Virginia Vallejo

Kutipan saka Virginia Vallejo.

Kutipan saka Virginia Vallejo.

Ana paraga sing uripe katon kaya crita fiksi. Ing kategori kasebut yaiku Virginia Vallejo, jurnalis lan presenter Kolombia sing kondhang, kanthi urip sing tambah akeh diencerke ing laladan. Mesthi, akeh sing bakal ujar manawa ana pilihan; dheweke bakal njaluk alasan sing luwih gedhe: masalah kaslametan.

Wartawan kasebut wis dadi karakter misuwur ing New Granada sadurunge dheweke dadi penulis laris ing jagad penerbitan. Pakaryanipun Pablo maha, sengit karo Escobar, terus dadi salah sawijining buku sing paling komentar ing Amerika Latin. Sanajan wis meh 30 taun diluncurake, salinan terus didol kanthi antusias ing saindenging jagad.

Crita "Miss American Latin"

Taun pisanan karir media Virginia Vallejo cukup "normal". Banget gaya Karibia Amerika Selatan, dheweke mung prelu melu ing Miss Colombia lan sawise menang, coba kabegjan ing kontes Presiden Donald Trump (Miss Universe).

Dheweke lair tanggal 26 Agustus 1949 ing Cartago, sawijining kotamadya ing Valle del Cauca. Urip saben dinane minangka putri kulawarga sing sugih - pamilik tanah - diganggu dening kekerasan partisan. Nanging, episode-episode kasebut diarani "fiksi" kanggo akeh politisi negara Andes.

Urip saka novel

Sajrone taun 70-an, Vallejo wiwit nyebar ing layar televisi lan film nasional. Dheweke duwe partisipasi luar biasa ing film kayata Paco o Sambungan Kolombia, tuladhane. Ing dasawarsa kasebut, dheweke uga entuk kontrak pariwara sing penting banget. Antarane, dadi citra Cervecería Andina sing paling dielingi.

Kabisanan sing pasti ing taun 80-an. Kejaba dibintangi sinetron Shadow saka bayangan sampeyan, dadi salah sawijining jangkar warta paling lambang ing negara kasebut. Akibate, dheweke menang pirang-pirang pengakuan (penghargaan saka Asosiasi Wartawan Kolombia sing paling bergengsi).

Sadurunge lan sawise Tresna karo Pablo

Ngenali titik balik ing sejarah Vallejo ora angel, duwe jeneng pertama lan jeneng mburi. Kajaba iku, dheweke dadi salah sawijining pria paling lambang lan kontroversial ing sejarah Amerika Latin kontemporer, sinonim karo tindak pidana teratur ... Meh 20 taun sawise dheweke tilar donya, akeh wong Kolombia terus ngajeni dheweke minangka "penyelamat saka wong miskin": Pablo Escobar Gaviria.

Dheweke lan Virginia Vallejo ketemu ing taun 1983 ing Hacienda Napoles, tilas properti saka capo, saiki malih dadi pusat hiburan kulawarga. Sawise sawetara wektu, dheweke ketemu ing Medellín lan wartawan kasebut dadi kekasih karakter jahat. Mula, dheweke dadi saksi ing garis utama tumindak lan siji-sijine biographer sing nduweni akses menyang "obyek kajian".

Virginia Vallejo: Panulis Siji Buku

Nyatane Virginia Vallejo minangka panulis siji buku. Sanajan situs web resmi kasebut nyebutake "buku", ing jamak. "Detil" kaya ing ngisor iki: judhul kanthi jutaan salinan sing didol ing saindenging jagad lan diterjemahake menyang 16 basa. Judhul sing dimaksud: Pablo maha, sengit karo Escobar, teks sing nyinaoni keakraban manungsa sing dadi kategori mitos.

