Esteban Navarro. Wawancara karo penulis novel detektif

Photography: Situs web Esteban Navarro.

Stephen Navarro (Moratalla, 1965) minangka produktif panulis novel angkara ing sawijining dina, dheweke mutusake arep nerbitake dhewe sawise rampung karo sawetara penerbit. Wis diwenehake kula wawancara iki ing kana dheweke crita sethithik babagan kabeh. Saka karyane, panulis lan bukune sing disenengi lan kepiye dheweke ndeleng pemandangan saiki. Aku seneng banget karo kabecikanmu lan wektu kanggo ngrawuhi aku.

Stephen Navarro

Polisi Nasional pirang-pirang taun, kiwa profesi lan dheweke pancen setya nulis. Dheweke wiwit ngirim ing 2008 lan makarya karo macem-macem penerbit kayata Random House, Playa de ákaba, utawa Doce Robles. Nanging iki minangka salah sawijining kasus sing ora biasa mutusake taruhan kanggo awake dhewe lan duwe kontrol produksi kanthi pindhah menyang penerbitan desktop.

Antarane judhul genre detektif - dheweke ngerti kain apa wae - yaiku Setahun praktik, crita Altruist, Penumbra utawa A polisi.

Interview

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

ESTEBAN NAVARRO: Buku pisanan sing dakwaca yaiku Uwal Logan. Ibuku tuku kanggo aku ing Readers 'Circle, nalika aku umur antara wolung nganti sangang taun. Aku wis maca sadurunge, nanging dakkira minangka buku pisanan sing dakwaca kanthi lengkap.

Crita sing sepisanan, sing ora dakkirim, yaiku komik, wiwit aku nyoba nggambar nalika nulis. Aku kelingan judhulé Lomo dheweke, lan babagan maling kerah putih sing ngrampok brankas para sugih amarga seneng banget.

  • AL: Apa buku sing mengaruhi sampeyan lan kenapa?

EN: Aku kaget banget Takone Alicia. Iki minangka buku sing ditulis miturut buku harian remaja sing tilar donya amarga overdosis lan wong tuwane, yen dheweke nylametake dheweke, pengin pengalamane diumumake. Aku maca nalika umurku rolas taun lan mulane aku dadi gumun.

  • AL: Sampeyan minangka penulis sing produktif banget. Apa poin utawa karakteristik umum sing ana ing novel sampeyan?

EN: Sing maca novel pertama aku dhewe, mula ditulis kanggo nyenengake aku. Aku nulis crita sing arep dakwaca.

  • AL: Panulis utawa panulis favorit? Sampeyan bisa milih saka kabeh jaman.

EN: Georges Simenon, tanpa ragu-ragu. Lan Oscar Wilde, kanggo Gambar Dorian Grey, sing dak anggep minangka karya sastra universal.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

IN: A Ratu Ellery. Nalika semana dheweke katon dadi watak penasaran banget.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

EN: Aku ora nate miwiti novel nganti duwe judhul, Aku ora bisa nulis menyang dokumen kanthi jeneng "Tanpa Judhul". Lan aku ora prelu maca: Aku maca lungguh ing kursi tangan, ing meja, ing kursi, ing lapangan, ing pantai lan uga ing omah ibuku, yen prelu. Aku maca ing kertas, seluler, Sedulur, iPad utawa liya-liyane ing endi bisa diwaca.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

EN: Aku biasane nindakake ing kantor cilikku saka apartemenku sing cilik, ing kana aku duwe kursi tangan lan lampu, ing jejere meja nulis novel-novelku.

  • AL: Genre sastra liyane sing sampeyan seneng?

EN: Aku wis maca kabeh, nanging aku duwe prekara khusus Fiksi ilmiah.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

EN: Saiki aku lagi maca Crita ngimpi, saka Arthur Schnitzler. Lan aku nemokake dhewe kecemplung ing novelku sabanjure, sing dakkarepake nerbitake november taun iki.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

IN: Aku Aku nerbitake dhewe, sing jarene kabeh. Penerbit mung nggoleki penulis sing wis dingerteni, ora preduli manawa karya kasebut apik utawa ora. Novel iki, paling ora penting.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

EN: Saiki aku durung mandheg nulis apa sing dialami, nanging mesthi wae ing kabeh sing ditulis wiwit saiki bakal ana sawetara bayangan, sanajan ana krisis iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)