Dalane Santiago. Pilihan buku lan novel

Dina iki dina sing gedhe banget Taun Jacobean mboten umum, beda banget, abu-abu lan emptier tinimbang biasane. Nanging Dalane Santiago isih bakal ana lan peziarah saka saindenging jagad tetep ngunjungi sanajan kabeh. Ana akeh wacan kaloro khusus lan fiksi babagan dheweke, crita, misteri utawa wahyu. Lan sing paling akeh yaiku pepenget para peziarah kanthi utawa tanpa jeneng sing pengin nyebutake pengalamane. Iki siji pilihan cendhak banget saka sawetara judhul.

Pandhuan sihir saka Camino de Santiago - Francisco Contreras Gil 

Diterbitake ing 2015, penulis lan penerbit adol judhul kasebut dadi luwih saka pandhuan. Dheweke ngusulake Path liyane sing ora mung informasi dhasar kanggo ditindakake utawa ditemokake maneh, nanging uga data, papan, crita lan misteri kanggo ngrampungake apa sing asring dadi pengalaman sing unik lan kadang transformatif.

Dheweke luwih saka rong atus papan digambarake nganggo gambar lan ing edhisi iki ana rong bagean anyar ing Camino: wiwit saka Saint Jean Pied de Port-Roncesvalles lan Somport-Jaca nganti Compostela lan Finisterre.

Legenda Camino de Santiago: Rute Jacobean liwat upacara, mitos lan legenda - Juan García Atienza

Muter kanthi judhul sadurunge, kita duwe sing kasebut luwih fokus marang legenda lan mitos kasebut ing Camino de Santiago. Panulis, peneliti ing babagan kasebut, nuduhake saka perspektif sing kepengin nggumunake lan nambah rasa penasaran kanthi padha. Iki carane, antara liya, crita babagan rolas putra Saint Marcellus ing Sahagún utawa crita babagan tekane layoné Santiago menyang Galicia. Total, luwih saka satus legenda kumpul.

Iki diterbitake ing taun 1998.

Kodhe Pilgrim - Jose Luis Corral

Saiki fokus ing akeh crita fiksi Kanthi Camino ing latar mburi, kita duwe sing kasebut dening Jose Luis Corral, salah sawijining jeneng nasional novel sejarah sing misuwur. Dheweke nerbitake ing 2012 lan paraga protagonis yaiku Diego lan Patricia, sapasang pedagang internasional karya seni. Milyuner Prancis bakal nyewa dheweke kanggo nyolong Codex Calixtino, naskah abad kaping XNUMX sing disimpen ing katedral Santiago de Compostela.

Lan didhelikake kanthi teknik abad pertengahan, ing kaca kasebut ndhelikake Injil sing ora dingerteni endi data babagan sejarah kulawarga Yesus Kristus, asal usul agama Kristen, yaiku makam saka Rasul Santiago lan kultus sing diarani peninggalane, sing nyebabake pangembangan Camino.

Jiwane Watu  - Paloma Sánchez-Garnica

Diterbitake ing taun 1989, penulis nggawa kita taun 824, menyang crita sing ngenalake telung karakter sing kepengin weruh: pertapa Paio, Uskup Teodomiro lan asistene Martín de Bilibio, yen ing sawijining dina dheweke nemokake a Tumba. Dheweke ngaku yen sisa-sisa duweke Santiago Rasul lan nggawe kaya iki, cedhak ing pungkasane terrae utawa pungkasan jagad, Iocus Sancti Jacobi.

Rong abad mengko, wanita bangsawan enom, Mabilia, sing kanggo ngiyanati bapakne kepeksa mlebu ing jagad manungsa, nemokake, amarga tukang batu, tandhane ing watu sing nyebabake La Inventio, gulung ditulis dening biksu Martín de Bilibio ing endi golek ajaib apa sing sampeyan lakoni Dadi Mabilia mutusake arep ngancani Arno, tukang watu, kanggo nggoleki kasunyatan.

Ing travel dheweke bakal ngerti kalorone, pambangunan kutha, biara, dalan lan jembatan uga sisih watu sing luwih peteng lan pakaryan sing aneh yaiku "nyuwek jiwa saka watu", supaya ora dilalekake.

ziarah - Matilde Asensi

Matilde Asensi nerbitake novel iki ing taun 2004 lan banjur dibutuhake 1324. Dadi tilas pria sing ramah Galcerán de Lair, ing Perquisitor, kuwatir kabar babagan tumindak sing ora cocog karo putra sampeyan Yunus ing pengadilan Barcelona, ​​dheweke mutusake nulis karo dheweke kanthi prentah manawa bakal dadi duweke Peregrinationis gratis.

Mangkene, Jonás de Lair, diiringi satriya Kristus, bakal nyilihake sumpah solem kekuwatan inisiatif, mula dadi pria lan juara Kawicaksanan lan Pengetahuan kuno. Kanggo iku, bakal mlaku ing dalan Santiago minangka jamaah siji maneh, dheweke bakal mikir dawa lan serius babagan masa depane lan bakal nindakake kabeh ritual inisiasi.

Diterbitake ing 2018, novel iki bakal nggawa taun suwene 827 ngendi Alfonso II Sang Murni, Raja Asturias lan sekutu Charlemagne, nampa warta luar biasa ing pengadilan: Ing alas ing sandhinge Iria Flavia wis katon sisa-sisa rasul Yakobus. Dadi dheweke mutusake arep menyang papan kasebut kanggo njlentrehake misteri kasebut.

Ing rombongan padha mlaku para luhur kepincut karo intrik, galak prajurit, tawanan Saracens o wiku penjaga rahasia keruh ing bayangan sing setya ing jaman sing rame. Bebarengan karo raja uga lunga Alan, ngarep-arep bisa nemokake putra sing ilang lan tantangan nyritakake, tanpa dingerteni, ing ziarah kaping pisanan Jacobean saka Sejarah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.