Universitas ing Madrid ngrayakake ulang taun kaping 50 Satus Seratus Taun Kesepian

Ing 1966, Gabriel García Márquez dheweke nulis naskah kanggo Seratus Taun Kesepian ing apartemen ing Mexico City tanpa prelu weruh yen karyane bakal dadi sing paling pengaruh ing literatur Amerika Latin abad kaping-50. XNUMX taun sawise diterbitake, realisme gaib sejarah Buendía lan kutha Macondo, minangka refleksi sejarah lan urip Amerika Selatan, tetep dadi laten ing antarane para pamaca lan panulis. Bukti iki akeh kedadeyan sing Universitas ing Madrid ngrayakake dina iki kanthi mengeti 50 taun Kesatus Satus Taun?

Kupu-kupu kuning ing Madrid

© UnTipoSerio

Tanggal 30 Mei 1967, Satus Atus Kesepian diterbitake ing Buenos Aires, sawijining karya karya Gabriel García Márquez sing sukses nyengkuyung para editor lan sawijining panulis sing ngalami kesusahan naskah kanthi kaget, prioriSial: godhong teles, dhuwit ing kanthongku lan akeh tangisan ing antarane bab lan bab; Garwane, Mercedes Barcha, ngerti banget. Untunge, 50 taun sabanjure, jagad kupu-kupu kuning lan intrik kulawarga isih luwih laten saka sadurunge, lan mesthine kesempatan kasebut luwih saka siji acara kanggo ngurmati karya lan panguripan Gabo, sing tilar donya ing wulan April 2014.

Babagan negara kita, Universitas Rey Juan Carlos ing Madrid mulang wiwit dina iki nganti tanggal 7 Satus Satus Kesepian: Caravan Crita, kursus sing diselenggarakake dening omah penerbitan Libros.com, La Caixa Banking Foundation lan Foundation for New Ibero-American Journalism (FNPI). Khusus, iki minangka acara pertama sing dikelola NPI, kemewahan kanggo para siswa Spanyol lan, khusus, kanggo sawetara wartawan sing bakal ngerti manawa ana pihak "akademik" liyane saka Hadiah Nobel, sing basis jurnalistik menehi karya kayata Crita babagan mbuwang.

Jaime Abello, direktur FNPIKanca pribadi lan konduktor kursus Gabo ngerti akeh babagan aspek iki, mula dheweke ora ragu-ragu dadi direktur Gelar Master Jurnalisme dan Data URJC / El Mundo, Antonio Rubio, lan wartawan liyane sing diundang kayata Antonio Lucas, Manuel Jabois, Juan Cruz, Jorge Fabricio Hernández Utawa Daniel Samper nalika nindakake konferensi sing beda-beda sing bakal ditindakake saka petualangan literatur penulis ing negara kita menyang ledakan Amerika Latin ing taun 60an.

Ing bentuk paralel, Mario Vargas Llosa uga pengin ngurmati Gabriel García Márquez (lan hubungane sing kontroversial) karo sawetara konferensi sing diwenehake dening penulis Peru-Spanyol El Escorial liwat Universitas Complutense Madrid wiwit tanggal 26 Juni nganti 21 Juli ngarep.

Apa kita seneng-seneng?

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)