Rafael Sabatini, 143 taun novel petualangan hebat

Kasedhiya dina iki 143 taun saka lair saka Rafael Sabatini, salah sawijining panulis hebat saka novel petualangan. Pengarang ibu Inggris lan bapak Italia iki mlebu sawetara judhul sing paling apik lan paling dielingi ing genre iki. Ora bisa maca utawa ndeleng film adaptasi kasebut Kapten Getih, kanggo Elang segara oke Scaramouche. Dadi kanggo ngrayakake ulang taune, ayo eling sawetara crita lan versi ing layar gedhe.

Rafael Sabatini

Aku wedi kanggo generasi anyar Jeneng Rafael Sabatini ora bisa diarani apa-apa utawa ora ana artine. Nanging kanggo kita sing wis umur setaun lan bocah-bocah padha maca maca lan bioskop Sabatini sinonim karo petualangan paling apik. Kita bisa uga ngerti kerjane sadurunge thanks kanggo bioskop luwih saka sastra, nalika ing Hollywood ora ana akeh pahlawan super sing ora duwe kekuwatan lan bajak laut sejatine.

Sabatini iku saka daging lan getih, dheweke nggunakake pedhang lan kapal bajak laut kapten. Kajaba iku, dheweke wiwit jaman liya lan duwe aura misteri utawa kudu ngowahi identitas. Utawa dheweke nganggo topeng utawa topeng lan mesthi uwal saka bebaya kanthi apik lan ngalahake para penjahat sing tugas.

Sabatini uga penulis crita cekak lan biografi, nanging utamane novel tjinis sejarah, kanthi akeh petualangan lan dokumentasi sing tepat banget. Mungkin gayane, miturut kanon saiki, wis rada tanggal, nanging isine ora lan intine juru dongeng petualang uga tetep.

Sabatini tilar donya tanggal 13 Februari 1950 ing Adelboden, Swiss. Garwane sing nomer loro, sawise seda, duwe ukara sing gaweyane ditulis ing nisan Scaramouche: "Dheweke lair karo hadiah ngguyu lan intuisi yen jagad iki gila".

Pakaryanipun

Dheweke nerbitake novel pertamanya, Penyayang saka Ivonne, ing taun 1902, nanging meh nganti seprapat abad mengko entuk sukses karo Scaramouche ing taun 1921. Dumunung ing Revolusi Prancis, karya iki dadi sing paling laris nalika semana. Sukses kasebut bakal dikonsolidasi taun sabanjuré kanthi Kapten Getih.

In total dheweke nerbitake 31 novel petualangan, sing umume adaptasi film. Nanging skrip ora nate setya menyang buku lan Sabatini nolak versi iki. Saliyane novel petualangan, dheweke nerbitake 8 buku crita cekak lan 6 biografi tokoh sejarah. Uga nulis Teatro, kalebu adaptasi saka Scaramouche.

Papat versi film

Kita wis ndeleng dheweke ya utawa iya. Amarga padha bagean Petualang khayalan paling sukses ing Hollywood umur 30-an, 40-an lan 50-an. Amarga Errol Flynn amarga dhokter Peter Blood malih dadi kapten bajak laut Sang ora bisa dilalekake. Minangka uga ing Elang segara. Amarga ditandhani hubungane Flynn sing sukses lan kerja bareng sutradara Michael Curtiz utawa para aktor Olivia de Havilland, Basil Rathbone utawa Claude Rains.

Amarga ing topeng mripat, legging bergaris lan tandhing pedhang sing apik ing antarane Stewart Granger lan Mel Ferrer en Scaramouche utawa kaendahan Janet Leigh lan Eleanor Parker sing ora ana bandhingane. Amarga uga wis ditemtokake ing memori cinephile kita Tyrone Power nganggo syal ireng lan abang ing kabin kanthi Maureen O'Hara ing Angsa ireng. Lan amarga, pungkasane, kita ora bisa entuk wektu sing luwih apik kanggo crita kasebut.

Kapten Getih

Ana versi pisanan ing taun 1924, nanging sing paling dikepengini yaiku Michael Curtiz, saka 1935.

Dokter Peter Sang dheweke minangka dhokter sing ditrapake kanggo para pasien sing urip ing pinggiran masalah politik. Nanging kapan wis kliru dituduh khianat polah tingkahe. Dikongkon dadi abdi ing Hindia Kulon, nanging dikuwasani trampil lan licik, dheweke bisa uwal lan dadi bajak laut sing medeni, Kapten Getih.

