Oktober Pilihan warta editorial

Oktober nerangake karo akeh lan apik pawarta sastra kanggo ngadhepi musim gugur kanthi cara paling apik. Lan amarga mokal kanggo nglumpukake kabeh, mula pilihanku 6 judhul. Novel ireng, komik, novel sejarah utawa crita bocah nyawang pesta Natal sing ora pati adoh.

Rahasia saka apoteker - Sarah Penner

6 kanggo Oktober

Sarah Penner minangka panulis Amerika sing debut ing taun iki ing novel kasebut mesthine luwih apik. Saiki kita entuk judhul pertama iki sing wis diterjemahake menyang luwih saka 40 basa lan wis dijadwalake kanggo adaptasi televisi.

Wiwitane kita menyang London abad kaping XNUMX, ing endi ana apotek sing ndhelik banget Nella, wanita misterius, sing dikabarake nyedhiyakake racun ing bentuk obat kanggo wong sing kudu nggunakake obat kasebut marang pria sing nyiksa dheweke. Nanging nalika protege, bocah wadon umur 12 taun, nggawe kesalahan fatal, nasibe dikompromi amarga konsekuensi sing bakal ditindakake nganti pirang-pirang atus taun.

Ing saiki, sejarawan sing kepengin duwe jeneng Caroline parcewell dheweke mung ngrayakake ulang taune pernikahan kaping sepuluh. Nanging dheweke bakal nemokake pitunjuk kanggo ngatasi pembunuhan sing nyenengake sing kedadeyan ing London luwih saka rong atus taun kepungkur. Lan tujuane Caroline lan Nella bakal melu ing alam rahasia, dendam lan cara loro-lorone bisa nylametake, sanajan alangan wektu.

Mati ing november - Guillermo Galvan

13 kanggo Oktober

Sawise Wektu nglereni y Perawan Balung, Bali Carlos Lombardi, Dadi kita sing ditaklukake karo polisi Madrid postwar iki sing digawe dening Guillermo Galvan kita lagi begja.

Saiki nggawa kita menyang November 1942, kanthi Perang Dunia II ing latar mburi lan Spanyol, ing repression lengkap, sing kebak telik telik. Lombardi mlebu maneh Madrid lan slamet kaya sing bisa sampeyan lakoni agensi detektif. Dadi, sampeyan ora bisa nolak kerja apa wae lan sampeyan kudu mriksa lan nglacak salesman Jerman sing misterius.

Sanalika kepengin aktris reputasi sing diragukan katon dipateni lan polisi ora duwe minat banget kanggo nemokake apa sebabe. Lan Lombardi uga bakal kejiret, yen ora ana plot prostitusi, bioskop, lan pasar gelap.

Babi Natal - JK Rowling

Rowling bali menyang jagad bocah kanthi crita Natal awal iki sing dienggo kanggo kulawarga, ora mung kanggo bocah-bocah.

Protagonis yaiku Driji, dolanan favorit saka Jack, sing ilang ing dina Sugeng dalu. Nanging amarga iku wengi khusus mukjijat, ing dolanan urip maneh. Lan sing wis diwenehake karo Jack, babi Natal sing anyar (pengganti Dito), bakal nggawe rencana sing mbebayani banget: lelungan gaib kanggo nyoba pulih lan nylametake sing dadi kancane Jack.

Lordemano - Jose Zoilo

14 kanggo Oktober

Sawise trilogi Las Cenizas de Hispania lan Asmane Gusti Allah, kondur Jose Zoilo karo novel iki saiki karo Viking.

Kita ana ing abad kaping XNUMX lan Hrolf ragnallson wis ngiwa marang Norwegia asli kanggo manggon karo kulawarga ing Erin sing adoh, ing kana dheweke bakal dadi wong lanang. Kajaba iku, minangka anak mbarep, dheweke bakal tanggung jawab kanggo nyekel Eagle of Storms lan ngarahake anak buahe menyang pantai liyane kanggo golek rejeki lan ketenaran. Lan dheweke bakal ndeleng Al Andalus. Sadurunge tekan pantai Gallecia kanthi tujuan ngrampok apa sing ditemokake ing dalane tanpa kangelan. Nanging dheweke ora ngerti Ramiro, raja Asturian, wis mutusake gelut. Tentara Viking dikalahake lan Hrolf dijupuk dening klompok Asturians. Dheweke dadi abdi lan diarani "Lordemano", mula dheweke kudu nindakake apa sing bisa ditindakake supaya bisa urip.

Theodora, Chrysalis saka Byzantium - Yesus Maeso de la Torre

20 kanggo Oktober

Jeneng gedhe liyane saka novel sejarah yaiku Jesus Maeso de la Torre, sing ngluncurake karya anyar iki. Wektu iki, kita bakal lunga menyang Konstantinopel ing taun 548, ing kana Kaisar Theodora, garwane Kaisar Justinian, nembe seda amarga kasusahane bangsane. Lan sing paling sedhih banget yaiku Nasica el Hispano, kasim sing paling kuat ing pengadilan.

Dheweke wis ngancani dheweke sajrone urip sing rame lan dheweke bakal mutusake nulis crita sejatine Teodora, wanita sing cerdas, nggodha lan ati gedhe, nanging uga ora sopan lan semangat nalika dheweke kudu.

Blacksad 6 - Kabeh Mudhun (Bagean siji) - Juan Diaz Canales y Gambar placeholder Juanjo Guarnido

28 kanggo Oktober

Minangka komik taun iki, tanpa mangu-mangu, utamane kanggo luwih saka pirang-pirang pandhereke - ing antarane aku nganggep aku bakti - babagan iki kucing detektif antropomorfik saka 50s disebut John blacksad. Panjenengan cicilan kaping enem, Kabeh tiba, yaiku bagean pertama saka crita anyar iki. Wis Ngenteni 8 taun lan liyane kaya sing diramal kanggo bagean kapindho. Nanging kaya ngono produksi album jenis iki, uga dirawat lan bergengsi karo saga iki digawe dening kartunis lan panulis skrip masing-masing Juanjo Guarnido lan Juan Díaz-Canales.

Wektu iki kita duwe Blacksad New York, ing endi dheweke bakal mlebu ing jagad raya lan bidang politik lan finansial sing dhuwur ing crita liyane sing aku yakin bakal ngerti kita sethithik lan bakal nggawe kita cendhak banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.