Sayemboro lan kontes sastra nasional Januari

IMG_20151202_010018

Kaping kabeh, Sugeng Warsa Enggal! Kita pengin miwiti wulan / taun iki kanggo menehi artikel marang para pamiarsa sing paling disenengi lan uga sing paling migunani. Mesthine, ing antarane, sing nuduhake kontes sastra ora bisa absen. Kaya biasane, dina iki kita nerbitake amplop iki "Kontes lan kompetisi sastra nasional ing wulan Januari" lan sesuk kita bakal lunga karo internasional.

Apa sampeyan wis siyap? Siap! Sapa sing ora duwe tujuan taunan kanggo melu sayembara liyane saka jinis iki lan nyoba kabegjan?

Kontes Puisi «Lobón» 2015

  • Jenis Kelamin: Puisi
  • Hadiah: 70 €
  • Mbukak kanggo: saka 9 taun
  • Entitas pengorganisasine: Lobón Leisure Center
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Deadline: 8 / 01 / 2016

Bases

  1. Sapa sing bisa melu? Sembarang panulis saka umur 9 taun sing nampilake karya asli lan sing durung diterbitake ing basa Spanyol bisa melu.
  2. Apa jinis puisi sing bisa melu? Dheweke kudu asli lan ora diterbitake, temane gratis uga: sajak lan meter, ing basa Spanyol.
  3. Kontes bakal ana maksimal telung geguritan utawa komposisi puisi.
  4. La extension  Bakal dadi siji kaca ing sisih siji (DIN-4) kanggo komputer kanthi ukuran font minimal 12 lan font 'Arial ' utawa 'Times New Roman '.
  5. Deadline: Tenggat wektu kanggo presentasi puisi mbukak lan bakal diwiwiti tanggal 8 Januari 2016.
  6. Ana ing endi saiki? Karya kasebut bakal dikirim ing Lobón Leisure Center, C / Derecha, 23, CP 06498-Lobón (Badajoz) utawa bakal dikirim menyang: contestscentrodeociolobon@gmail.com.
  7. Kepiye carane menehi geguritan? Puisi kasebut bakal ditandatangani nganggo jeneng samaran, diiringi amplop kanthi data pribadi, jeneng lan jeneng kulawarga, umur, nomer telpon kontak lan ID
  8. Anugrah: Upacara penghargaan kasebut bakal dianakake tanggal 27 Januari, jam 18:30 sore ing Perpustakaan Umum Kota Lobón.
  • Kategori A wiwit 9 nganti 11 taun: € 30
  • Kategori B wiwit umur 12 nganti 17 taun: € 50
  • Kategori C wiwit 18 taun: € 70

Penghargaan Jurnalisme Internasional Kota Cáceres

  • Jenis Kelamin:  Jurnalisme
  • Hadiah:  15.000 euro lan tondo pengeling eling
  • Mbukak kanggo: wartawan saka Uni Eropa
  • Entitas pengelola: Mercedes Calles lan Carlos Ballestero Foundation
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Deadline: 09 / 01 / 2016