Elang segara

Maneh saka Michael Curtiz sing bali langsung mlebu 1940 kanggo Errol Flynn, rong taun sawise nindakake ing Robin saka alas. Kaya sing sadurunge, yaiku klasik liyane jinis petualangan lan bajak laut.

Nyritakake petualangan saka Geoffrey thorpe, sawijining corsair Inggris, teror kapal Spanyol. Nalika mlebu salah sawijine dheweke nangkep Dona Maria Alvarez saka Cordoba, bangsawan Spanyol, sing nuli tresna marang dheweke. Nalika ratu kondur ing Inggris Elizabeth I Dheweke ngirim dheweke menyang misi penting lan dheweke dadi tangan Spanyol.

Angsa ireng

Nggawa dheweke menyang film Henry king en 1942 lan paraga utama yaiku Tyrone Power lan Maureen O 'Hara antara liya.

Kita bali menyang abad kaping pitulas ing endi bajak laut Henry morgan dijenengi gubernur ing pulau Jamaika dening Mahkota Inggris. Morgan pengin ngresiki Segara Karibia saka bajak laut lan mulane njaluk tulung marang loro kanca sadurunge. Peringatan lan Tommy Biru. Nanging siji liyane, Kapten Leech, ora bakal melu klompok kasebut lan kanthi pambiyantu para pemberontak bakal nyulik putri mantan gubernur kasebut, sing bakal nyebabake pertempuran getih.

Scaramouche

El direktur George Sidney dipimpin ing 1952 versi iki de skrip diganti banget dibandhingake karo novel asli Sabatini. Dheweke mbintangi Stewart Granger, Eleanor Parker, Mel Ferrer lan Janet Leigh.

Kita mlebu ing Prancis saka abad XVIII lan film nyritakake petualangan saka André-Louis Moreau (Stewart Granger), putra bajingan bangsawan. Philippe de Valomorin, Sahabat André, minangka revolusioner enom sing dipatèni Marquis de Mayne, bangsawan lan pedhang sing wis sukses. André sumpah males matine kancane lan mateni marquis. Masalahe yaiku adu tandhing sadurunge kudu sinau nangani pedhang.

Kangge, Andre bakal ketemu Aline de Gavillac (Janet Leigh) sing bakal tresna, nanging dheweke dadi tunangan wanita sing apik. André bakal pungkasan gabung menyang klompok showmen sing bakal ngajari dheweke dadi pedhang sing apik lan nulungi dheweke mbales dendam.

Judhul liyane

  • Bardelys sing Apik banget. King Vidor adaptasi karo bioskop kasebut ing taun 1926.
  • Wirangé guyon
  • Musim panas San Martín
  • Antonio Wilding
  • Sing duwe rejeki
  • Bellarion
  • Pangeran romantis
  • Bangsawan
  • Raja sing ilang

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Recaredo Castillo ngandika

    Kasunyatane yaiku Rafael Sabatini minangka panganggit sing meh ora dingerteni, sanajan salah sawijining tokoh negesake tetep urip, Kapten Blood. Aku ngucapake iki amarga versi film paling anyar, kayane, film Rusia wiwit taun 1991. Yen ana wong ing njaba sing pengin ngelingi Sabatini, jeneng novele "Scaramouche", nanging ora bakal tekan ing kana.
    Oalah, nalika nerangake babagan rasa, ora ana novel (sanajan apik) sing paling disenengi. Sing paling disenengi yaiku… Ana masalah, mutusake milih sing paling aku seneng! Ana pirang-pirang, sing sejatine, "Bellarión", "Pedhang Islam", "Topeng Venesia", "Bardelys the Magnificent", bakal dadi dhaptar utama, sanajan aku ora bisa mandheg menehi jeneng "Wong jerami", "On ambang pati "," Paola "," Love under arm "," Hidalguía "..., tanpa prentah nemtokake preferensi, mung aku jeneng kasebut nalika kelingan. Ora ana sebab kenapa "Satria ksatria", "Hawk segara", "Penyayang Ivonne", "Musim panas San Martín", "Santo sing ngumbara", "Angsa ireng", " pangeran romantis "," Caprices of fortune "," The bull flag "lan" The Marquis of Carabás ". Ya, ana sawetara sing ora ana ing dhaptar, nanging amarga aku durung nemokake, kayata sing arep dakwaca, «Asu-asu Gusti Allah» (Mungkin aku bakal nemokake sadurunge lunga, utawa, yen langit ana lan kaya sing dakkarepake, perpustakaan, bisa uga ana).
    Oh matur nuwun! Matur nuwun kanthi sanget! kiriman iki menehi wektu sing nyenengake