Kajaba iku, Vallejo nyedhiyakake akeh rincian sing peteng lan kontroversial (bisa uga urip Escobar uga dheweke). Uga akeh rahasia babagan bidang kekuwatan negara Granada Anyar. Contone, cukup kanggo nyebut jeneng telung mantan presiden sing digambarake ing buku kasebut: Alfonso López Michelsen, Ernesto Samper lan Álvaro Uribe Vélez. Esai sing nyinaoni babagan global babagan perdagangan narkoba, nanging ing Spanyol Farina, ngetung dening Nacho Carretero.

Maha tresna Kanggo Pablo, sengit escobar

Pablo maha, sengit karo Escobar.

Pablo maha, sengit karo Escobar.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Pablo maha, sengit karo Escobar

Vallejo dheweke miwiti critane karo perkenalan ing njaba diegesis narasi. Ing kana marang wong pisanan nalika dheweke budhal saka Kolombia - 18 Juli 2006- ing pesawat khusus Administrasi Penegakan Obat Amerika Serikat. Dadi, DEA wis nyetujoni informasi lan kerjasama sing ditawakake wartawan ing kasus-kasus profil tinggi.

Antarane data sing paling jelas yaiku kasus pembunuhan calon presiden Luis Carlos Galán. Kajaba iku, nyedhiyakake data babagan tumindak mafia kriminal Kolombia ing lemah AS lan keterlibatan macem-macem panguwasa Kolombia. Mesthi wae, dudu mung siji-sijine buku sing ditulis dening wong sing cedhak karo Escobar. Nalika semana, Juan Pablo Escobar, putra, diterbitake Pablo Escobar, bapakku. Judhul iki dadi, dadi padha laris.

Dina kesucian lan turu

Ing pérangan pisanan tur, Vallejo mbenerake (miturut argumen yen jatuh cinta) kepiye dheweke pungkasane dadi gandhengane karo petani "asor lan ngalamun". Nalika semana, Escobar minangka politisi enom - wis nikah - lan umure padha karo dheweke: 32 taun.

Dina kamulyan

Inti kerjane nggambarake dalane "pacar" dheweke dadi salah sawijining wong paling sugih ing planet iki. Miturut majalah Forbes, kekayaan Escobar saiki entuk udakara 30.000 yuta dolar. Nyatane, Vallejo rincian babagan industri kokain dadi apik.

Dina-dina medeni

Mesthi wae, kanggo "sukses bisnis" kasebut, kerja sama para tokoh kayata Alberto Santofimio, Menteri Pertahanan sajrone pamrentahan López Michelsen, perlu. Kajaba iku, Acara kayata nggawe skuad paramiliter lan tentara pribadi Escobar kasebut.

Kajaba iku, Vallejo ngatasi bab-bab liyane sing nyeri ing sejarah Kolombia kontemporer. Antarane, serangan bom ing penerbangan Avianca 203, ing ngendi 110 penghuni ing pesawat Boeing 727 ing antarane Bogotá lan Cali tilar donya.

Dina ora ana lan meneng

Wartawan kasebut ora ndhelikake - yen ana, dheweke rempah - rasa sakit sing ditrapake kanggo pungkasane hubungan tresnane kanthi "mungsuh nomer siji Amerika Serikat." Pecah masalah kasebut kedadeyan ing taun 1987, sawise patang taun pacaran. Pungkasane, fokus crita kasebut ana ing taun-taun pungkasan urip Escobar, nganti tilar donya tanggal 2 Desember 1993.

Buwangan

Saiki, Virginia Vallejo urip royalti saka Pablo maha, sengit karo Escobar. Apa maneh, crita iki dadi layar amba ing taun 2017, dibintangi Javier Bardem lan Penélope Cruz. Ya ora apa-apa dheweke nerusake program Perlindungan Saksi AS., isih njaga situs web lan "kabeh wong ngerti" yen dheweke urip ing Miami.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Minangka buku anekdot, kalebu narasi sing sederhana lan narik kawigaten tumrap sing maca. Kajaba iku, rasa penasaran amarga kepinginan ngerti keakraban wong kaya Escobar, nggawe dheweke dadi wong sing paling laris.
    - Gustavo Woltmann.

bool (bener)