Kompetisi Sastra Internasional Februari

Kompetisi sastra internasional

Yen wingi kita nggawa sampeyan ing artikel Kanggo sawetara kontes sastra sing ditutup sajrone wulan Februari ing Spanyol, dina iki kita nggawa sampeyan liyane sing uga nutup wulan iki nanging asipat internasional.

Yen sampeyan pengin ngerti apa wae kompetisi sastra internasional kasebut, terus maca artikel iki. Ing saben sampeyan bakal nemokake basis sing wis ditemtokake.

CONTEST "STRATEGI CIEMPIÉS" (Ekuador)

  • Genre: Crita
  • Penghargaan: Edisi (antologi)
  • Dibukak kanggo: wiwit 18 taun lan sabanjure
  • Entitas organisasi: Colectivo Quilago
  • Negara entitas sing dijadwalake: Ekuador
  • Tanggal tutup: 13/02/2016

Bases

  • La tema crita Kasedhiya babagan cacat fisik utawa intelektual utawa interkulturitas, kaya ing ngisor iki: a) Kahanan sing ana gandhengane karo paraga sing ngalami cacat fisik utawa intelektual, lan / utawa masalahe supaya bisa dilebokake ing urip saben dinane, pangerten, sekolah, kerja, urip afektif, urip sosial, mobilitas lsp.
    b) Kahanan sing nuduhake interkulturitas lan masalah, pangerten kanthi interkulturitas interrelasi, sinergi lan masalah sing ana gandhengane karo urip bareng sawetara budaya, masarakat lan kabangsaan ing papan sing padha.
  • Teks penulis bakal ditampa wiwit umur 18 taun terus
  • Preferensi bakal diwenehake kanggo teks sing bisa diwaca ing sistem pendhidhikan biasa; tegese, pamaca maca umum, sing maca umur rolas taun utawa luwih.
  • Teks kudu ana ekstensi maksimum sepuluh kaca kanthi format tradisional (Dokumen tembung, font Romawi kaping anyar, ukuran 12 nganti setengah lan setengah). Crita mikro uga bakal dianggep.
  • Saben panganggit sampeyan bisa ngirim nganti rong teks  saka penulis (kanthi judhul), ora diterbitake utawa sadurunge diterbitake. Ing kasus pungkasan, panulis duwe tanggung jawab kanggo ngrasakake rasa ora nyaman sing disebabake saka hak reproduksi lan hak cipta sing diwenehake ing publikasi sadurunge.
  • El wektu pangiriman maksimum teks kasebut bakal tanggal 13 Februari 2016 nganti alamat elektronik sing kasebut ing ngisor iki.
  • Colectivo Quilago duwe hak milih teks, tata letak, lan mbenerake yen prelu. Saben panganggit bakal dilaporake apa sing wis dirampungake.
  • Kerjane kudu dikirim menyang mail saka kolektif: colectivoquilago@gmail.com Dokumen Word bakal dilampirake karo data panulis kanggo diterbitake bebarengan karo teks. Karya-karya sing ora dianggep diterbitake bakal musnah.
  • Penulis sing nanggapi panggilan iki ngidini kita nggunakake teks sing dikirim, tanpa prasangka manawa mengko bisa nerbitake ing papan liyane utawa ngirim menyang kontes.
  • Panulis sing dipilih kanggo antologi bakal nampa rong salinan buku yen wis diterbitake.
  • Penulis sing dipilih bakal duwe pilihan dadi bagian saka kegiatan promosi buku ing kutha Quito.

PERTANDINGAN BOOKSTORE TEMPAT BIASA (Venezuela)

  • Genre: Puisi
  • Hadiah: siji yuta rong atus ewu bolivar (Bs 1.200000,00) lan edisi
  • Dibukak kanggo: warga negara kasebut, sing lair wiwit taun suwidakan
  • Entitas pengelola: Kedutaan Besar Republik Italia lan Perpustakaan Tempat Umum
  • Negara entitas sing ditemtokake: Venezuela
  • Tanggal tutup: 14/02/2016

Bases

Kedutaan Besar Republik Italia lan Perpustakaan Tempat Umum mromosikake pemilihan Kontes Puisi Pustaka Tempat Umum kanggo nyebarake puisi sing ditulis ing Venezuela ing njeron lan njaba negara.