Bases

  1. Kabeh wartawan, komunikator lan panulis sing ngirim artikel utawa laporan bisa uga melu sing wis diterbitake wiwit tanggal 1 Januari nganti 31 Desember 2015 ing media cetak, diterbitake ing endi wae ing Uni Eropa.
  2. Hadiah kasebut bakal dianugerahi karya kanthi kualitas paling apik sing nyumbang kanggo nyebarake aspek utawa masalah sing ana gandhengane karo kutha Cáceres, sing nyoroti nilai-nilai sosial, manungsa, budaya, seni utawa monumental.
  3. Nggawe a hadiah siji 15.000 euro, tundhuk marang peraturan pajak, lan tondo pengeling eling, sing bakal dikirim menyang penulis karya sing dipilih kanthi tumindak umum.
  4. Karya kasebut kudu ditampilake dening panulis dhewe utawa dening wong utawa entitas sing mbuktekake idin, lan salinan asli lan enem kaca lengkap koran utawa majalah sing nerbitake kudu dikirim, nalika tanggal kasebut bisa dingerteni .kang kasebut. Kajaba iku, judhul, jeneng medium lan tanggal diterbitake bakal kasebut kanthi kapisah. Saben panganggit bisa ngirim maksimal rong artikel utawa laporan. Karya kasebut bisa ditulis utawa diceritakake ing basa resmi Uni Eropa, lan kudu diiringi terjemahan menyang Spanyol yen iki ora digunakake ing asli.
  5. Karya kasebut kudu ditandatangani dening penulis utawa jeneng samaran. Ing kasus kaping kalih iki, kapribaden panulis kudu diakreditasi karo sertifikat saka medium sing nerbitake.
  6. El watesan istilah kanggo presentasi karya kasebut bakal Januari 9 saka 2016, dikirim menyang Presiden Yayasan Mercedes Calles lan Carlos Ballestero, kanthi alamat ing Plaza de San Jorge nomer 2, 10003 Cáceres.
  7. Juri, dipimpin dening presiden Yayasan utawa wong sing diwakili, bakal digawe saka presiden Asosiasi Wartawan Cáceres lan kepribadian sing relevan saka jurnalisme, komunikasi, budaya lan masarakat. Juri bakal dibantu musyawarah karo sekretaris kagungane Yayasan kanthi swara lan tanpa swara.
  8. El Pengadilan bakal diterbitake dening Juri ing paruh kapindho Januari 2016 lan penghargaan kasebut bakal dikirim nalika tumindak sing bakal dianakake ing Cáceres ing rong minggu kapisan wulan Februari 2016. Pemberian penghargaan kasebut bakal pribadi lan ora bisa ditransfer lan yen sarat kasebut ora bisa dipenuhi kanthi langsung, pengunduran sampeyan bakal dingerteni, kajaba Force majeure miturut kabijakan Juri. Pemenang bakal dadi anggota Juri ing edhisi sabanjure penghargaan kasebut yen dibutuhake dening organisasine.
  9. Yayasan MCCB duwe hak kanggo ngasilake karya sing ditampilake.
  10. Partisipasi ing kontes kasebut tegese nampa aturan kasebut.

Kontes XIV Nasional Cekak San Juan Bosco

  • Jenis Kelamin: Crita
  • Hadiah: 450 €
  • Mbukak kanggo:  Saka 8 taun
  • Entitas pengorganisasine: AA.AA. saka Don Bosco de Pozoblanco
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Deadline: 11 / 01 / 2016

Bases

  1. Urip wae telung kategori: bocah, umur 8 nganti 12 taun. Juvenile, umur 13 nganti 17 taun. Wong diwasa, wiwit umur 18 taun.
  2. Karya kasebut kudu asli lan durung diterbitake, ora dianugerahi, ditulis nganggo basa Spanyol, kanthi format folio (Din A-4), spasi loro lan sisi siji. Penyuluhan: Bocah-bocah paling gedhe 8 kaca. Juvenile, minimal 5 kaca lan maksimal 15 kaca. Wong diwasa, minimal 5 kaca lan maksimal 15 kaca, ing tikel telu.
  3. Tema gratis.
  4. Kerjane Dheweke bakal ditampilake ing triplicate lan tanpa identifikasi. Ing amplop sing disegel kanthi kapisah, jeneng, jeneng kulawarga, alamat, nomer telpon lan ID pangarang bakal katon, nuduhake judhul karya ing sanjabane. Karya kasebut bakal dikirim ing aula AA.AA. Don Bosco ngantos jam 22 sonten tanggal 11 Januari 2016.
  5. Sing sadurunge wis dianugerahi, kanthi modalitas sing padha, ing rong edhisi pungkasan ing salah siji saka telung kategori kasebut, ora bakal entuk hadiah kaping pisanan.
  6. Ing ngisor iki wis ditemtokake hadiah: Penghargaan kasebut bakal diklumpukake dening penulis tanggal 29 Januari 2016, ing pungkasan triduum ing Halls of the AA.AA. 'Don Eusebio Andújar'.
  • Kategori Bayi:
    Hadiah kaping pisanan: € 220, setengah pasokan sekolah utawa buku, setengah awis.
    Hadiah nomer loro: € 150, setengah kanggo pasokan sekolah utawa buku, setengah awis.
  • Kategori pemuda:
    Hadiah kaping pisanan: € 270. Setengah awis, separo kanggo keperluan sekolah utawa buku.
    Hadiah nomer loro: € 180. Setengah awis, separo kanggo keperluan sekolah utawa buku.
  •    Kategori diwasa:
    Hadiah kaping pisanan: awis € 450.
    Hadiah nomer loro: awis € 300.

