Saga sing wis suwe dienggo Eva García Sáenz

Saga saka sing lawas.

Saga saka sing lawas.

Saga saka sing lawas minangka seri kanthi fitur sejarah sing diterbitake ing rong cicilan: kulawarga lawas (2012) lan Putrane Adam (2014). Judhul pertama minangka debut literatur sing sukses banget kanggo novelis Spanyol Eva García Sáenz, sing diterangake dening kritikus khusus minangka fenomena penerbitan gedhe sing diwiwiti ing media digital.

Saga diwiwiti kanthi ngenalake karakter utama, Iago del Castillo, 10.300 taun. Dheweke miwiti karo rekan bintang (Adriana Alameda) investigasi rumit sing pengin ngrampungake enigma genetik para pemuda abadi umur dawa. Bagean kapindho nyedhiyakake evolusi jero karakter ing tengah balapan karo wektu sing nyebabake celah cilik ing cicilan kaping telu. Cekakipun, buku kanggo diwaca sadurunge sampeyan tilar donya.

Babagan panganggit

Eva García Sáenz lair ing taun 1972 ing Vitoria, Álava. Dheweke duwe gelar optik lan optometri, lulus saka Universitas Alicante, sawijining profesi sing ditindakake sadurunge nyerahake awake dhewe kanthi luwih lengkap kanggo sastra. Publikasi asli saka Saga umure umure: kulawarga tuwa (2012) diproduksi liwat portal web Amazon.com, sawise ora narik minat para penerbit babagan karyane.

Wiwit saiki, García Sáenz njupuk kauntungan saka resepsi bukune sing pertama kanggo promosi rilis ing ngisor iki: Putrane Adam y Passage to Tahiti, kalorone wiwit taun 2014. Sajrone 2016, cicilan pertama sing diakoni Trilogi Kutha Putih, Kasepen kutha putih, terus karo Upacara banyu (2017) lan Para wayah (2018).

Dheweke dadi panulis sing bisa ngembangake gaya dhewe novel ireng, ing kana dheweke nemokake watesan antarane sing bisa ditindakake lan fiksi kanthi cara sing cukup nyenengake. Kajaba iku, García Sáenz wis nampilake investigasi lan kapasitas persiyapan sing hebat nalika njlentrehake masing-masing narasi, amarga iki, dheweke wis bisa nyelehake ing jagad arkeologi utawa ing babad polisi kanthi cara sing dipercaya lan tuntas.

Eva Garcia Saenz.

Eva Garcia Saenz.

Plot, analisis lan karakter saka saga umur dawa: kulawarga lawas

Mutasi pemuda abadi

Buku iki nganggep anane kulawarga wong sing ora umur luwih saka telung dekade amarga ana mutasi genetik sing ora dingerteni. Iki dudu tokoh mitologis utawa makhluk abadi. Kasunyatane, asal saka kahanan iki turun temurun. Nanging, kenapa wis disiyarake kaping pirang-pirang ing sejarah isih didhelikake.

Iago del Castillo lan telusuran jawaban

Dadi, Iago del Castillo mutusake nemokake wangsulan, didhukung dening seduluré Jaime del Castillo lan Kyra del Castillo. Lair ing pesisir Cantabrian 10.300 taun kepungkur, Iago (sejatine jenenge Urko) yaiku wong sing tampil dewasa sing kepengin banget karo ilmu pengetahuan, kolektor sing seneng banget ing gelar perguruan tinggi, lan rada edan nalika ngrampungake masalah.

Dheweke kerja dadi koordinator teknis Museum Arkeologi Cantabria (MAC). Sawise seda putrane Gunnarr ing Pertempuran Kinsale (Irlandia, 1602), Urko ngalami alkoholisme. Dheweke pancen angel pulih saka kecanduan iki. Luwih saka separo kedadeyan ing novel kasebut dicritakake ing wong kapisan, ing garis plot sing kedadeyan ing jaman saiki.

Nanging, sesanti saka sesanti jaman kuna (umpamane jaman prasejarah utawa Scythian) ditampilake liwat kenangan paraga supaya bisa nyritakake kedadeyan ing jaman kepungkur. Kajaba iku, Iago nuduhake peran protagonis karo sedulur-sedulure lan karo Dana. Saiki, dheweke minangka wong sing duwe bobot luwih sithik amarga peran kepemimpinan ing kulawarga tuwa.

James saka Castle

Jaime del Castillo, sing asline jeneng Nagorno (lair ing Ukraina, umur: 2.700), dheweke minangka pelindung MAC. Dheweke durung nate kepenak karo posisi kakange ing kulawarga tuwa. Dheweke njaga kekayaan amarga sukses karo perusahaane. Watake sing kontroversial lan elit minangka komplementer sing ideal kanggo polah dandy wanita sing ngremehake kulawarga sing sithik.

Kyra saka Castle

Ing sisih liyane, Kyra del Castillo (Lyra) minangka pengawas Laboratorium Pemulihan MAC. Sajrone meh 2.500 taun, akeh anak sing ilang, mula, ngenali gen sing nyebabake umur dawa dadi sebab utama eksistensine supaya ora nuwuhake traumas sing kepungkur. Kanthi polah lan tenang, dheweke curiga banget karo wong liya ing sakiwa tengene, kajaba Urko.

