Juan Francisco Ferrándiz. Wawancara karo penulis The Water Trial

Photography: Juan Francisco Ferrándiz, profil Twitter.

Juan Francisco Ferrandiz Dheweke dadi penulis novel sejarah kanthi judhul kayata Wayah peteng, Geni kawicaksanan utawa Lemah sing dikutuk. Ing wulan Maret taun iki dheweke ngluncurake sing terakhir, Pengadilan banyu. Aku ngormati wektu lan kabecikan kanggo menehi kula Interview, ing ngendi dheweke ngobrol babagan dheweke lan akeh topik liyane.

Juan Francisco Ferrándiz. Wawancara

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar sampeyan judhul Paukuman banyu. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

JUAN FRANCISCO FERRÁNDIZ: El pangadilan banyu akun gesang petani abad kaping XNUMX kita bakal ngerti bagean sejarah sing durung diterbitake nanging dhasar. Antarane petualangan lan rahasia, kita bakal nemokake penemuan sing luar biasa: keadilan anyar kanggo wong sing ringkih lan embrio Hak Asasi Manungsa. Minangka kasunyatan sejarah sing ora pati ngerti, sing ngowahi jagad iki.

Sanajan kasunyatan kasebut wis ditliti ing jurusan hukum, nanging maca artikel babagan Hak Asasi Manungsa nalika aku ngrasakake potensine. Iki kabeh diwiwiti.  

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis? 

JFF: Aku ngelingi novel pertamaku kanthi apik, yaiku Sandokandening Emilio Salgari. Aku isih bocah lan aku entuk buku kasebut saka perpustakaan kotamadya ing kotaku, Cocentaina. Sejarahipun njaluk kula kecanthol (Minangka sing maca pisanan), nanging nalika tekan volume kaping telu, jebule wis utang. Aku meh meh saben dina mriksa apa wis ngasilake nanging ora. Ing sawijining dina pustakawan kasebut, ndeleng kuciwaku, menehi saran supaya aku maca buku liyane nalika aku ngenteni. Banjur dheweke menehi saran liyane lan liyane ... Wiwit iku aku ora mandheg maca sanajan aku terus ngenteni bagean katelu saka Sandokán. 

  • AL: Lan kepala penulis iku? 

JFF: Pitakon iki asring dakkarepake lan aku angel mangsuli. Sejatine Aku ora duwe penulis utamaYa, sing dak tresnani yaiku crita sing bisa digawe. Watesan imajinasi kita. 

Saka Tolkien a Reverte, Pardo Bazán, Vázquez Figueroa, Asimov, Dumas, Umberto Eco, Conrad, Ursula K. Le Guin... Kaya sing sampeyan ngerteni yaiku a amalgam jaman lan gayaDadi, aku seneng njelajah jagad sastra, tanpa label, ngliwati macem-macem genre lan panganggit. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

JFF: Mesthi kanggo William saka Baskerville de Jeneng kembang mawar. Dheweke ora nuduhake archetype saka mentor liyane; wong wicaksana sing nuntun lan oriens (ora mung karakter liyane, nanging uga sing maca). Dheweke minangka jinis karakter sing paling narik kawigaten amarga duwe kemampuan kanggo ngasilake crita. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

JFF: Wiwit nindakake kursus nulis nalika isih bocah Aku luwih seneng ngetik luwih saka nulis kanthi tanganMula aku mesthi nulis nganggo komputer. Mungkin mania mung yaiku nalika nulis novel aku seneng teks ing layar padha karo teks sing diterbitake, yaiku kanthi lekukan, wates, garis dawa kanggo dialog, font, spasi, lsp. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

JFF: Aku manuk hantu lan yen bisa aku luwih seneng nulis ing wayah wengi. Aku duwe sudhut siji loteng saka omah lan biasane njaga pakulinan lan papan kerja. Nanging saka pengalamanku, aku bakal ngandhani, yen ana inspirasi, sampeyan bisa nulis ing garasi sing surem lan lungguh ing kursi plastik. Saliyane, yen ora ana siji utawa sampeyan diblokir, sampeyan bisa uga wis ana ing sarang elang sing apik ing pegunungan Swiss; ora ana surat sing metu. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

JFF: Amarga sing dadi minatku yaiku crita, aku seneng crita kasebut kedadeyan beda periode lan kanthi cara sing beda (ing istana abad pertengahan, ing Madrid saiki utawa ing angkasa). Mesin ing sajroning uripku kepengin weruh lan yen panulis bisa awangun ing aku, perjalanan, ing endi wae papane, bakal kepenak. 

Uga, kaya panulis apa wae, sampeyan kudu mbagi wektu maca kanggo nyathet dhewe, kanthi karangan, artikel, lsp. Kadhangkala dadi detektif sing nyenengake. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JFF: Aku nembe ngrampungake novel fiksi ilmiah Temokake, saka CarterDamon lan aku miwiti kanthi semangat banget Pedagang buku de Luis Zueco. Kaya sing sampeyan ngerteni, pangowahan jender mboseni. Aku uga duwe sing apik banget tes ing seni abad pertengahan kanthi judhul Gambar enchanted dening Alejandro García Avilés, sawijining panemune nyata kanggo ngerti salah sawijining obsesiku: olahraga pikiran supaya bisa ngerteni jagad kaya pria abad pertengahan. 

Dene crita-crita sing ana ing sirahku, kabut durung bisa dibuwang lan Aku ora bisa ngarep-arep apa-apa saka novelku sabanjure. Muga-muga aku bisa enggal ngandhani.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

JFF: Tanpa mangu-mangu, kita wis kebak proses transformasi lan shift paradigma. Saliyane buku digital, wis ana macem-macem jinis hiburan sing nuduhake ceruk sing padha karo maca, aku nuduhake jaringan sosial lan platform streaming. 

Reaksi saka penerbit yaiku nambah tawaran sastra lan saben wulan atusan rilis anyar metu, akeh sirkulasi cilik kanggo ngindhari kerugian. Tegese luwih akeh panulis duwe kesempatan kanggo nerbitake, nanging lelungane buku kasebut ringkes banget, mung sawetara minggu utawa sawetara wulan, lan asile asring ora apik.

Kosok baline, cara kanggo nyedhaki pamaca ora dadi luwih akeh buku sing ditampilake ing toko-toko buku, nanging luwih becik ekspos penulis ing jaringan kasebut. Aku mikir manawa sukses dikonsentrasi ing para penulis kanthi media paling gedhe.

Kabeh iki ora luwih apik utawa ora apik, mula ana owah-owahan. Sejarah kebak karo pangowahan, kanthi skala cilik utawa gedhe, sing makili krisis kanggo sawetara lan kesempatan kanggo wong liya. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

JFF: Kaya wong liya, aku rumangsa rumangsa yen kasunyatane saya adoh lan liyane uga menehi kesan. Aku kelingan, ing wiwitan dheweke ngandhani "ora bakal kelakon" utawa "kita ora bakal entuk", banjur bakal kelakon. Kurungan, lurung-lurung kosong, korban tewas ... Yen sampeyan mikir, pancen kuwat.

Aku nerjemahake kedadeyan kaya a Drama sejarah urip ing wong pisanan, nanging aku ngakoni manawa aku ora duwe perasaan sedhih. Aku ora ngerti apa kita bakal njupuk kauntungan saka planet iki kanggo tangi. Dina iki wis modern kanggo ngadili jaman biyen kanthi skala nilai saiki lan umuk. Aku kepengin weruh, Kepiye cara ngadili kita mbesuk? 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.