Pangerane Layang

William Golding.

William Golding.

Pangerane Layang minangka novel debut sing terkenal dening penulis Inggris William Golding. Diterbitake ing taun 1954, a Pangéran mabur (jeneng asli ing basa Inggris) dianggep dheweke kaya klasik Kasusastran Anglo-Saxon ing jaman pasca perang. Nanging, kanggo sawetara taun pisanan sawise diluncurake, jumlah komersial kasebut cukup sithik.

Wiwit taun 1960-an, wis dadi maca sing penting banget ing perguruan tinggi UK lan AS. Judhul kasebut nuduhake kekuwatan manungsa sing diwujudake ing Beelzebub, ikon wong Filistin (mengko dilebokake ing agama Kristen) sing jeneng celukane "panguwasa mabur."

Sobre el autor

Lair, bocah lan nom

Tanggal 19 September 1911, William Gerald Golding kaping pisan ndeleng cahya kasebut. Miturut portal kasebut Biografi lan Urip, Saint Columb Minor minangka papan asale. Iki minangka desa cilik sing dununge ing pesisir lor Cornwall, Inggris, Inggris. Wiwit cilik, dheweke nampa pendhidhikan sing mantep, utamane orientasi karo humanisme lan sastra.

Kajaba iku, Wong tuwane, Alec (sing dadi guru ilmu pengetahuan) lan Mildred (pengacara utama pemungutan suara wanita) akeh pengaruhe mikir rasional lan akal. saka William enom. Saliyane, iki ditandhani utamane dening karya William Shakespeare lan Alfred Tennyson. Ora kaget, terbitan kaping pisanan, (Puisi, 1934) minangka kumpulan puisi.

Sadurunge lan sawise Perang Dunia II

Dheweke sinau ilmu alam (mengko ganti literatur Inggris) ing Brasenose College, Oxford. Banjur makarya dadi guru ing pertengahan taun 30an ing Michael Hall Institute ing London. Ing taun 1937, dheweke bali menyang Oxford kanggo ngrampungake gelar doktoral lan rong taun mengko, dheweke nikah karo Ann Brookfield, karo dheweke duwe anak loro, David lan Judith Diana.

Ing taun 1940 dheweke mlebu ing Angkatan Laut Inggris. Antarane kampanye sing paling penting sing dheweke melu yaiku penganiayaan lan kerusakane Bismarck Jerman, uga pendaratan Normandia. Sawise perang rampung, William Golding bisa nggunakake wektu kanggo sastra.

El sir de las mabur

Pangerane Layang.

Pangerane Layang.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Pangerane Layang

Wiwitane, novel iki bakal diterbitake kanthi judhul Wong Asing saka Nang (Wong asing saka njero). Nanging, sawise dibuang karo macem-macem penerbit, pungkasane muncul ing taun 1954 dadi Pangerane Layang. Dina iki dianggep minangka salah sawijining alegori paling luhur ing sastra kontemporer.

Buku kasebut nggambarake transisi siswa enom saka negara naif lan polos awal menyang manifestasi saka kejahatan Machiavellian. Yen bayi mbentuk masarakat miturut aturane dhewe-dhewe sing nyebabake komunitas despotis, diatur karo ukum sing paling kuat.

Peteng manungsa sing ana gandhengane

Mengko Golding Kiriman -Ahli waris (1955), Katedral (1964) lan Ritus wacana (1980), antara liya— ngetutake baris sing digawe dening Pangéran mabur. Ing wong-wong mau analisis manungsa sing paling asor lan paling ala tumrap manungsa kabukten.

