Ricardo Alia. Wawancara karo penulis The English Cemetery

Ricardo Alía menehi wawancara iki.

Fotografi: Ricardo Alia | profil Facebook

Ricardo Aliya yaiku penulis saka trilogi zodiak (digawe saka Tandha Naga, Mabur Ula, lan Jaran Mlumpat) lan Pion beracun, kang diterbitake karo omah penerbitan Maeva. Nanging kanthi novel paling anyar, Kuburan Inggris dheweke luwih milih dalan mbalikke penerbitan dhewe. Ning kene Interview nyritakake babagan dheweke lan macem-macem perkara liyane, mula aku Aku ngormati Kathah wektu lan kabecikan sampeyan ngladeni kula.

Ricardo Aliya

Ricardo Alia lair ing San Sebastián lan duwe gelar Kimia saka Universitas Negara Basque. Seneng banget karo catur, dheweke melu ing pirang-pirang turnamen nasional lan internasional. Manggon ing Barcelona ing pundi piyambakipun nyambut damel minangka kimiawan lan profesiipun kathah ingkang dipungayutaken kaliyan publikasi novel kapisanipun ingkang nimbulaken trilogi zodiak. Dene catur minangka sumbu tengah saka Pion beracun.

Ricardo Alia - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Irah-irahan novelmu sing paling anyar yaiku Kuburan Inggris. Kepiye carane lan saka ngendi ide kasebut?

RICARDO ALÍA: Aku wis manggon ing Barcelona kanggo sawetara taun lan aku elinga nalika aku teka aku ketemu karo peta sastra kutha, karo TCTerms kapentingan sing digawe referensi kanggo penulis lan novel. Taun-taun sabanjure, aku nggoleki peta sing padha ing kantor wisata San Sebastián lan ora ana. Banjur aku teka karo idea saka a penulis enom sing nemokake mayit ing Kuburan Inggris (panggonan ing gunung gunung Urgull ngendi ana mung sawetara nisan ditinggalake) lan kanggo unravel ing luput ngetutake jejak para panulis (Baroja, Hugo, Hemingway...) sing ninggalake tandha ing San Sebastián.

Novel mung kasedhiya ing Amazon, diterbitake dhewe, pemilu beda karo novel-novelku sadurunge sing diterbitake ing label MAEVA. Aku wanted kanggo nyoba lan, sanajan wis hard, iku banget marem.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

RA: Salah sawijining wacan pisanan yaiku Quijote, salinan lawas sing disimpen bapakku. Nanging wacan sing nandhani aku lan nuntun aku kepengin nulis yaiku Christine, dening Stephen King.

RA: Crita pisanan sing dakkarang dadi novel pisananku, Tandha naga.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

RA: Nesbo, Del Árbol, Pérez-Reverte, Lemaitre, García Márquez… Aku maca eklektik.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

RA: Karakter apa wae sing digawe dening García Márquez, nanging yen aku kudu milih siji, aku bakal milih Aureliano Buendía en Satus taun kasepen.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

RA: Aku ngrungokake musik, aku nggawe a dhaptar lagu kanggo saben novel.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

RA: ing kula kantor Saka omah. Wektu iku ora penting, kapan wae apik.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

RA: Jenis kelamin apa wae Aku seneng yen novel kasebut apik.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

RA: Aku maca getih ing salju dening Jo Nesbø, lan Tentara sing ngamuk, dening Fred Vargas. wisMung rampung sing anyar novel ing taun 90-an kang dumadi ing kutha kang adoh Amerika Serikat.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

RA : Kula sekedhik pesimis ing pangertèn iki. Saben wektu Kurang buku sing didol, luwih akeh toko buku sing tutup, lan saiki kahanan saiki, karo perang ing Ukraina lan inflasi galloping, ora mbantu prospek nambah.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

RA: Untunge aku duwe gaweyan sing mantep adoh saka nulis. Y ing wektu nulis wayahe saiki ora mengaruhi kula. Aku bisa dadi abstrak, lan akhir-akhir iki aku cenderung nulis crita ing jaman sadurunge nggunakake ponsel tanpa pandang bulu, taun 80-an utawa 90-an, nalika kita ora nggawe rumit urip.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.