Kontes sastra lan kompetisi internasional ing wulan Januari

s

Wingi, 1 Januari, kita menehi sawetara lomba sastra nasional, dina iki kita teka karo wong-wong sing sipate internasional. Goleki kontes lan kompetisi sastra internasional ing wulan Januari!

Sawetara kanggo partisipasi langsung lan liyane isih duwe sawetara minggu kanggo melu. Mesthi wae, kabeh ana ing wulan Januari iki. ¿Apa sampeyan melu? Muga-muga sukses!

Penghargaan Puisi Nasional Alejandro Carrión Aguirre (Ekuador)

  • Jenis Kelamin: Puisi
  • Hadiah: sewu limangatus dolar Amerika (1.500,00 USD) lan sunting
  • Mbukak kanggo:  Ekuador sing manggon ing negara kasebut, umure luwih saka 18 taun
  • Entitas organisasi: Omah Budaya Benjamín Carrión
  • Negara entitas sing dijadwalake: Ekuador
  • Deadline: 05 / 01 / 2016

Bases

  1. Dheweke bakal bisa bersaing kabeh Pujangga Ekuador sing urip ing negara kasebut umure luwih saka 18 taun.
  2. El penghargaan siji bakal diparingi sewu limangatus dolar Amerika (1.500,00 USD) kanggo sing menang,
    saliyane nyithak nomer salinan sing diputus dening entitas sponsor, kang
    40% bakal dikirim menyang penulis. Pemenang setuju bakal melu upacara penghargaan sing bakal ditindakake ing Loja lan bakal dikomunikasikan kanthi antisipasi. Pemenang bakal tetep duwe hak cipta karyane, dadi tanggung jawab ndhaptar ing Registri Properti Intelektual.
  3. Penghargaan kasebut bakal diputus ing wulan Februari 2016 lan bisa dinyatakake sepi.
  4. Asli kudu ketat durung diterbitake kabeh, kalebu Internet, kanthi a dawa minimal 600 ayat lan maksimum 800. Karya kasebut kudu ditampilake papan dobel, ing triplek, ing lembar ukuran DIN A4, muni kanthi bener. Karya sing dikirim liwat email ora bakal ditampa.
  5. Kalorone tematik minangka verifikasi bakal gratis.
  6. Karya kasebut bakal ditampilake miturut jeneng samaran, diiringi amplop tertutup (plica), ing njaba judhul karya kasebut ditulis lan ing jero jeneng panganggit, alamat, nomer telpon, salinan kertu kewarganegaraan, uga salinan digital ing CD geguritan sing diwenehi. Karya kasebut kudu dikirim menyang: Kontes Alejandro
    Omah Budaya Carrión Benjamín Carrión, Nucleo de Loja. Colón 13-12 lan Bernardo Valdivieso (Kantor Hubungan Masyarakat; lantai 2). Loja - Ekuador
  7. El wektu mlebu Bakal ditutup dina Selasa, 5 Januari 2016 jam 16:00 sore Karya sing dikirim liwat mail kudu paling anyar nganti tanggal sing wis katutup, yen ora bakal mlebu kontes. Pakaryan sing ora dianugerahi ora bakal dibalekake maneh, bakal dirusak sawise keputusan kasebut digawe.

Kontes crita cekak utawa crita "Kita kabeh padha migran" (Meksiko)

  • Jenis Kelamin:  Crita
  • Hadiah: 15.000 (Limalas ewu peso) lan diterbitake ing antologi
  • Mbukak kanggo:  warga ing Tijuana lan Playas de Rosarito, umure antara 16 nganti 29 taun
  • Entitas organisasi: APIADES de Tijuana AC
  • Negara entitas sing dipilih: Meksiko
  • Deadline: 08 / 01 / 2016

Bases

  1. Dheweke bakal bisa melu wong enom sing manggon ing Tijuana lan Playas de Rosarito, umure umure antara 16 nganti 29 taun.
  2. Peserta bocah cilik Dheweke kudu duwe idin tinulis saka wong tuwa utawa wali.
  3. Crita kanggo saingan kudu asli lan durung diterbitake lan ngatasi masalah babagan telpon iki.
  4. La extension karya Mesthi kudu minimal papat lan maksimal wolung kaca sing ditulis ing ruang dobel ing lembar ukuran huruf, ing mesin tik utawa komputer, lan bakal dikirim menyang kantor Asosiasi kanggo riset lan dhukungan kanggo pangembangan sosial klompok rentan ing Tijuana.
  5. Ing makarya ora kudu digatekake ora ana data sing ngidentifikasi penulis, utawa jeneng samaran; mung jenenge critane.
  6. Pakaryan bakal dikirim ing amplop sing ditutup, diwenehi label kanthi jeneng karya lan jeneng samaran saka panulis. Ing njero lan jejere makarya, amplop sing disegel kaloro bakal dilebokake ngemot data pribadi peserta (jeneng, umur, nomer telpon, alamat, email).
  7. Karya sing sadurunge menang kontes liyane utawa sing wis diterbitake utawa digunakake kanggo tujuan komersial ora bakal layak utawa dianggep dening Juri Kualifikasi.
  8. Juri kualifikasi bakal milih telung papan pisanan.
  9. Buku bakal diterbitake kanthi 25 karya paling apik sing ditampilake.
  10. Anugrah:
    Panggonan pisanan: 15,000 (Limalas ewu peso)
    Papan nomer loro: 10,000 (Sepuluh ewu peso)
    Papan nomer telu: 5,000 (Limang ewu peso

Kontes «Mikir nglawan saiki» (Kuba)

