Skenario fiksi pidana Spanyol sing pengin sampeyan kunjungi.

Vigo: Nggawe novel dening Domingo Villar, dibintangi Inspektur Leo Caldas lan Wakil Inspektur Estévez.

Novel kriminal kanthi sukses lokal ing pasar Spanyol. Mlaku ing lurung-lurung ing kutha lan kutha nambahake investigasi rajapati warga lokal lan turis. Ora kabeh lokasi dingerteni, paling ora nganti saga sing dikatutake ora bisa menang ing pasar. Minangka conto sing jelas, ketenaran sing dipikolehi dening Baztán sawise trilogi Dolores Redondo, sawise menang Hadiah Planeta. Wilayah Navarre sing durung dingerteni pariwisata Spanyol umum, sing saiki ndeleng lurung-lurung lan alas sing kebak kreteg lan plancongan.

Iki ora mung kelakon karo novel intrik, uga karo novel sejarah utawa serial televisi, nanging rincian sing tliti sing dibutuhake investigasi kriminal yaiku plot sing sampurna kanggo ngungkapake rincian arsitektur tanpa nggawe maca maca kanthi deskripsi. Iki mung sawetara conto.

Vitoria: Eva García Sáenz de Urturi.

Kanthi Trilogi Kutha Putih, dheweke wis nyelehake Vitoria ing papan turis nasional. Mlaku ing dalan-dalan berbatu ing kutha lawas, katedral lan monumen liyane sing relevan karo pitulung saka peneliti, Kraken, sawijining inspektur sing cenderung introspeksi lan luput. Akeh episode ing sejarah Vitoria nyusun trilogi kasebut, lan menehi perspektif pandhuan turis sing meh padha.

Castellon: Julio Cesar Cano

Saka tangan inspektur Monfort, sing maca ngliwati obyek wisata utama Castellón, saka pasar nganti auditory, mayit kasebut kasebar ing saindenging kutha iki, ing sanjabane wilayah sing duwe minat turis, sing ngasilake pantai ing propinsi kasebut. Luwih saka siji turis pantai saiki nyedhaki kutha kasebut kanggo tur ing adegan kasus-kasus sing diselidiki dening Monfort.

Barcelona: Carlos Zanon

Barcelona minangka papan klasik kanggo novel Spanyol, sing ireng lan liyane. Saka Alicia Giménez Barlett karo Petra Delicado menyang Carvalho de Montalbán, ngliwati Toni Hill karo inspektur Salgado, akeh wong sing milih Barcelona minangka papane lan kabeh pancen cocog. Kanthi sudut pandang sing beda, Carlos Zanón nggambarake Barcelona sing paling sordid lan peteng ing novel-novele, milih setelan tengah lan remot, kabeh padha surem.

Gijón: Adegan seri polisi dening JM Guelbenzu sing dibintangi hakim penyidik ​​Mariana de Marco.

Baztan: Dolores Redondo

El Baztán, sawijining wilayah Navarran kurang saka wolung ewu pedunung kurang saka suwidak kilometer saka Pamplona. Surga alam sing wis misuwur kanthi tangan inspektur Amaia Salazar, ing kana turis ngarepake udan deres telung atus sewidak lima dina setaun, kaya sing kedadeyan ing trilogi, sanajan kasunyatane ora udan malah setengah taun. Rute literatur, turis deso lan gastronomis, saiki mbanjiri wilayah kasebut nganti pirang-pirang taun kepungkur sing ora dingerteni.

Gijon: Jose Maria Guelbenzu

Sangang novel ing seri Mariana de Marco, sawijining hakim sing mriksa lanang sing seneng ngombe, ngrungokake musik klasik lan mlayu ing pantai udan utawa sumunar. Pusat, wilayah perumahan lan sawetara bar kultus minangka papan sing cocog kanggo plot intim sing dikembangake Guelbenzu ing novel-novel, umume ana ing Gijón.

Vigo: Domingo Villar

Pusat Vigo, kutha-kutha tanggané, muara, pantai, sekolah perdagangan, bar sing wis ditutup, kabeh padha urip beda saka tangan inspektur Leo Caldas lan Estévez sing ora bisa dipisahake. Katrangan dawa sing ora khas saka novel intrik klasik lan protagonis abu-abu lan isinan menehi swasana santai lan nyenengake kanggo crita kasebut.

Iku mung sawetara conto, ing kasus apa wae, sampeyan pancen kudu ditliti ing tangan inspektur, detektif, hakim, lan protagonis liyane saka novel kriminal Spanyol. Kunjungan menyang adegan novel kasebut nduwe perspektif anyar kanggo turis sing maca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)