Warta editorial minggu iki (29 Agustus - 2 September)

buku perpustakaan

Sugeng enjang kanggo kabeh wong! Agustus nggawa sawetara warta literatur ing Spanyol, nanging isih ana ing pungkasan wulan sing bakal dakwartakake ing ngisor iki, sanajan sawetara saka wiwitan September uga wis mlebu.

"Jenengku Lucy Barton" dening Elizabeth Strout

Editorial Duomu - 29 Agustus - 224 kaca

Wong wadon loro ing kamar rumah sakit ngobrol limang dina limang wengi. Wong wadon loro sing wis pirang-pirang taun ora ketemu, nanging obrolane kayane bisa mandheg wektu. Ing ruangan iki lan ing wektu iki, wanita loro kasebut wis tuwa, mbebayani lan kuat: ibu lan putri sing eling banget marang kekarepane.

"Enem Gagak" dening Leigh Bardugo

Editorial Hidra - 29 Agustus - 544 kaca

Leigh Bardugo bali kanthi novel Young Young sing disetel ing jagad Grisha. Ing kasus iki, serangkaian karakter bisa dadi Kaz Brekker utama, jenius kejahatan sing kudu nglumpukake klompok enem wong sing duwe katrampilan sing dibutuhake supaya bisa mlebu lan metu saka Pengadilan Es, benteng sing duwe rahasia sing bisa jotosan imbangan kekuwatan ing jagad iki.

Wacan Hostage Yoko Ogawa

"Waosan Wadya" dening Yoko Ogawa

Editorial Funambulista - 30 Agustus - 256 kaca

Ing crita iki, sawijining klompok teroris dadi sandera klompok turis Jepang sing ana ing negara manca. Suwe-suwe, negosiasi wiwit dadi luwih rumit lan perhatian saka pers lan opini publik mudhun, saengga kabeh wong bisa lali turis sing diculik kasebut. Sajrone pirang-pirang taun, sawetara rekaman ditemokake nuduhake crita sing ditulis dening saben sandera banjur diwaca kanthi kuwat marang wong liya.

"Sajrone kerangka crita sing nyenengake iki, dheweke bisa urip kanthi swasana makhluk sing bisa digantungake bayangan pati, serangkaian crita, sawetara kenangan, sing makili warisan urip lan pangarep-arep."

"Kompas" dening Mathias Enard

Sastra Omah Random - 31 Agustus - 480 Kaca

Ing apartemen Wina, ahli musik Franz Ritter wiwit mbangkitake apa sing urip lan sinau nalika kabeh pikirane liwat Istanbul, Aleppo, Palmyra, Damsyik lan Tehran, papan sing ditandhani sadurunge lan sawise urip. Antarane kabeh pengeling-eling, Sarah misuwur, wanita sing dheweke tresna 20 taun kepungkur lan dheweke nuduhake akeh momen sing hebat.

«Enard menehi pajeg kanggo kabeh wong sing, mangkat menyang Levant utawa Kulon, tiba ing jaringan prabédan nganti mlebu ing basa, budaya utawa musik sing ditemokake, kadhang kala kelangan awak lan jiwa"

"The Girls" dening Emma Cline

Editorial Anagrama - 31 Agustus - 344 kaca

Dumunung ing musim panas 1969 ing California, Evie ditampilake, bocah enom sing ora aman lan kesepian sing bakal mlebu ing jagad diwasa. Evie nemoni klompok bocah-bocah wadon ing taman, bocah-bocah wadon sing nganggo klambine, tanpa alas lan katon seneng lan ora peduli. Sawetara dina mengko ana rapat lan salah sawijining bocah wadon ngajak dheweke ngancani. Iki minangka cara Evie mlebu ing dunya obatan psychedelic lan katresnan gratis, manipulasi mental lan seksual sing bakal nyebabake kontak karo kulawarga lan jagad njaba.

Telung Dina lan Urip dening Pierre Lamaitre

"Telung dina lan urip" dening Pierre Lamaitre

Editorial Salamandra - 1 September - 224 kaca

Telung dina lan siji urip minangka crita sing dipérang dadi telung wayahe sing dipisahake ing wektu: 1999, 2011 lan 2015. Ing wektu kasebut, para pamiarsa diundang kanggo ngancani Antonie Courtin, wong sing wis dadi korban kesalahane dhewe.

Crita iki diwiwiti ing kutha cilik lan sepi ing ngendi komentar jahat, duraka lan ora nyenengake bisa uga dadi ide sing apik, unsur sing bakal nemtokake tumindak lan asil crita Antonie.

«Konjugasi sing sampurna ing antarane sastra Lemaitre lan polisi Lemaitre, Telung dina lan urip nggabungake crita sing nyenengake, yen ketegangan ora bakal mandheg kapan wae, kanthi kekayaan prosa sing nyelehake kita ing jagad emosi sing didhelikake lan ngajak nggambarake pasuryan sing paling peteng kanggo kahanan manungsa. "

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.