VIII Kontes Novel "Kutha Almería"

  • Jenis Kelamin:  Novela
  • Hadiah:  3.000 (75% awis lan sisan sing dituju edhisi 300 salinan kanggo disebar utawa dikirim menyang pemenang)
  • Mbukak kanggo:  ora ana larangan
  • Entitas organisasi: Aldevara Editorial lan Asosiasi Budaya Balbín Paris
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Deadline: 12 / 01 / 2016

Bases

  1. Panulis bisa melu kontes iki, saupama karya sing ditampilake minangka teks sing ditulis Basa Spanyol lan asli sing durung diterbitake sing sadurunge durung dianugerahi kontes liyane.
  2. Karya kasebut bakal ditampilake liwat prosedur escrow, tanpa tapak tangan utawa data sing bisa ngenali panulis ing novel kasebut, lan ing amplop sing ditutup kanthi kapisah, alamat kasebut bakal dilebokake karo data pribadi, kurikulum ringkes saka panulis lan fotokopi DNI utawa NIE. Jeneng samaran sing digunakake lan judhul karya bakal ditulis ing sampul novel lan ing sisih njaba escrow. Asli bakal ditampilake dicithak ing kertas lan kudune diikat - siji salinan - uga salinan ing dhukungan komputer (esensial). Karya bakal duwe ekstensi ora kurang saka 180 kaca utawa luwih saka 500, diketik ing papan lan setengah ing sisih, ing kertas ukuran DIN A-4, ukuran huruf 12, kanthi referensi "Kontes Novel Almería VIII Kota". Dheweke kudu dikirim menyang Juan Jesús Gilabert, C / San José Obrero 53, Kode Pos 04005 Almería (Spanyol).
    Supaya bisa ngevaluasi kabeh karya miturut kontekse, luwih becik dikirim supaya cepet banget supaya bisa memenuhi tenggat maca lan evaluasi. Saben panganggit bisa ngirim a maksimal rong novel  nggunakake jeneng samaran sing beda.
  3. Hadiah Novel "Kutha Almería" bakal kalebu rong penghargaan: Pemenang lan finalis. Hadiah kanggo Pemenang yaiku € 3000 (awis 75% lan sisane dituju edhisi 300 salinan kanggo disebar utawa dikirim menyang pemenang) lan kanggo Finalis € 1000, (50% awis lan sisane pinuju edhisi 150 salinan kanggo disebar utawa dikirim menyang finalis). Hadiah kasebut bakal dibayar minangka advance kanggo hak cipta sing bisa dieksploitasi saka novel.
  4. Publikasi karya kasebut bakal ditindakake kanthi edhisi terus-terusan lan adol bakal ditindakake ing saluran distribusi tradisional uga online liwat situs web Editorial Aldevara, uga toko online kayata El Corte Inglés, Amazón, lsp. kanthi wates laba kanggo panganggit 10%, sesuai karo kontrak sing kudu ditandatangani karo Editorial Aldevara.
  5. Redaksi Aldevara lan Asosiasi Budaya Balbín Paris duwe pilihan kanggo nerbitake buku asli sing, yen durung entuk Hadiah, dheweke nganggep minat, sawise kesepakatan karo para penulis.
  6. El wektu mlebu asli bakal diwiwiti tanggal 9 November taun saiki lan bakal dipungkasi tanggal 12 Januari 2016. Penghargaan kasebut bakal dianugerahi wulan Mei-Juni 2016, menehi kabar babagan pemenang lan finalis kanthi pribadi uga ngluncurake novel liyane kanggo presentasi kanggo kontes liyane. Mengko bakal diterbitake ing Web lan media. Ing upacara penghargaan Bakal dianakake ing acara sosial sing bakal dianakake ing kutha Almería ing musim panas 2016, para panitia duwe hak kanggo ngowahi tanggal kasebut amarga panyesuaian tanggalan. Hadiah kasebut bakal diwenehake menyang penulis sing entuk penghargaan, sing kudu nampa kanthi pribadi.
  7. Asli Dheweke bakal diwenehi sertifikasi tulisan tangan saka penulis., njamin manawa hak kerjane ora kompromi lan ora ngira plagiarisme, lan uga ora dikirim menyang kontes liyane sing isih ana résolusi. Ing babagan karya sing ditampilake ing jeneng samaran, sertifikasi kasebut kudu ditandatangani lan ora bakal dilebokake ing amplop escrow kasebut. Yen karya kasebut dadi juara, Asosiasi Budaya Francisco Javier Balbín Paris bakal mbukak jeneng lan jeneng kulawarga panganggit ing kabeh pagelaran sing asale saka kondhisi kasebut.
  8. Pakaryan sing menang bakal tetep ing properti Asosiasi Budaya Balbín Paris lan Aldevara Editorial sing bakal diluncurake kanthi nyebutake manawa dheweke minangka "Hadiah Kota Almería VIII VIII".
  9. El tema latar mburi novel kalebu genre sastra apa wae, ngregani kanthi cara khusus narasi, plot lan maca sing nyenengake. Karya sing nyebabake kekerasan, xenophobia, penyalahgunaan kewan lan panggunaan liyane sing beda karo hak asasi manungsa bakal otomatis didiskualifikasi.
  10. Edisi kontes iki khusus kanggo memori Francisco Calvache.

