Panulis Irlandia kanggo ngrayakake Saint Patrick. Ukara sing dipilih

Ireland mengeti dina iki St Patrick, partai sing paling misuwur lan internasional, sing jembar ing jagad iki, jagad iki saiki kasisihake saka mungsuh sing ora katon. Dadi, aku melu perayaan kasebut - lan panjaluk sing sejatine diwenehake marang santo kanggo menehi tangan - kanthi kompilasi frase sawetara panulis sing paling penting basa Irlandia. Saka klasik kaya James Joyce, Oscar Wilde utawa George Bernard Shaw, liwat Bram Stoker, Samuel Beckett utawa Iris Murdoch. Lan mungkasi luwih akeh kontemporer kaya John Banville lan swara anyar kaya Tana French utawa Marian Keyes.

James joyce

Kepinginan supaya kita duwe, supaya pindhah menyang prekara.

Kesalahan minangka ambang kanggo ditemokake.

Oscar Wilde

Tragedi tuwa iku dudu amarga sampeyan wis tuwa, nanging sampeyan isih enom.

Paling ora umum ing donya iki yaiku urip. Umume wong ana, mung iku.

George Bernard Shaw

Manungsa minangka siji-sijine kewan sing dakwedeni kanthi temen lan sejatine.

Atine wong Irlandia ora liya yaiku imajinasi.

Edna o'brien

Sastra minangka bab sing paling apik sawise Gusti Allah.

Panulis sejatine urip ing pikiran lan hotel ing jiwa.

Iris Murdoch

Yen kalanggengan dingerteni, dudu durasi temporal sing ora ana enteke, nanging ora ana wektu, dheweke sing urip ing jaman saiki urip ing salawas-lawase.

Nulis kaya bebrayan. Siji ora kudu tumindak nganti wong kagum karo kabegjan.

Elizabeth bowen

Cemburu ora liya yaiku ngrasakake mung mungsuh sing mesem.

Irlandia minangka negara sing bakal mati utawa dikawin.

John banville

Masa lalu ngalah ing njero ati kaya jantung kaloro.

Sastra minangka salah sawijining penemuan paling gedhe kanggo manungsa lan salah sawijining bentuk seni paling apik.

Kayak kayak

Bebeneran politik minangka tambang.

Apa sejatine urip sing ora bisa dilalekake nalika kalung putus asa?

Bram Stoker

Aku wis nyabrang samodra wektu kanggo nggoleki sampeyan.

Kanthi cara iki memori bisa dadi guyon, luwih becik utawa luwih ala, nyebabake rasa seneng utawa lara, kesejahteraan utawa kasusahan. Iki sing ndadekake urip dadi legi lan pait ing wektu sing padha, lan apa sing diwenehake kanggo kita dadi langgeng.

Samuel Beket

Siji-sijine dosa yaiku dosa lair.

Sampeyan ana ing Bumi. Ora ana tamba kanggo iku.

William Butler Yeats

Anggur mlebu ing cangkem lan katresnan mlebu ing mripat; iki kabeh sing sejatine wis dingerteni sadurunge kita tuwa lan mati. Mula aku nggawa gelas ing cangkem, lan aku ndeleng sampeyan, lan desahan.

Mlaku alon-alon amarga sampeyan mlaku ing impenku.

Tana Prancis

Bapakku nate crita yen perkara sing paling penting sing kudu dingerteni manungsa yaiku kenapa dheweke kudu mati.

Wong sing sampeyan kenal minangka bocah enom, sing ndeleng potongan rambut paling bodho lan perkara sing paling ngisin-isini sing sampeyan lakoni, lan isih peduli karo sampeyan sawise kabeh - ora bisa diganti, sampeyan ngerti?

Claire keegan

Salah sawijining prekara sing kudu dadi sekolah nulis yaiku nyumelangake wong-wong sing nulis, lan aku pancen percaya lan ngucapake.

Aku percaya manawa ing generasi apa wae lan ing negara wae, ana sawetara panulis apik. Bisa uga ana siji utawa loro ing generasi saya, lan ora ngira kursus nulis kreatif bakal ningkatake munculé swara kasebut, utawa nyegah supaya ora muncul.

Seamus Heaney

Punggung sampeyan minangka garis pantai wétan sing kuwat lan lengen lan sikil sampeyan ngluwihi bukit sing alon-alon.

Bumi sing dawa kupinge dienggo kulite utawa callous, lan jeroane digodha karo tandha-tandha sing ora sopan. Pulo kita rame banget.

Sheridan Le Fanu

Katresnan kejem, katresnan capricious wis nyerang uripku. Katresnan nuntut pangurbanan. Lan ing kurban getih, getih mili.

Sampeyan bakal ngadili aku kejem lan egois, egois banget, nanging eling yen katresnan mesthi kaya ngono. Semono uga semangat sing saya gedhe, mula bakal egois.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Les Quintero ngandika

    Ukara, "Aku wis ngliwati samodra wektu kanggo nggoleki sampeyan," dudu dening Bram Stoker, ora ana ing novel kasebut. Dening Francis Ford Coppola kanggo film kasebut.