Roberto Segura. Biografi lan wong misuwur

Robert Segura ana salah siji sing paling hebat kartunis saka jaman keemasan komik ing Spanyol. Aku wis nyebutake ing artikel liyane, nanging dina iki aku khususake iki. Pangripta saka Rigoberto Picaporte, sarjana besar o Para raja Alcorcón lan Pepon sing kesed, miturut kaprigelan dheweke duwe luwih akeh karakter tinimbang kita sing umure wis elinga banget. Ana review.

Robert Segura

Kartunis Catalan iki yaiku salah sawijining kekurangane bebarengan karo Ibáñez, Escobar, SHELFCampos Purita. Lair ing Badalona Ing tanggal 14 Februari 1927, dheweke dadi panulis skrip lan kartunis lan kalebu generasi cerdas 57 kartunis sing duwe omah penerbitan mitos Bruguera. Ana ing taun kasebut nalika dheweke nggambar warna sing pertama lan ahli ing seri karakter lan tema tradisional, sing nggambarake nalika nyedhot masarakat Spanyol ing taun 60-an lan 70-an. Lan uga tekan 80-an kanthi Manyamarcha iku, interpretasi paling pas wektu paling anyar saka geng kanca biasane sing diwiwiti Geng sing seneng o Geng.

Wiwit kerja awal, ing umur 14 taun dheweke wis mlebu ing Sekolah Seni lan Kerajinan ing Barcelona. Lan saka kana, sawise sawetara kolaborasi ing pers, dheweke mlebu studio Macián, sing khusus kanggo produksi seri kartun. Kothong sing dibutuhake kanggo pindhah menyang Bruguera, ing ngendi dheweke ngembangake karir sing apik minangka kartunis bebarengan karo jeneng paling apik lan paling misuwur ing komik Spanyol.

Sing paling tak senengi de Segura iku, saliyane stroke dadi dinamis lan ekspresif ing gambar, hebat kemampuan nggambarake kahanan saben dinane. Contone, ing kulawarga komik ana hubungan sing wis cedhak, refleksi masarakat kasebut sing bakal mbukak ing demokrasi sing cedhak banget.

Karakter lan seri

  • Rigoberto Picaporte, sarjana besar

Es bisa uga watake sing paling dielingi. Digawe ing 1957, ing endi ditampilake ing majalah kasebut Thumbelina. Kanthi resiko tiba ing stereotipe sing gampang amarga kondhange protagonis, Segura menehi karakter lan kahanan kasebut kanthi ironi. Lan sanajan dheweke kalah terus, saben-saben maca komik Rigoberto, kita mikir yen wektu iki bakal sukses banget. Potrete, yaiku sarjana umur setengah umur, sing wis luwih diwasa tinimbang enom lan ora narik kawigaten, dirasakake kanthi tekun ngrabi tunangan, Warbler Cencérrez, sing mesthi nggawa saka karbine menyang Dona Abelarda, ibune. Dadi, mesthine ora ana cara.

Nanging Segura, kaya kabeh generasi kartunis kasebut, kudu masrahake awake dhewe macem-macem seri sekaligus golek nafkah kanthi katenangan sing luwih tentrem. Usaha kasebut uga nyedhiyakake penguasaan perdagangan sing ora ana tandhingane. Lan ing level sekolah Eropa sing hebat, nanging ora bakal entuk pangakuan internasional lan prestise sing padha.

  • Para raja Alcorcón lan Pepón sing kesed

Katon ing 1959 en Pakdhe Urip lan dheweke uga eling banget. Bisa diarani manawa dheweke isih modis, amarga sapa sing ora duwe utawa ngerti sedulur ipar kaya ngono Pepon? Lan Pepón minangka ngipi elek Arturo Alcorcon, sawijining pekerja kantor kanthi ambisi sosial lan profesional, sing kudu menehi hasil, hobo kesed sing, kanggo nambah Arturo, duwe perlindungan saka mbakyune, sing ngrusak lan nglindhungi dheweke.

  • Gang Merry - The Panda - Los Manyamarcha's

Kanggo pamaca sing luwih enom, ana geng kanca kasebut lan teladane sing isih bocah lan enom sing Segura tuwuh dadi pirang-pirang taun lan kahanan sosial.

  • Piluca, bocah wadon modern (1959) - Lily (1970)

Bisa dadi favoritku, dheweke minangka kreasi sing dituju kanggo pamirsa wanita sing maca majalah kaya Lily. Iki nyritakake petualangan lan kesalahane bocah wadon loro kanthi karakter lan lintasan sing padha.

  • Karakter liyane ugaKapten Serafin lan bocah kabiné Diabolin o Pepe Barrena utawa Laurita Bombón, sekretaris pitunjuk.

Segura tilar donya ing Premià de Mar, ing wulan Desember 2008.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.