  • Kabeh Para pujangga Venezuelan, uga wong-wong saka garis lintang liyane, manggon ing negara kasebut, sing lair wiwit taun suwidakan.
  • Karya kasebut kudu asli lan ora diterbitake, lan dikirim liwat email menyang alamat ing ngisor iki: libreria.lugarcomun@gmail.com. Jeneng kontes kudu ditemtokake ing "subyek" email.
  • Saben e-mail, dikirim dening penulis, bakal ngemot rong file ditampilake ing format Word (Microsoft Office). Sing pertama bakal nyakup karya sing diusulake menyang Kontes Puisi Pustaka Tempat Umum Tahunan, sing diidentifikasi kanthi judhul lan jeneng samaran. File kapindho bakal diidentifikasi kanthi jeneng "PLICA" lan ing judhul iki nganggo huruf kapital, jeneng samaran sing ngidentifikasi penulis bakal ditulis; Materi ing ngisor iki bakal dikatutake ing fotokopi: fotokopi dokumen identitas, pernyataan ringkes lan ditandatangani ing endi panulis negesake manawa karya kasebut asli lan durung diterbitake, alamat fisik lan elektronik lan nomer telpon utawa ponsel.
  • Panulis bisa saingan karo a maksimal rong buku sing durung diterbitake.
  • Karya kasebut ora kudu ditandatangani nganggo jeneng panganggité, kaya sing ditemtokake ing nomer nomer telu saka basis kasebut.
  • Karya kasebut bakal nyedhiyakake karakteristik editorial ing ngisor iki: bakal duwe minimal patang atus (400) ayat, ditulis ing kulawarga typographic Garamond, luwih becik rong spasi utawa 1,5 spasi jarak.
  • El hadiah dhuwit Dumadi saka rong yuta rong atus ewu bolivar (Bs 1.200000,00) lan publikasi dwilingual Italia-Spanyol karya menang ing penerbitan El Estilete. Publikasi kasebut bakal efektif ing paruh kapindho 2016 lan bakal disebar ing Venezuela lan Italia.
  • Sembarang jinis apa wae ora bakal dianugerahi lan penghargaan kasebut bakal dinyatakake batal yen juri ora nemoni cukup kanggo mutusake penghargaan kasebut kanthi mayoritas sederhana.
  • Putusan sing dijaluk kasebut bakal ngemot judhul karya sing menang siji lan bakal digawe publik paling ora seminggu sadurunge dina sing ditemtokake kanggo upacara penghargaan.
  • Penghargaan kasebut bakal dianugerahi wulan April 2016, ing konteks Festival Maca Chacao, ing acara khusus sing dianakake dening Kedutaan Besar Republik Italia lan Toko Buku Espacio Común.
  • Juri kanggo penghargaan iki, ing wektu iki, bakal digawe saka para pujangga Silvio Mignano, Gina Saraceni, Arturo Gutiérrez Plaza lan Alfredo Herrera.
  • Penerimaan barang asli bakal dibukak wiwit tanggal diterbitake basa kasebut lan bakal ditutup tanggal 14 Februari 2016.

XXI EL BARCO DE VAPOR AWARD 2016 (Mexico)

  • Jenis Kelamin: Bocah-bocah lan para mudha
  • Hadiah: $ 150,000.00 (satus seket ewu peso MN) lan edisi
  • Dibukak kanggo: wong diwasa sing manggon ing Meksiko
  • Entitas organisasi: SM Foundation
  • Negara entitas sing dipilih: Meksiko
  • Tanggal tutup: 19/02/2016

Bases

  • Peserta: Kabeh panulis umur legal ing Meksiko bisa melu. Dheweke kudu nampilake teks narasi sing ditujokake kanggo bocah-bocah, asli, durung diterbitake, ditulis nganggo basa Spanyol lan sadurunge durung dianugerahi kontes apa wae. Para pekerja saka Fundación SM, Grupo SM utawa saka Direktorat Jenderal Publikasi Conaculta ora bakal bisa menehi penghargaan kasebut. Para pemenang edhisi sadurunge iki uga ora bisa menang utawa sing saingan ing wektu sing padha kanggo penghargaan Gran Angular.
  • Presentasi karya: Saben peserta bisa saingan mung karo siji asli. Karya kasebut kudu ditandatangani nganggo jeneng samaran. Sajrone validitas telpon iki, karya kasebut ora bisa miturut pendapat editorial utawa ing kontes sastra apa wae. Dawane kerja minimal 40 kaca lan maksimal 250. Font Times New Roman kanthi 12 poin kanthi jarak 1.5 baris bakal digunakake. Limang salinan cetak (kanthi kualitas cetak utawa salinan sing apik) lan wis diikat, kudu dikirim menyang alamat ing ngisor iki: EL BARCO DE VAPOR / SM FUNDACIÓN PRIZE
    Magdalena 211, Colonia Del Valle, Delegasi Benito Juárez, CP 03100, Mexico, DF
    Telp: (01-55) 1087-8400 ext. 3626 lan 3397. Jam resepsi: wiwit jam 9 nganti jam 00:19, Senen nganti Jumuah.

    Karya kasebut kudu kalebu ing kaca pisanan jeneng penghargaan, judhul karya lan jeneng samaran penulis. Amplop sing disegel kudu dikirim kanthi kapisah, diwenehi label karo jeneng samaran penulis, jeneng penghargaan lan jeneng karya, ngemot:

    I. Jeneng, jeneng kulawarga, umur, alamat, telpon, email lan profil penulis sing ringkes.

    II. Pratelan sing ditulis kanthi tegas nyatakake:
    • karya sing ditampilake asli lan durung diterbitake;
    • sing durung dianugerahi kontes apa wae;
    • ora ana penghargaan utawa opini editor liyane sing ditundha;
    • manawa penulis nduweni kasedhiyan hak eksploitasi lan, mula ora ana sing ngalangi transfer hak eksploitasi langsung lan eksklusif kanggo Ediciones SM;
    • manawa penulis nampa kabeh syarat penghargaan El Barco de Vapor;
    • tanggal lan tapak asline.

