Pilihan bacaan dening Barack Obama

Wacan Barack Obama

Sanajan nilarake jabatan presiden Amerika Serikat ing Januari 2017, Barack Obama tetep aktif banget ing media sosial, utamane ing wektu kasebut, bebas saka akeh komitmen, dheweke seneng luwih akeh wektu kanggo browsing hobi favorit: maca!! Aja kantun pilihan waosan dening Barack Obama.

Pendhidhikan dening Tara Wetsover

Pendhidhikan dening Tara Westover

Dirilis Maret 2018, Dididik: Memoir yaiku adhedhasar urip pengarange, Tara Westover. Crita sing nyinaoni pengalaman wanita nom-noman sing dikembangake dening kulawarga Idaho sing asor tanpa akte kelairan lan khusus kanggo milih persik sajrone bocah. Yaiku rahasia sing ditindakake, yaiku protagonis durung nate mlebu kelas utawa sekolah, kahanan sing ditandheske karo polah bapak lan adhine sing saya kasar. Wicara babagan pendhidhikan babagan evolusi protagonis sing lair ing papan sing salah, nanging dheweke mutusake latihan saka Harvard menyang Cambridge nalika ngimpi.

Sanajan terjemahane ing basa Spanyol durung diterbitake, sampeyan bisa tuku Didhelikake ing versi asline.

Warlight, dening Michael Ondaatje

Warlight dening Michael Ondaatje

Diterangake dening Obama minangka "" alat kanggo meditasi lan refleksi, "Warlight yaiku disetel ing Perang Dunia II sing akibate kanggo jagad iki parah banget. Nalika taun 1945, lan Nathaniel, umur 14 taun, lan mbakyune Rachel teka ing London - bisa uga ditinggal dening wong tuwa - lan ditinggal wong liya sing dikenal kanthi jeneng The Moth Karakter sing kalebu akeh wong liya sing pengin ngurus bocah loro kasebut. Novel kasebut navigasi ing antarane perspektif Nathaniel sadurunge remaja lan liyane sing kedadeyan rolas taun mengko. Ganas, padhang lan penting.

Punapa panjenengan kersa maos Warlight?

Omah kanggo Pak Biswas, dening VS Naipaul

Omah kanggo Pak Biswas

Amarga saka  tiwase Hadiah Nobel ing Sastra tanggal 11 Agustus, Barack Obama maca maneh Buku VS Naipaul sing paling misuwur: Omah kanggo Pak Biswas, inspirasi saka urip dhewe bapak pengarang asli Trinidad saka Hindu. Novel sing nyinaoni masalah-masalah ing pulau Trinidad lan Tobago ing jaman pasca kolonial liwat karakter Pak Biswas, jurnalis kelas rendah sing nikah karo putri salah sawijining kasta paling misuwur ing negara kasebut lan tujuane temokake ing akuisisi omah dhewe kanthi kemenangan memori memori sejarah.

Perkawinan amerika, dening Tayari Jones

Perkawinan amerika dening Tayari Jones

Uga kalebu ing Pilihan Buku Oprah Winfrey, Perkawinan amerika nyritakake babagan perkawinan Newlyweds Celestial, seniman, lan Roy, eksekutif. Rong karakter sing makili impen Amerika lan uripe kuwalik nalika Roy dihukum rolas taun pakunjaran lan Newlyweds mbuwang awake menyang kanca saka bocah cilik. Salah siji sing paling anyar Penjual paling larang ing New York Times Obama wis dianggep minangka "conto kanggo ngakoni kapercayan sing ala."

Fakta, dening Hans Rosling

Fakta dening Hans Rosling

Judhul asline, "Fakta: Sepuluh Alasan Kita Salah Ngatasi Donya - lan Napa Prekara Luwih Apik Saka Sampeyan”Apa pratelan maksud apa sing dicritakake saka buku iki. Sawijining saran sing nyengkuyung supaya kita bisa ndeleng jagad kanthi mripat sing beda-beda gumantung saka kemajuane manungsa minangka cara kanggo nyuda wesi saka apa sing dianggep minangka "masalah" ing masarakat Kulon.

