Tresnane Alejandra

Tokoh sing puisi dheweke wis ngluwihi ucapan lan kasepen. Wanita sing nggawe tembung kriya dadi daging, kepengin ngerti babagan sing mesthi ana sing paling penting. Kasepen lan tembung, ing pujangga sing wis semangat murni, nganti keturunan. Wong wadon sing mung pengin tekan ngisor. Saben tumindak, saben ukara, saben tembung, ing Alexandra Pizarnik dheweke nggoleki arti dhewe, sanajan luwih unggul tinimbang sing ora penting, kanggo bumi sing diusulake minangka formula kanggo sesuatu sing kayane ora bisa nglengkapi, nanging mung sisa kanggo sing penting. Puisi minangka inti saka urip. Puisi minangka Urip.

Lan ing antarane kabeh hawa nafsune, Alejandra nyengkuyung tresnane karo Silvina Ocampo. Alejandra tresna karo Silvina kaya wong liya. Akeh sing bisa nganggep hubungan kasebut minangka lesbi. Aku nganggep murni, luwih dhuwur tinimbang wates watesan definisi seksual sing bisa ditemtokake. Alejandra mesthi ngluwihi. Lan minangka tandha semangat yaiku aku ninggalake surat iki, sing ditulis ing taun 1972, sing ditujokake kanggo garwane Bioy Casares. Muga-muga sampeyan seneng kaya aku nalika maca maneh.

«BA 31/1/72
Aku tresno,
Dina sing sedhih banget nalika aku nelpon sampeyan supaya ora ngrungokake apa-apa, mung swara palsu lan ora pantes, asale saka makhluk sing digawe produsen golem ing ngarep kaca (lih von von Arnim).
Nanging kowe, tresnaku, ojo lali aku. Sampeyan ngerti sepira luwih saka iku sing dakalami. Mungkin aku sakloron ngerti yen aku nggoleki sampeyan. Mesthi wae, ing kene ana alas musik kanggo bocah wadon loro sing setya: S. lan A.
Tulis aku, sing dak tresnani. Aku butuh kepastian yen sampeyan ana ing kene, nanging ing ngisor iki. Aku nerjemahake kanthi wegah, asmaku nyengsemake (kanggo ngrayakake aku ngerti manawa Martha keganggu swarane napas sing lara) Napa, Silvina nyembah, apa ana telek sing ambegan apik lan aku tetep dikunci lan aku Phaedra lan aku Anne Frank?
Dina Setu, ing Bécquar, aku nunggang motor lan nabrak. Kabeh lara (ora bakal lara yen sampeyan tutul - lan iki dudu ukara sing nyenengake). Amarga aku ora pengin nguwatirake omah, aku ora ngomong apa-apa. Aku glethak ing srengenge. Aku pingsan nanging untunge ora ana sing ngerti. Aku seneng ngandhani goosebumps iki amarga mung sampeyan sing ngrungokake. Lan bukumu? Kula nembe medal. Format sing apik banget. Aku kirim menyang Posadas 1650, sing dadi kekasih Quintana, bakal ngirimake dheweke antarane rasa njijiki lan pilihan.
Aku uga ngirimi sampeyan (buku-buku) notebook Venezuelan karo aku ora ngerti apa degutante [ora nyenengake] (kaya sing dikandhakake). Nanging supaya wong-wong mau nyunting sampeyan sajrone 15 dina (…) Nanging, saiki sampeyan bisa ngedit, supaya bisa ngatasi (nanging saiki, aku dadi wong cilik ing alas, kepengin banget seneng (nanging mbebayani banget)]. Oh Sylvette, yen sampeyan lagi. Mesthi aku bakal ngambung tangan sampeyan lan nangis, nanging sampeyan swarga sing ilang. Ditemokake maneh lan ilang. Jancok wong Yunani-Yunani. Aku muja raimu. Lan sikil sampeyan lan, sisih kidul (bis 10) tangan sampeyan sing nggawa omah impen memori, ditenun dadi jaman mbiyen.
Silvine, uripku (kanthi makna harfiah) aku nulis kanggo Adolfito supaya paseduluran kita ora turu. Aku wani njaluk dheweke ngambung sampeyan (sethithik: 5 utawa 6 kaping) kanggo aku lan aku mikir dheweke ngerti yen aku tresna karo sampeyan TANPA LATAR BELAKANG. Aku tresna marang dheweke, nanging dheweke beda, ngerti? Ditambah maneh aku dikagumi dheweke lan dheweke pancen apikan, aristokrat lan sederhana. Nanging dudu sampeyan, sampeyan. Aku bakal ninggalake sampeyan: aku lara demam lan saya adhem. Muga-muga sampeyan wuda, ing sisihku, maca geguritan kanthi banter. Sylvette mon amour, aku bakal enggal nulis karo sampeyan. Sylv., Aku ngerti apa serat iki. Nanging aku duwe kapercayan mistis marang sampeyan. Kajaba iku, pati sing cedhak karo aku (subur banget!) Nganiaya aku. (…) Sylvette, dudu demam, iku minangka kawruh maneh tanpa wates yen sampeyan apik, hebat lan apik banget. Gawea aku papan sithik ing kowe, aku ora bakal repot-repot kowe. Nanging aku tresna sampeyan, oh sampeyan ora bisa mbayangno kepiye nalika aku kelingan tangan sampeyan, aku ora bakal ndemek maneh yen sampeyan ora seneng amarga sampeyan wis ndeleng, seksualitas minangka "pihak katelu". Oalah, aku ora terus. Aku ngirim 2 perpustakaan geguritan meos - prekara serius. Aku ngambung sampeyan amarga aku ngerti basa Rusia (kanthi varian Prancis lan Korsika).
Utawa aku ora ngambung sampeyan, nanging aku salam, miturut karepmu, kaya sing dikarepake.
Aku ngirim. Aku mesthi nuli ujar ora ana ing sawijining dina ujar luwih becik ya.
Ati-ati: surat iki bakal menehi pitulung lan aku bakal mangsuli proposal des [sampeyan bisa menehi surat iki kuldi sampeyan lan wangsulan babagan] semut kuldi gedhe.
Sylvette, sampeyan la seule, l'unique. Aku bakal menehi katrangan marang wong-wong mau: Wong sing ora ngerti apa sing sampeyan lakoni - Iki bakal dakkirim (iki)
[Sylvette, sampeyan mung siji, sampeyan mung siji. Nanging kudu dikandhani: sampeyan ora bakal bisa nemokake wong kaya kula. Lan sampeyan ngerti (kabeh). Lan saiki aku nangis]
Silvina nambani aku, nulungi aku, ora mungkin disiksa kaya ngono-)
Silvina, tamba aku, aja nganti aku mati saiki. "


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gabrielle ngandika

    Kepiye sampeyan ngerti manawa iku sesambetan murni lan menang, aku ora ngerti apa lan aku ora ngerti apa. AP minangka pujangga sing apik banget, nanging uga manungsa lan duwe sawetara masalah. Ayo dijaga lan jaga gaweyane. Romantisme puisi terkutuk iki lan cara nresnani, wis kedadeyan.