Dana

Ing pangembangan plot, tampilan Adriana "Dana" Alameda Almerana bisa ditemtokake. Dheweke ahli akademik saka Santander sing ahli ing Prehistory, lan kerja dadi kepala konservasi kanggo departemen Prasejarah MAC. Dheweke minangka wanita enom sing lahir ing taun 1980, dibedakake kanthi kaku lan kurikulum sing nyengsemake kalebu karya ing simpanan paling penting ing Eropa.

Motif pribadi Dana yaiku njlentrehake sebab bunuh diri ibune sing kedadeyan nalika isih cilik. Sanajan wiwitane tabrakan karo kepribadian Iago, ana daya tarik sing kuat ing antarane wong loro sing bakal nyoba tumpang tindih sawetara wektu ... nganti dheweke pasrah lan miwiti hubungan katresnan.

Lür, "patriark"

Lür, "patriark" (Héctor del Castillo) asli saka Cueva del Castillo, ing kana dheweke lair meh 28.000 taun kepungkur. Dheweke bisa dianggep "dekan kamanungsan." Misi utamane yaiku ngreksa kesatuan kulawarga lawas kanthi kabeh biaya. Kanthi polah lan ramah, dheweke seneng maca lan seneng mancing. Mung telu saka ewonan bocah sing wis nampa warisan gen kanggo muda sing tetep, sebab ilmiah? Ya, ora ana sing ngerteni ... nganti saiki.

Detil sing kabukten ing deskripsi jaman kepungkur nduduhake dokumentasi sing apik banget sing sadurunge diprodhuksi dening Eva García Sáenz. Regresi uga nerangake sebab-sebab perselisihan kulawarga. Dheweke nambah irama sing nyenengake lan cairan banget menyang luwih saka 700 kaca Saga umure umure: kulawarga tuwa.

Analisis lan sinopsis The Adam of Adam

Kaya ing buku seri pisanan, García Sáenz ora ninggalake pitunjuk acak utawa nambah karakter pangisi. Saben informasi cocog, rincian kasebut disesuaikan karo presisi millimeter. Kajaba iku, panulis ora nguciwani penggemar dheweke sanajan ekspektasi sing gedhe banget wiwit saiki Kulawarga lawas. Wiwitane, crita kasebut dadi saya hebat, sanajan ana kahanan sing apik ing antarane Adriana lan Iago, sing mbayangake mbesuk bareng.

Ing pérangan pisanan, para protagonis ngisolasi pola sing ora biasa ing enzim sing tanggung jawab nyintesis telomeres DNA (telomerase) anak-anake Lür. minangka sebab dicekel tuwa. Nanging, penghambat telomerase sing disuntikake menyang Nagorno wis diaktifake luwih dhisik tinimbang sing diarepake. Iki nyebabake jantunge tumindak kaya umure 30 taun, lan penampilane isih XNUMX taun.

Putrane Rama Kain.

Putrane Adam.

Ing wektu iki, Nagorno sing nekat mutusake arep nyulik Dana minangka strategi tekanan nalika golek solusi. (Mesthi kurang saka 21 dina). Akibate, bagean saka kulawarga lawas bakal kumpul maneh. Iki kalebu tampilan kaget saka karakter sing dianggep wis mati ing buku pisanan.

Dibandhingake, en Putrane Adam rincian ing flashbacks wiwit biyen dheweke pancen ora sugih utawa lestari —Saka sudut pandang ilmiah— kaya cicilan pisanan. Nanging, tanpa mangu-mangu, bisa digayuh kanthi crita sing gampang nggandheng sing maca. Yaiku, ora bakal kelangan level kualitas. Kejutan dadi lan kuota kasenengan saka Saga umure umure: kulawarga tuwa.

Apa bakal ana cicilan kaping telu saka Saga saka Umur Panjang?

Bisa uga pitakon sing paling asring ditanggulangi para pamiarsa kabeh seri yaiku analogi pitik lan endhog endhog.: yen ngirim gen anti tuwa sampeyan butuh umur sing dawa, kepiye muncul sing pertama? Pengikut García Sáenz sing paling setya ngarep-arep manawa misteri kasebut bakal diklarifikasi kanthi lengkap ing angsuran kaping telu.

Ing babagan iki, panulis Cantabrian ngandhani dossier pers Lingkup buku: «Aku wis nulis novel sing nggawe konsep dheweSanajan judhul "saga" mblusukake, nanging aku nuduhake saga kulawarga. Apa ana pangiriman umur sing luwih dawa bakal gumantung kepiye sejatine.

Yen aku bisa nemokake wektu sing apik kanggo ngadhepi nulis novel liyane maneh –Wulan kaping pisanan butuh wektu 27 wulan lan aku nulis ing wayah wengi, sawise kerja ing Universitas lan sawetara kewajiban kulawarga - tanpa mangu-mangu bakal ana crita babagan umur dawa.

Sajarah wolulas ewu taun kepungkur, karaktere wis dijabarake kanthi apikDheweke multifungsi lan gedhe banget supaya bisa digunakake ing jaman sejarah. Ing kasus apa wae, dheweke mesthi bakal dadi novel kesimpulan saka awake dhewe; Minangka pamaca, aku ora sabar ngenteni pirang-pirang taun ngenteni kepiye pungkasane crita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.