  • Jenis Kelamin: Tes
  • Hadiah: Diploma akreditasi lan 1.000 euro plus edisi
  • Mbukak kanggo: ora ana larangan
  • Entitas pengorganisasine: Menteri Budaya Kuba, Institut Buku Kuba lan Gedung Penerbitan Nuevo Milenio
  • Negara entitas sing diundang: Kuba
  • Deadline: 14 / 01 / 2016

Bases

  • Kanthi tujuan kanggo ngenali lan nyebar pemikiran kritis babagan masalah lan tantangan sing paling penting ing jagad kontemporer, saka perspektif pangerten anti-kolonial lan anti-imperialis sing jembar, sing menehi kontribusi kanggo ngucapake teori politik, ekonomi lan hukum sing mbebasake, duwe komitmen penting masalah lingkungan. lan nglawan efek sing nyebabake model kapitalis hegemonik ing materi lan tatanan spiritual, Menteri Budaya Kuba, Institut Buku Kuba lan Gedung Penerbitan Nuevo Milenio ngundang Edisi XIII saka Thinking a Contracorriente Award.
  1. Dheweke bakal bisa melu panganggit saka negara apa wae sing duwe esai sing durung diterbitake, ing basa Spanyol, Portugis, Inggris, Prancis (utawa diterjemahake ing basa-basa kasebut) sing ora kudu ditindakake kanggo diterbitake utawa entuk hadiah ing kompetisi liyane.
  2. Essay ora kudu kurang saka 20 kaca utawa luwih saka 40. Kaca sing dipimpin kasusun saka 1 karakter (saben 800 baris 30 karakter) kanthi total 60 nganti 36.000 karakter sing bisa ditampa.
  3. Pustaka lan cathetan kudu ditampilake kanthi kabeh elemen kanthi ketat.
  4. Ora bakal ditampa luwih saka siji karya saben penulis.
  5. Karangan kasebut kudu diajukake sadurunge 15 Januari 2016 ing file sing dipasang (luwih becik .rtf, nanging uga .doc., utawa ing file format mbukak, kayata ganjil) ing sawijining salinan lan pesen siji, sing diidentifikasi kanthi jeneng lengkap panganggit, umur, kertu identitas utawa identifikasi kertu lan alamat saiki, negara, uga ringkesan vitae kurikulum sampeyan, menyang alamat email: countercurrent@cubarte.cult.cu . Panulis kudu nampa konfirmasi panrima saka pakaryan saka koordinator kontes, kanggo menehi kabar babagan partisipasi teks ing kontes kasebut.
  6. Penghargaan kasebut bakal kalebu: Ijazah akreditasi lan 1.000 euro (Yen sing menang yaiku warga negara Kuba, konversi bakal digawe cuc).
  7. Juri bisa menehi nganti sepuluh sebutan ing antarane loro penghargaan kasebut, tanpa negesake ukuman moneter.
  8. Nuevo Milenio Publishing House, kanthi segel Ilmu Sosial, bakal nerbitake buku sing kasusun saka karya sing dianugerahi lan kasebut. Institut Kuba Book nduweni hak kanggo edhisi pisanan teks sing melu, reservasi sah setaun wiwit telpon ditutup, tanpa makili upah kanggo mbayar Hak Cipta.
  9. Keputusan juri bakal final lan bakal diumumake ing Havana sajrone wulan Februari 2016, ing Upacara Khusus ing konteks Pameran Buku Internasional Kuba.

Kontes crita cekak retrofuturist Steampunk Peru (Peru)

  • Genre: Crita
  • Hadiah: US $ 100 lan Topeng
  • Dibukak kanggo: Warga Peru utawa warga Peru
  • Entitas organisasi: Steampunk Peru
  • Negara entitas sing ditemtokake: Peru
  • Tanggal tutup: 15/01/2016

Bases

  1. Pengumuman: Steampunk Peru ngundang warga negara Peru utawa warga Peru ing kontes cerkak retrofuturist kaping pisanan.
  2. Partisipasi: Retofuturisme sing diidini yaiku Atompunk, Dieselpunk, Decopunk, Steampunk, Steamgoth, fantasi Gaslamp, lan Clockpunk.
  3. Proyek kudu duwe minimal 2000 lan maksimal 2500 tembung. Karya kasebut kudu asli, ora diterbitake, mesthine durung diterbitake sadurunge utawa sajrone kontes ing media liyane.
  4. Kertas bakal ditampa nganti tanggal 15 Januari 2016. Mesthine kudu dikirim menyang steampunkperu@gmail.com
  5. Anugrah: 100 dolar AS kanthi awis, topeng digawe dening artis steampunk: Dokter Wabah.
  6. Peserta bakal njaga kepemilikan asli kabeh karya. Peserta ora bisa ngowahi karya sing dianugerahi supaya bisa ditampilake ing kontes komik liyane, manawa diatur dening Steampunk Peru utawa ora.
  7. Peserta bakal duwe hak cipta eksklusif babagan karya sing diajukake menyang Kontes Cerita Pendek Steampunk Peru Retrofuturist lan, uga menehi wewenang kanggo Steampunk Peru, kanthi kapasitas minangka organisasi pangorganisasi, kanggo nerbitake, nyunting, ngasilake, nerjemahake, komunikasi karo masarakat, nyebarake lan kasedhiya, jarene karya kanthi cara dicithak, kanthi cara elektronik (kayata ing CD-ROM lan ing basis data, duweke utawa pihak katelu), lan liwat kaca elektronik, kaping pirang-pirang sing dianggep perlu, kanthi eksklusif sajrone wektu rong taun wiwit tanggal diterbitake asil kontes kasebut, tanpa royalti, yen jenenge diarani minangka panulis karya masing-masing.

sumber: panulis.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Janine ngandika

    Endi internasional?