Planeta Award 2019 kanggo Javier Cercas. Finalis: Manuel Vilas

Mau bengi sing Award Planet 2019 sing dijupuk penulis Javier Pagar, karo novel Terra Alta. Finalis yaiku Villa Manuel, con Bungah. Kita nyemak lintasan saka rong penulis iki sing pungkasane entuk luwih akeh kanthi penghargaan taunan sing penting banget.

Award Planet 2019

El penghargaan bergengsi lan paling apik finansial saka huruf Spanyol (kanthi 601.000 euro kanggo pemenang lan 150.250 kanggo finalis) dikirim bengi Barcelona ing dheweke Edhisi 68th. Kanthi sawetara kontroversi utawa paling ora mbalikke minat antarane rong klompok penerbitan utama negara kita babagan edisi Spanyol. Lan juara loro, Javier Cercas, lan finalis, Manuel Vilas, bakal lunga Penguin Random House dening Planet. Mesthi wae kepengin weruh utawa wiwitan umum perang perdagangan sore antarane loro raksasa penerbitan.

Penghargaan Planet wis panganggit sing menehi hadiah ujar luwih komersial lan populer, carane Santiago Posteguillo taun kepungkur, Dolores Redondo utawa Javier Sierra, lan finalis kayata Pilar Eyre utawa Mara Torres. Y taun iki kayane kepengin golek imbangan ing antarane nilai sastra lan komersial kanthi ketat.

Pemenang - Javier Cercas

Panulis lan kolumnis Extremaduran, panulis antara liya Prajurit Salamiswis ing juara edisi iki kanggo novel Terra AltaCrita urusan saiki sing panas banget kanthi tema sing ndasari proses Catalan. Protagonis yaiku Melchor Marín, mantan pidana sing dihukum, dianggep pahlawan ing serangan jihad ing taun 2017 lan sing kerja dadi mosso d'esquadraMustahil luwih nyata, sing uga kepengin weruh.

Yen sampeyan kudu neliti rajapati kaping telu lan Cercas njupuk jeneng kasebut minangka jeneng samaran lan ngganti judhul novel sing bakal diwenehi kanggo penghargaan kasebut. Tujuan sampeyan yaiku a seri crita liyane babagan jinis ireng lan fiksi murni.

  • Karya liyane dening Cercas yaiku Anatomi seketika utawa Raja bayangan.

Finalis - Manuel Vilas

Lan finalis yaiku Manuel Vilas, panulis saka Huesca, panganggit puisi lan karangan uga narasi. Wis diwenehi Bungah, sing katon minangka a terusan saka fenomena paling laris lan literatur taun kepungkur yaiku Ordesa, karya otobiografi sing wis diterjemahake dadi rolas basa. Ing Bungah kita duwe narator yaiku a panulis umur tengah, sing nangisi lumaku wektu lan ilang wong sing dikasihi. Mula, coba depresi uwal lan mung ndalang Feliz.

Vilas uga mlebu penghargaan kasebut kanthi a jeneng samaran, aktris Swedia kasebut Viveca Lindfors, lan judhul liyane kanggo novel: Kaya kita.

  • Karya liyane saka Vilas yaiku Spanyol, hadiah sing sumunar o Lou Reed basa Spanyol.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.