Julio Cesar Cano. Wawancara karo pangripta Inspektur Monfort

Photography: Julio César Cano. Profil Facebook.

Julio Cesar Cano, pangripta inspektur Bartolomé Monfort, metu saka kalima kasus judhul Malah pati uga ana. Seri sing disetel ing Castellón terus sawise Rajapati ing Plaza de la FarolaSesuk, yen Gusti Allah lan iblis penginMuga-muga sampeyan ana ing kene y kembang mati. Plot wektu iki muter babagan konsekuensi saka pengakuane tukang bakar lan reuni telung kanca bocah.

Lair ing taun 1965, ing Capellades (Barcelona), Julio César Cano wiwit nulis sawise makarya dadi musisi lan manager klompok lan wis ora nindakake apa-apa liyane saka sukses chain. Matur nuwun sanget wektu lan kabecikan sing wis diwenehake wawancara iki.

Julio César Cano - Wawancara

  • SITUS LITERATUR: Sampeyan bubar nerbitake novel anyar, Malah pati uga ana. Apa sing sampeyan critakake ing kene?

JULIO CÉSAR CANO: Ing iki cicilan kaping lima saka seri Inspektur Monfort, aku nyoba nyelehake sepatu karakter sing wis kejiret ing antarane bocah lan diwasa. Novel kasebut gegayutan karo kekuwatan sing bisa ngrusak manungsa, saka jinis kepinteran apa sing nuwuhake arsonis kanggo nyala-nyala musibah, profesi sing ora dingerteni saka ahli petugas ahli kimia, sing darmabakti kanggo nyandhang mayit supaya para sedulure bisa ngilangi dheweke meh padha urip, lan ziarah leluhur saka masarakat kanggo ndedonga marang Gusti Allah supaya kesehatan, tentrem lan udan.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngeling-eling buku pisanan sing sampeyan waca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

JCC: Aku ora kelingan, iku rumit, nanging mesthine bakal mergo tema bocah utawa remaja. Aku maca komik lan komik, aku seneng banget. Crita pisanan sing tak tulis uga ora kelingan. Pancen a nulis jembar kanggo sekolah.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

JCC: Aku kelingan dheweke kaget banget Novel Jules Verne. 20.000 liga lelungan ing jero banyu o Lelungan menyang Pusat Bumi. Kanggo setelan ing papan terpencil ing jagad iki, aku banjur golek ing peta supaya bisa maca.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

JCC: Dhaptar kasebut ora ana enteke, nanging aku bakal menehi kutipan Julio Verne, Jane Austen, Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Mary Shelley ... Lan sawetara kontemporer: Ian Rankin, Jussi Adler-Olsen, Charlotte link, Pétrus Bisa, Manuel Vázquez Montalbán ...

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

JCC: Aku mesthi kesengsem karo karaktere Sherlock Holmes.

  • AL: Apa kabiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

JCC: Aku dudu wong maniac ing babagan kasebut. Layar komputer sing apik utawa notebook sing cocog, kanggo presbyopia luwih saka apa wae. Tentrem atine, musik sithik, liya liyane.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

JCC: Ing omah, kapan wae, Ora masalah.

  • AL: Genre liyane sing disenengi?

JCC: Sastra sing apik, preduli saka jenis kelamin. Aku seneng maca ing umum.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JCC: Ing wayahe aku maca Efek Marcus, saka seri Departemen Q, saka Jussi Adler-Olsen. Aku nyiyapake cathetan pisanan ing cicilan nomer enem inspektur Monfort.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

JCC: Nulis minangka tumindak iman, lan nerbitake penerbit sing apik meh dadi mukjizat. Untunge lPamaca saya tambah apik, lan iku tandhane apik. Kita bakal ndeleng apa sing isih ana sawise jaman saiki.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

JCC: Aku seneng mbayangake manawa kedadeyan kasebut kedadeyan ayo dadi wong sing luwih apik, luwih dhukungan lan apikan. Nanging iki durung dingerteni kanthi jelas. Yaiku kekarepanku.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.