woltmann.