Award Novel Musim Semi 2017 kanggo Carme Chaparro

Dina iki, tanggal 24 Februari, keputusan juri diterbitake lan sing menang Carmen chaparro, sing wis nindakake karo dheweke Penghargaan Novel Musim Semi 2017 karo penggaweane "Aku dudu monster", novel pertama lan siji-sijine nganti saiki. Penghargaan lan blogging iki meh mesthi nyengkuyung sampeyan supaya terus nulis lan nerbitake luwih akeh buku tinimbang sing siji.

Yen sampeyan ora ngerti, Penghargaan Primavera de Novela, diparingi 100.000 euro, minangka salah sawijining sing paling bergengsi ing basa Spanyol lan saben taun diajak dening Espasa Editorial y "Lingkup Budaya" del Corte Inglés, supaya bisa ndhukung kreasi sastra lan menehi kontribusi kanggo nyebarake novel kanthi maksimal minangka wujud ekspresi seni ing jaman saiki. Edhisi kaping pisanan yaiku ing taun 1997 lan nganti saiki saben taun digawe kanthi religius, nggabungake taun demi taun, kanthi luwih akeh peserta. Taun iki dheweke wis nampilake a total 1125 karya saka 37 negara beda. Spanyol, kanthi 538 novel, wis dadi dhaptar paling dhuwur, lan Komunitas Otonomi sing melu paling akeh yaiku Madrid kanthi 130 karya, banjur Andalusia kanthi 93.

El juri penghargaan kasebut dipimpin dening Carme Riera lan dikarang dening Antonio Soler, Ramón Pernas, Fernando Rodríguez Lafuente lan Ana Rosa Semprún, sing wis mutusake mrentah nalika nedha awan sing dianakake ing Madrid wingi, yen karya sing menang ing taun iki diwenehake «Aku dudu monster » lan panganggité Carme Chaparro. Juri wis ngakoni sawise keputusan sing sadurunge "Pakaryan kanthi cepet sing nuwuhake magnetisme sing ora bisa ditolak saka sing maca nganti ngrampungake kasus kasebut."

Apa sing diarani novel "Aku dudu monster"?

Dheweke mung ndeleng dheweke kanthi cepet, lagi wae setengah menit, nalika mbales pesen WhatsApp. Lan Kike ngilang. Ora ana sing weruh apa-apa sanajan mall kebak pelanggan. Nalika Kepala Inspektur Ana Arén lan timnya saka Grup Juvenile njupuk investigasi, dheweke nuli ngerti manawa kabeh bukti kasebut nuduhake kanca lawas: Slenderman.

Slenderman -Wong langsing, ing basa Jerman - iku jeneng sing diarani rong taun kepungkur, pers kasebut mbaptisake penculik misterius Nicolás, bocah sing durung dirungokake maneh; Acara iki nyebabake gelombang panik ing Madrid lan mbutuhake televisi lan jam ing televisi. Saiki kriminal kasebut wis bali: bocah sing padha, umure padha, padha karo fisik, lan ilang ing papan sing padha. Siji-sijine sing ora nambah yaiku Slenderman ora tumindak meh rong puluh patang wulan. Apa dheweke njaga Nicolás urip suwe-suwe?

Gagal kasebut isih ngganggu Ana Arén. Uga nguwatirake Inés Grau, reporter bintang Channel Once lan panulis sukses, spesialis informasi acara sing ngetutake kasus Nicolás lan sing saiki wis diwenehi ngilang Kike. Kalorone kekancan nanging duwe tujuan lan minat sing beda banget. Apa dheweke bakal adhep-adhepan?

Carme chaparro

Pengarange, mesthine kaya sampeyan lan akeh amarga wis ndeleng kabar sing menehi kabar, yaiku wartawan lan saliyane menehi kabar saben dina, saiki ing jaringan televisi Cuatro de Mediaset, kita bisa maca kolom kanggo majalah kasebut Aku nyumbang, GQ y Wanita Dina Iki.

Dheweke ujar manawa dheweke seneng banget maca lan hobi iki nggawe dheweke nulis. Dheweke duwe blog ing platform Yahoo lan kita pikir "Aku dudu monster" iku ora bakal dadi novel pungkasane.

Taun-taun kepungkur penghargaan iki diwenehake kanggo para panulis sing hebat Lucía Etxebarria, Rosa Montero, Juan José Millás, Juan Manuel de Prada, Use Lahoz, Màxim Huerta, Juan Eslava Galán utawa Carlos Montero, lan liya-liyane.

Yen sampeyan pengin duwe novel menang ing tangan saiki, sampeyan mung kudu ngenteni Maret 21, yaiku nalika bakal diterbitake. Lan sampeyan, apa pendapat sampeyan babagan penghargaan lan pemenang khusus iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.