Warisan

Amarga tema transendental - sing apik kanggo kabeh wong - wis entuk pirang-pirang penghargaan sajrone urip. Sanajan ora dingerteni, loro sing paling misuwur yaiku el Sastra Nobel (1983) lan judhul Sir (1988) diwenehake dening Ratu Elizabeth II saka Inggris. William Golding tilar donya tanggal 19 Juni 1993, ing Perranarworthal, Inggris

Dhaptar karyane rampung dening:

  • Martin ing castaway (Pincher Martin, 1956). Crita.
  • Kupu Kuningan (1958). Pakaryan sandiwara.
  • Freefall (Tiba gratis, 1959). Novel.
  • Lawang sing panas (Gerbang panas, 1965). Kumpulan karangan.
  • Piramid (Piramida, 1967). Novel.
  • Dewa kalajengking (Dewa kalajengking, 1971). Novel.
  • Katon peteng (Pepeteng Katon, 1979). Novel.
  • Target Target (1982). Kumpulan karangan.
  • Wong kertas (Wong Kertas, 1984). Novel.
  • Buku harian Mesir (Jurnal Mesir, 1985). Novel.
  • Nganti Akhir Bumi (trilogi novel):
    • Ritus wacana (Ritus saka Passage, 1980).
    • Awak menyang awak (Tutup Kuartal, 1987).
    • Geni ing usus (Geni mudhun ing ngisor iki, 1989).
  • Ilat sing didhelikake (Ilat Ganda, sangalas sangang puluh enem). Novel anumerta.

Analisis saka Pangerane Layang

Plot lan tema

Pangerane Layang minangka novel alegori babagan konflik antarane peradaban lan kekuwatan sing ana ing saben manungsa. Kanthi cara sing padha, panulis negesake manawa masarakat jumeneng minangka akibat saka duraka manungsa lan prelu dominasi.

Ing papan kasebut, Golding nggawa sekelompok bocah sekolah sing mlebu darurat ing sawijining pulau ing taun 1945. Nalika bayi ngelingi ora ana wong diwasa, dheweke ngatur supaya setuju karo aturan urip bareng. Dadi, dheweke dadi rong klompok: bocah cilik utawa "akeh" (ora peduli, komplain lan nakal) lan sing luwih lawas (pimpinan).

Rasionalisme lan agama

Plot saka Pangerane Layang sampurna ngrampungake kompleksitas rasionalisme lan kapinteran manungsa. Ing pangertene iki, salah sawijining karakter paling lambang yaiku Piggy. Senajan duwe sikap mangu-mangu lan tampilan sing tundhuk, mesthi nyoba kanggo ngyakinake kancane babagan hal-hal sing bisa ditindakake kanggo dheweke yen dheweke ngrungokake pikirane dhewe.

Kutipan dening William Golding.

Kutipan dening William Golding.

Kajaba iku, prilaku manungsa saka perspektif prekara agama minangka pitakonan umum ing kabeh karya Golding. Kanggo nindakake iki, dheweke nggunakake karakter kayata Simón (salah sawijining protagonis novel), sing mujudake kabecikan lan kasucian. Bentenipun, panganggit Inggris nggambarake karakter liyane kanthi motivasi lan tumindak sing ala banget.

Sinopsis

Fokus acara kasebut kalebu klompok bocah sing luwih tuwa. Antarane, Ralf tumindak minangka "pangareping", amarga dheweke muni cangkang keong kanggo nyeluk bayi liyane. Kajaba iku, Simon katon kaya wimp sing rada aneh, uga Piggy diremehake amarga lemu lan polah terus-terusan.

Saliyane, Jack minangka karakter sing paling kasar, dheweke gabung karo "penentang" sing ora setuju karo ide Ralf. Sing terakhir luwih yakin nggawe strategi sing fokus kanggo nylametake kabeh wong (kayata geni ing ndhuwur gunung, kayata). Nanging, Jack nyengkuyung nggawe "suku", ahli nglumpukake, moro lan taktik kaslametan.

Pertandhingan kasebut

Pertarungan antarane rong fraksi simpatik - Ralf lawan Jack - ora bisa dihindari. Ing tengah-tengah gelut kasebut, para tokoh luhur kayata Simon lan Piggy tiwas, dene liyane sing luwih kasar (kayata Robert,) nuduhake kabeh kekirangane. Pungkasane, Ralf kepeksa banget ngungsi (diancam bakal tiwas) nganti kabeh bocah diluwari.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Aku wis krungu akeh perkara sing nyenengake babagan buku iki, aku ora nate wani maca, sanajan aku ngerti manawa kalebu sawetara karya kultus literatur Anglo-Saxon. Sinopsis iki apik banget, dakkira bakal mutusake maca.
    - Gustavo Woltmann.