Allende, Barcelona lan Sáenz de Urturi. Penghargaan Liber 2020, Sastra lan Planet Nasional Anak lan Remaja Nasional

Ing wulan panulis, kita duwe warta apik banget. Ana telung pemenang penghargaan pungkasan lan penting sing diwenehake. Isabel Allende wis dijupuk ing Bebasan 2020 kanggo karir literatur, Elia Barcelona el Hadiah Nasional Sastra Bocah-bocah lan Wong Muda con Efek Frankenstein y Eva García Sáenz de Urturi mung menang ing Penghargaan Planet con Akuitaine.

Isabel Allende - Liber 2020

La Federasi Penerbit Guilds Spanyol (FGEE) dianugerahi penghargaan iki kanggo panulis Chili minangka panulis Amerika Latin paling apik amarga karir literatur sing jembar.

Tanpa mangu-mangu, Isabel Allende minangka salah sawijining pangarang sing paling akeh diwaca ing saindenging jagad kanthi luwih saka 74 yuta buku didol, kanthi 24 karya diterjemahake luwih saka 42 basa lan terus-terusan diakoni dening para kritikus lan pamaca. Ing pangenalan jagad teka ing taun 1982 kanthi novel pertama, Omah Roh. Saka kana, makarya kayata Katresnan lan Bayangan, Eva Luna, Putri rejeki, Paula, Kekasih Jepang, Ngluwihi mangsa lan paling anyar Kelopak segara dawa.

Upacara penghargaan bakal diwiwiti 27 kanggo Oktober ing Arts Santa Mónica, ing Barcelona, ​​kebak Cukup Liber 2020.

Elia Barcelona - Hadiah Nasional Sastra Anak lan Wong Muda

Elia Barcelona Dheweke asale saka Alicante lan sinau filsuf Hispanik lan Anglo-Jermanik. Urip ing Innsbruck (Austria), ing kana mulang kelas sastra lan komposisi Spanyol ing universitas kasebut. Dheweke nggabungake karya karo panggilan sastra lan dadi penulis novel kanggo wong diwasa lan wong enom sing wis diterjemahake menyang luwih saka 10 basa sing beda. Judhulé Kasus seniman kejem Cordeluna padha njupuk Hadiah Edebé kanggo Sastra Pemuda. Ing editorial sing padha, dheweke nerbitake Kasus Kejahatan Opera Ksatriya Malta.

Saiki wis menang ing PPenghargaan Nasional kanggo Sastra Anak lan Remaja 2020, kanthi jumlah 20.000 euro, dening Efek Frankenstein. Ing novel iki, Barcelona menehi penghargaan marang karya Maryam Shelley, lan sadurunge dianugerahi karo XXVII Hadiah Edebé kanggo Sastra ing modalitas Pemuda taun iki 2019.

Lintang-lintang Nora, siji Mahasiswa kedokteran abad XNUMX, dheweke kudu urip ing masarakat kasebut lan ngadhepi bentrokan budaya lan dilema moral sing ditemoni. Efek Frankenstein Iki minangka jembatan dialog ing antarane rong jaman lan nggawe kita nggambarake ketimpangan jender kanthi profesional lan sosial. Kajaba iku, kaya ing gaweyane Shelley, uga mengaruhi kewajiban netepi tanggung jawab lan nampa akibat saka tumindak.

Eva García Sáenz de Urturi - Penghargaan Planeta

Sawise taun kepungkur, Award Planet wanita taun iki bakal dituju menyang penulis Basque kanggo novel kasebut Akuitaine. ing finalis fue Sandra Barneda, kanggo Segara kanggo tekan kene.

Eva García Sáenz de Urturi Dheweke dilatih dadi ahli optik, nanging dadi penulis paling laris ing Spanyol sewengi. Dheweke wiwit nerbitake novel pertama ing Amazon, Saga saka sing lawas (2012), sing mung rong minggu nyapu penjualan lan dadi fenomena. Banjur, rong novel liyane (udakara 500 kaca) lan ing 2016 dheweke nerbitake seri sing paling misuwur, wis ana ing omah penerbitan Planeta: la Trilogi Kutha Putih, digawe saka Kasepen ing Kutha Putih, Ritus Banyu lan Penguwasa Wektu. Seri sing wis adol luwih saka sayuta salinan salinan salinan adaptasi film anyar sing disutradarai dening Daniel Calparsoro.

Sáenz de Urturi nerangake manawa Akuitaine yaiku ... a thriller abad tengah, pajeg kanggo Jeneng kembang mawar, dening Umberto Eco, minangka paradigma novel kriminal kanthi latar sejarah.

Sandra Barneda, finalis, nampilake novel pengadilan sing luwih raket. Sing paling dikenal minangka wartawan lan presenter televisi, Barneda nulis limang buku (enem buku kasebut) wiwit nerbitake fitur debute. Ngguyu ing angin ing 2013.

Gala kasebut dianakake bengi ing Palau de la Música de Barcelona, kahanan kahanan kesehatan saiki lan diwatesi ing upacara intim karo sawetara tamu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.