2017. Ringkesan dhaptar penghargaan sastra taun iki.

2017 wis rampung lan dhaptar penghargaan sastra pangiriman nasional lan internasional wis akeh. Jeneng-jeneng gedhe lan jeneng-jeneng kurang gedhe sing ditrapake perdana utawa diulang, utawa sing menang luwih saka siji penghargaan kanggo pakaryan kasebut. Ora bisa ndhaptar kabeh, mula ing ngisor iki a ringkesan paling bergengsi lan dikenali, nanging uga salah siji sing paling ora. Perlu dielingake yen taun kasebut bisa uga kanggo Fernando Aramburu, sing ora mandheg ngasilake penghargaan lan pengakuan novel Tanah kelairan. Nanging sugeng kabeh.

PENTING

  • Premio Nobel Kasusastran 2017: Kazuo Ishiguro
  • Miguel de Cervantes 2017: Sergio Ramírez.
  • Premio Nasional Huruf Spanyol 2017: Rosa Montero, kanggo kabeh karir sastra.
  • Premio Goncourt 2017: Éric Vuillard. L'ordre du jour.
  • Premio Narasi Nasional Spanyol 2017: Fernando Aramburu. Tanah kelairan.
  • Premio Planet de Novela 2017. Javier Sierra. Geni kahuripan.
  • Premio Nadal de Novela 2017: Care Santos. Setengah urip

SING PUNCI

  • Penghargaan Pustaka Novel Pendek 2017: Antonio G. Iturbe. Ing langit mbukak.
  • Penghargaan Novel Musim Semi 2017: Carme Chaparro (Spanyol). Aku dudu monster.
  • Alfaguara Novel Award 2017: Ray Loriga (Spanyol). Pasrah
  • Pemenang Pemenang Hadiah Novel 2017: Colson Whitehead (Amerika Serikat). Railway Underground.
  • Hadiah Reina Sofía 2017 kanggo Puisi Ibero-Amerika: Claribel Alegría (Nikaragua).
  • Penghargaan Fernando Lara Novel 2017: Anak lanang Ónega. Sawise Cinta.
  • Penghargaan Princess of Asturias kanggo Sastra 2017: Adam Zagajewski (Polandia)
  • Penghargaan Dagger Emas 2017: Jane Harper (Australia). Mangsa kekeringan pirang-pirang taun.
  • Edgar Award 2017 kanggo Novel Terbaik: Noah Hawley (Amerika Serikat). Sadurunge Tiba.
  • Penghargaan Narasi Nasional Spanyol 2017: Fernando Aramburu (Spanyol). Tanah kelairan.

Liyane

  • Hadiah Puisi XIV Federico García Lorca: Pere Gimferre.
  • Hadiah Barcino kanggo Novel Sejarah: Arturo Pérez-Reverte.
  • XII Chacon Manis Hadiah Narasi Spanyol: Fernando Aramburu.
  • Penghargaan Jurnalisme Internasional Manu Leguineche kaping lima: Mikel Ayestaran.
  • Hadiah Novel Ateneo de Sevilla: Jerónimo Tristante.
  • IV Penghargaan Sastra Amazon kanggo panganggit 'indie' ing basa Spanyol: Cristian Perfumo.
  • Hadiah Novel Clarín: Agustina María Bazterrica.
  • Hadiah Nasional Sastra Puisi Muda: Ángela Segovia.
  • Penghargaan Narasi Plancongan Eurostars: Saúl Cepeda.
  • Penghargaan Crime Novel RBA 2017: John Banville.
  • Penghargaan José Luis Sampedro: Eduardo Mendoza.
  • Hadiah Nasional Sastra Dramatis 2017: Alfredo Sanzol.
  • Beasiswa Novel Ireng Kutha Getafe XXI: Jesús Tíscar. Wanita Jepang gundul.
  • Penghargaan Cervantes Chico 2017: Gonzalo Moure.
  • Hadiah Novel Clarín: Agustina María Bazterrica.
  • Hadiah Hispano-Amerika kanggo Puisi kanggo Bocah-bocah: Luis Eduardo García.
  • Kontes crita mikro Getafe Negro 2017: María Ángeles Peyró.
  • Hadiah XV Anaya kanggo Sastra Anak lan Wong Muda: Pedro Mañas.
  • Penghargaan Ilustrasi Nasional 2017: Alfredo González.
  • XXIX Bebungah Torrente Ballester ing basa Spanyol: Fátima Martín Rodríguez lan Ana Rivera Muñiz (mantan aequo).
  • Hadiah Perdamaian Buku Jerman: Margaret Atwood.
  • Hadiah Nasional Sastra Anak lan Wong Muda: Antonio García Teijeiro.
  • Penghargaan Essay Internasional Caballero Bonald 2017: Rafael Sánchez Ferlosio.
  • Hadiah Novel Tusquets: Mariano Quirós.
  • Hadiah Nasional kanggo Promosi Maca 2017: Babar lan Aula de Cultura.
  • Penghargaan Espasa: Stanley G. Paine.
  • Penghargaan Novel Polisi RBA: Benjamin Black.
  • Kontes novel Nousto Roa Bastos sing durung diterbitake: Maribel Barreto.
  • Dashiel Hammett Award kanggo novel noir paling apik sing diterbitake ing 2016: David Llorente.
  • Hadiah Puisi Pablo Neruda Ibero-Amerika: Joan Margarit.
  • Penghargaan Puisi LGBTTTI Nasional 2017: Odette Alonso.
  • Penghargaan VLC NEGRA 2017: Rosa Ribas lan Sabine Hofmann, Sebastiá Bennassar lan Benjamin Black.
  • Penghargaan Cerita Pendek Max Aub Internasional: Jack Babiloni.
  • Penghargaan Azorín: Espido Freire.
  • Penghargaan Francisco Umbral kanggo Book of the Year: Tanah kelairandening Fernando Aramburu.
  • Penghargaan Pustaka Singkat: Antonio Iturbe.
  • Penghargaan Carvalho ing BCNegra: Dennis Lehane.
  • Penghargaan Jurnalisme King of Spain: Arturo Pérez-Reverte lan Carmen Posadas.

Uga cathet Victor saka Wit Dheweke dijenengi jenenge Ksatria Huruf lan Seni ing Akademi Prancis ing wulan Agustus Dadi apa Paul Auster nampa Medali Carlos Fuentes kanggo karir. Lan kanggo taun ngarep wis ana siji kanggo panulis Amerika James ellroy, sing wis dianugerahi hadiah Pepe Carvalho 2018 saka novel ireng. Bakal dikirim ing tanggal 1 Februari ing festival BCNegra, sing bakal diwiwiti tanggal 29 Januari nganti 4 Februari.

Sumber: sastrawan.org


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.