XII Penghargaan Cerita Pendek Nasional Alhaurín de la Torre

  • Jenis Kelamin:  Crita
  • Hadiah:  1.800 €
  • Mbukak kanggo: ora ana larangan
  • Entitas pengorganisasine: Departemen Budaya Dewan Kota Alhaurín de la Torre
  • Negara entitas sing diarani: Spanyol
  • Deadline: 15 / 01 / 2016

Bases

  1. Departemen Budaya Dewan Kota Alhaurín de la Torre ngumumake "Penghargaan Cerita Pendek XII Alhaurín de la Torre". Dheweke bisa nampilake awake dhewe, panulis kabangsaan apa wae, yen karya kasebut ditulis ing Basa Spanyol, asli, durung diterbitake lan sadurunge durung dianugerahi utawa nunggu resolusi ing kontes liyane. Pemenang edisi sadurunge ora bakal bisa melu.
  2. Crita sing dikirim menyang Penghargaan kudu dilampirake a amplop katutup sing ngemot dokumen sing ditandatangani kanthi kabeh data pribadi (identifikasi lengkap, alamat, nomer telpon, e-mail kontestan lan judhul crita) lan jeneng samaran saka penulis ing luar negeri.
  3. Karya kasebut bakal duwe ex ketegangan maksimal sepuluh kaca, dobel lan siji sisi, kanthi ukuran font 12 'Times New Roman'; kanthi kaca sing nomer lan tanpa stapling utawa ikatan. Mung siji salinan crita kanthi format kertas sing kudu dikirim menyang alamat ing ngisor iki: Dewan Kota Alhaurín de la Torre, Departemen Budaya, Plaza de la Juventud s / nº. CP 29130. Alhaurín de la Torre (Málaga), kanthi referensi «Penghargaan Cerita Pendek Nasional« Alhaurín de la Torre »Edisi XII.
  4. Sampeyan mung bisa saiki siji karya saben penulis.
  5. Penghargaan iki bakal duwe mung pemenang sing bakal nampa jumlah € 1.800 lan ora bisa dinyatakake batal.
  6. Penghargaan iki diumumake saben taun. Periode kanggo mlebu asli bakal diwiwiti tanggal 16 November 2015 lan pungkasan tanggal 15 Januari 2015. Keputusan juri bakal dikomunikasikake liwat telpon menyang pemenang lan bakal diumumake ing publik, ing www.culturalh.com lan maneka media, ing wulan April 18, 2016. Penghargaan kasebut bakal ditampilake ing acara peringatan Bulan Buku ing wulan April-Mei 2015, kanthi hak kanggo entitas pengelola kanggo ngowahi tanggal kasebut.
  7. Pemenang bakal duwe kewajiban melu ing upacara pangiriman pribadi. Organisasi kasebut bakal nanggung biaya panginepan sewengi yen pemenang saka njaba provinsi Malaga.
  8. Juri bakal digawe saka wong sing relevan saka jagad budaya lan sastra Alhaurín de la Torre, sing ditunjuk dening Departemen Budaya.
  9. Pembayaran Bebungah kasebut ateges ngerti lan ditampa panulis, menehi hak publikasi marang Hon. Dewan Kota Alhaurín de la Torre, sing ngatur Kontes, lan bakal tundhuk karo peraturan hukum sing saiki.

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Antonio Hernandez Milan ngandika

    Inisiatif menarik sing dakkarepake duwe kesinambungan sing pantes. Salam saka Uruguay

    1.    Carmen Guillen ngandika

      Hai Jose Antonio!

      Iki kanggo nuduhake sawetara kontes sastra sing dianakake ing Spanyol lan internasional, kita wis nindakake wiwit taun kepungkur. Lan kita terusake! 🙂

      Yen sampeyan melu, muga-muga sukses ing jagad iki ...

      Thanks!

  2.   vautrin81 ngandika

    Halo! Matur nuwun Sanajan aku pesimis babagan kompetisi sastra, sanajan aku duwe sawetara crita, aku ora wani.