  • Pendhaftaran: Kajaba iku, sing duwe minat kudu ndhaptar lan nempelake naskah kasebut ing bagean saka Penghargaan iki, ing kaca: www.sundha.org.mx
  • Istilah: Asli bakal ditampa wiwit wayahe nerbitake telpon iki (22 Oktober 2015) lan nganti jam 19:00 sore tanggal 19 Februari 2016. Ing babagan karya sing dikirim liwat pos, tanggal tandha pos kasebut.
  • Juri lan mrentah: Keputusan kontes bakal diumumake liwat konferensi pers paling ora tanggal 30 Juni 2016. Yayasan SM lan Direktorat Jenderal Publikasi Dewan Nasional Budaya lan Seni bakal milih juri.
  • Hadiah: Bebungah siji lan ora bisa dipisahake $ 150,000.00 (satus seket ewu peso MN) digawe minangka advance amarga royalti kanggo publikasi karya kasebut, sing bakal digawe bebarengan ing antarane Ediciones SM (ing koleksi El Barco de Vapor) lan Dewan Nasional Budaya lan Seni, liwat Direktorat Umum Publikasi. Kondisi kontrak lan karakteristik editorial bakal disetel karo kabijakan hak cipta Ediciones SM lan kriteria sing ditemtokake dening penerbit. Upacara penghargaan kasebut bakal ditindakake paling ora Oktober 2016.

XII HADIAH DR. ENRIQUE PEÑA GUTIÉRREZ (Mexico)

  • Genre: Crita lan puisi
  • Hadiah: $ 50,000.00, edisi lan diploma
  • Dibukak kanggo: Panulis Meksiko sing manggon ing negara kasebut
  • Entitas organisasi: FUNDACIÓN DR. ENRIQUE PEÑA GUTIÉRREZ AC
  • Negara entitas sing dipilih: Meksiko
  • Tanggal tutup: 23/02/2016

Bases

  • Kabeh wong bisa melu Penyair lan panulis Meksiko sing manggon ing negara kasebut.
  • Dheweke bakal melu ing genre crita cekak lan puisi. ditulis nganggo basa Spanyol.
  • Peserta bakal ngirim crita sing durung diterbitake karo extension minimal 10 lan maksimal 15 kaca.
  • Ing puisi bakal ora diterbitake, extension lan tema gratis.
  • Hadiah unik saben jender $ 50,000.00, edisi lan diploma
  • Kerjane bakal dikirim menyang: HADIAH DR. ENRIQUE PEÑA GUTIÉRREZ, Jalan Francisco I, Madero No. 45, Kol. Centro Mocorito, Sin. CP 80800. Ponsel: (673) 100-0031 lan / utawa Calle San Anselmo N0. 37, La Primavera, Culiacán, Sin. CP 80199. Telpon (667) 721-5980 lan ponsel (667) 117-0236.
  • Karya kasebut bakal ditampilake kanthi asli lan triplek, tulisan utawa komputer, 12 titik, spasi kaping pindho, ing kertas ukuran aksara lan ing sisih siji. Karya ing komputer bakal masang CD karo konten ing Word.
  • Para kontestan bakal mlebu karya karo jeneng samaran, data pribadi, kalebu vitae kurikulum, salinan kredensial INE, foto pribadi kanthi kapisah, ing amplop sing ditutup lan diwenehi label ing sisih njaba kanthi jeneng samaran sing padha.
  • Kertas identifikasi kasebut bakal dilebokake karo Dr. Rubén Elias Gil Levya Morales, Notaris Publik, sing dununge ing kutha Culiacán, Sinaloa. Notaris mung bakal mbukak manawa juri kualifikasi nuduhake lan bakal ngrusak sisane.
  • Kontes kasebut dibukak wiwit tanggal 23 Oktober 2015 lan bakal ditutup tanggal 23 Februari 2016.
  • Juri kualifikasi bakal digawe saka panulis lan pujangga sing diakoni, sing bakal ditunjuk dening Dewan Direksi Yayasan iki.
  • Sawise keputusan digawe, keputusan bakal diumumake paling ora tanggal 23 April, langsung menehi kabar marang para pemenang, diterbitake ing pers negara bagian, lan situs web Yayasan. http://www.fundacionenriquepena.com
  • Yayasan kasebut bakal nerbitake karya-karya sing menang, lan duwe hak edisi kapisan.
  • Yayasan Dr. Enrique Peña Gutiérrez, AC bakal nutupi biaya lelungan lan akomodasi para pemenang ing kutha Mocorito, nalika upacara penghargaan dianakake tanggal 22 Mei 2016.
  • Karya kontes sing durung dianugerahi ora bakal dibalekake.
  • Anggota Yayasan ora bakal melu kontes kasebut.
  • Kasus sing ora dianggep ing klausa panggilan iki bakal dirampungake dening Dewan Direksi Yayasan.

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.