Nacho Montoto, pujangga Cordovan, tilar donya

Dina iki kita tangi kanthi warta tragis sedane Nacho Montoto menyang 37 taun. Pujangga Cordovan lan direktur festival sastra pungkasan Kosmopik dirayakake Miturut sumber informasi, tiwase amarga serangan jantung, sanajan data saka otopsi isih ditundha.

Sanajan karya puisi, sayangé, cendhak, dheweke entuk Hadiah Muda Puisi Andalusia ing taun 2013. Kita duwe buku puisi sing diterbitake ing ngisor iki:

  • "Kutha cermin", plak, koleksi Poesía Nueva Juan Ramón Jiménez de Fondo (2007).
  • "Hujan pungkasan", plakette (Ayat del sol, 2008).
  • Memori kula minangka slide - Spaces sing Ora Bisa Lestari (Edhisi Cangrejo Pistolero, 2008).
  • "Kelebihan" (Edhisi Cangrejo Pistolero, 2010).
  • "Sawise lampu" (La Garúa, 2013).
  • "Tali sing rusak", Kanggo dheweke entuk Penghargaan Young Andalusia, 2013 (Renacimiento, 2014).
  • "Kita kabeh, ora ana wong ing kene" (Kumpulan Papat Angin. Renaisans, 2015).

Saliyane nulis puisi, dheweke uga dadi kolumnis lan kritikus sastra kanggo Diario Córdoba, «Notebook Selatan » lan majalah kasebut Pelabuhan

Blogipun: «Ikatan busur kertas»

Dheweke sok-sok nulis ing blog kasebut kanthi judhul «Ikatan Bow Bowling», sing bisa sampeyan kunjungi ing babagan iki pranala. Ing kana, tulisan pungkasan yaiku puisi sing ora diterbitake sing judhule "Warta":

Segara dadi jamban. Awak ngambang abuh,
abuh, ungu lan putih; senadyan ing
cemeng

Kapadhetan rumput laut ngrangkul sikile. Kayane ora katon
muga-muga kabeneran mlayu karo dheweke bengi iku.

Udan ing ombak, ing gundukan ombak sing
padha semangat ngalahake para gagah
sing… kanggo sing wani… janji sing… kanggo
impen sing ... mbesuk sing ...

Wanita sing nembelas nembelas ngrangkul bayine
dhasar segara. Ing dhasar duraka.

Gelombang anyar nyedhaki pesisir, nggawa puncak yaiku
impen urip sing luwih apik sing ana ing
jerone dasar laut, nggawa puncak yaiku
jeritan, pangarep-arep lan telenging.

Jagad iki minangka kéwan sing bisa dideleng saka kadohan.
Kita, kita, urip tentrem. Kita ngerti
katentreman basa amarga kasur
panas, kanggo sofa Ikea lan tuku
minggon ing Carrefour.

Ana sak banyu cilik katon ing pawarta.

Wedi, ora kuwat lan mual ing tengah segara.

Dheweke ndeleng awake dhewe teka.

Kaya awak sing bengi nyedhak
pinggiran kasur nalika ndeleng, ing
kasepen, ing posisi reflektif sing ora ana sing dingerteni lan
ana wong ing tengah dalan, nalika semana, nalika semana
titik teka.

Pesenane Gusti Allah katon teka. Subuh maju
lan jet rembulan meneng-menengan ngiringi kirab kasebut.

Segara muring-muring jenenge nalika esuke. Ombak dhuwur ing
setor siji-siji, nggawe tumpukan ing
pasisir; njero lembab, viscera klelep, ing
lambe tugel.

Mikir alon-alon, esuk, ing
atose sing duwe.

Warta babagan pati ora nate nyenengake, nanging luwih becik nalika wong enom kaya ngono. Wiwit Kasusastran Saiki kita pengin ngirim pesen saka nyengkuyung kulawarga lan kanca-kanca. DEP Nacho Montoto.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rebeca ngandika

    Puff, sayang tenan. Kaya sing sampeyan ucapake ing pungkasan, perkara sing paling ala babagan pati yaiku nalika wong enom ... Kabeh dhukungan lan katresnan kanggo kulawarga, sing bakal ngalami wektu sing ala.

  2.   Antonio Todriguez ngandika

    Nacho mesthi dadi pujangga enom. Dheweke malah nganggep dheweke luwih enom sepuluh taun. Dheweke pancen wong sing gelisah lan loma. Uga pujangga ngganggu. Dheweke mesthi nggawe proyek. Dheweke minangka jinis wong sing kudune ora ngilang paling ora 50 taun. Aku ora ngerti kulawargane, nanging dak rangkul. Aku minangka panulis Cordoba lawas sing saiki urip ing Jalisco. Antonio Rodtiguez Jiménez.