Kanggo wong lima iki Waosan Barack Obama Kita kudu nambah dhaptar buku khusus banget sing disaranake mantan presiden sadurunge bali menyang bawana Afrika ing musim panas 2018.

Kabeh ambruk, dening Chinua Achebe

Kabeh adoh saka Chinua Achebe

Dianggep minangka salah sawijining novel penting ing literatur Afrika, Kabeh sing ilang diterbitake ing taun 1958 dadi pengabdian paling gedhe kanggo Hadiah Nobel ing Sastra Chinua Achebe. Diilhami dening pangarange dhewe, novel kasebut nyritakake babagan Okokwo, prajurit paling hebat saka wong-wong Nigeria sing jagad kasebut ditekan karo wong kulit putih lan, khusus, agama Anglikan sing bakal ngowahi kabeh selawase.

Apa sampeyan durung maca Kabeh ambruk?

Gandum, saka Ngugi wa Thiong'o

Gandum saka Ngugi Wa Thiong'o

Calon abadi kanggo Hadiah Nobel, Thiong'o bisa uga dadi salah sawijine penulis Kenya sing paling wakil, negara sing kamardikan ing 1963 ditempa serangan saka organisasi gerilya Mau Mau ing taun 50-an. Gandum gandum njupuk bagean saka periode kasebut kanthi ngenalake kita karakter sing beda-beda saka desa Kenya sing nglambangake pambrontakan nglawan penindasan wong asing kakuwasan.

Aja kantun Gandum saka gandum.

Dalan Panjang Kanggo Merdika, dening Nelson Mandela

Dalan sing dawa Nelson Mandela menyang kamardikan

Model Obama, Nelson Mandela minangka salah sawijining tokoh gedhe ing abad kaping-XNUMX sing nglambangake kemenangan nglawan penindasan asing. Dipenjara 27 taun sawise nyebabake pambrontakan pertama nglawan kolonialisme ing Afrika Selatan, Mandela dibebasake ing taun 1990 kanggo mungkasi apartheid sing dadi salah sawijining episode paling kondhang ing sejarah bawana Afrika.

Waca inspirasi Dalan dawa menyang kebebasan.

Americanah (2013) dening Chimamanda Ngozi Adichie

Americanah dening Chimamanda Ngozi Adichie

Salah siji saka swara literatur feminis lan Afrika sing hebat Sing saiki ora diragukan, Chimamanda Ngozi Adichie, sawijining panulis Nigeria sing pustaka nggawe judhul sing ambisius kaya Amerika iki. Dumunung ing antarane Afrika lan Amerika Serikat, novel kasebut nyritakake babagan wanita nom-noman Nigeria lan odyssey kanggo nemokake budaya Kulon sing ora ana sing katon.

Lee Amaericanah de Chimamanda Ngozi Adichie.

Bali, saka Hisham Matar

Baliane Hisyam Matar

Sing misuwur Musim semi Arab sing kedadeyan ing macem-macem negara Afrika Lor ing antarane taun 2010 lan 2013 dadi latar utama kanggo novel otobiografi iki. Matar nganalisa kahanan negara Libya sing dheweke bali karo ibu lan garwane sawise luwih saka telung puluh taun kepungkur kanggo ndeleng kebangkitan bangsa sing ditandhani Pati Gaddafi ing taun 2012.

Wangsulipun iku buku sing nyenengake.

Donya kayadene, dening Ben Rhodes

Donya kayadene Ben Rhodes

"Bener, Ben ora duwe getih Afrika sing nembus urat, nanging dheweke ndeleng jagad iki kaya sing dakdeleng, lan kaya sawetara wong." Kanthi tembung kasebut, Obama nuduhake Ben Rhodes, tangane tengen sajrone mandate pirang-pirang taun ing Gedung Putih, Rhodes njupuk kabeh pidato presiden.

Lee Jagad kaya saiki, minangka kesaksian paling apik saka Obama.

Apa sampeyan wis maca waosan Barack Obama iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.