Pangeran Mist, karya kaping pisanan dening Carlos Ruiz Zafón

Pangeran Mist.

Pangeran kabut - editoreta Planeta.

Pangeran Mist minangka misteri junior lan novel suspense, ditulis dening Spanyol Carlos Ruiz Zafón, lan diterbitake ing taun 1993. Iki minangka novel pertama sing diterbitake panulis. Dheweke nerangake, ing cathetan ringkes ing wiwitan buku, yen ora ana editor, dheweke duwe ide kanggo mlebu karya ing kontes literatur, sing menang, lan iki nggawe dheweke kabeh bakti kanggo nulis.

Buku iki minangka wiwitan saka Trilogi Kabut, ngiringan Istana Tengah Wengi y Lampu ing wulan September. Pakaryan kasebut nduweni swasana maritim sing ngemot misteri sing mbebayani banget. Topik utama sing dibahas yaiku: pentinge lakune wektu, uga njupuk kauntungan saben detik; pangerten babagan macem-macem tahap sing dilewati manungsa, dalane wiwit cilik nganti tataran, paseduluran lan sihir sing luwih diwasa.

Babagan konteks

Crita diwiwiti nalika Max Carver kudu pindhah karo wong tuwane lan adhine ing omah cedhak pantai ing sawijining kutha cilik ing gisik Atlantik. Pengalihan iki kedadeyan amarga ana perang ing pertengahan Juni 1943, nalika bocah kasebut umure isih 13 taun. Max, biyen wis manggon ing papan sing padha suwene sepuluh taun, nemokake ide kasebut nggegirisi, nanging kabeh wong kulawarga duwe pendapat dhewe.

Kahanan kasebut bakal ganti dadi luwih positif Maximiliano Carver, tukang jam, panemu lan bapak Max, menehi jam saku sing apik sing diukir ing perak nalika ulang taun sampeyan, mung wengi sadurunge pindhah.

Nanging, nom-noman kasebut duwe pratandha peteng. Rasane yen ana kesalahan salah suda nalika Max kaping pisanan nemokake segara nalika arep menyang kutha. Nalika semana dheweke janji yen ora bakal manggon ing papan sing adoh saka samodra. Iki minangka buku pemuda kanthi setelan sing apik sing bakal narik kawigaten para pamaca.

Artikel sing gegandhengan:
Telung buku pemuda lan setelan sing apik

Wiwitane misteri kasebut

Kutha aneh

Nalika tekan kutha, Irina, adhine Max, dicegat karo kucing tabby gedhe, sing langsung nyolong ati. Bocah wadon kasebut njaluk karo wong tuwane supaya dheweke dijaga, sing ora disenengi mbakyune, Alicia. Nalika semana, lan nalika ndeleng pemandangan kasebut, Max ngerti manawa jam kutha bisa digunakake kanthi mbalikke, sing kepengin weruh dheweke.

Omah sing biyen peteng

Sawise lelungan dawa, kulawarga kasebut manggon ing ngarep omah loro-lantai sing anyar ing pucuk sisih lor pantai. Jebule wis kosong suwene sawetara taun, lan supaya luwih menarik, Maximilian Carver nyritakake babagan konstruksi. Alesan kenapa ing wektu iku Dheweke diidini bisa uwal saka kutha lan perang, amarga ana tragedi gedhe taun-taun kepungkur.

Omah gedhong kasebut dibangun ing taun 1928 kanggo dhokter ing London Richard Fleicshmann lan garwane Eva Gray, kaya omah musim panas.

Fleicshman ora duwe anak, lan dheweke uga ora sosial banget. Nanging, nalika pindhah menyang omah pantai, wong wadon mau dadi meteng, banjur nglairake anak lanang, jenenge Yakub, lan wong sing ditresnani kanthi gumolonging ati.

Carlos Ruiz Zafon.

Gambar panulis Carlos Ruiz Zafón.

Ing puncak rasa seneng, musibah teka, amarga ing taun 1936, Yakub ditemokake wis tiwas. Dheweke klelep ing samodra, utawa ujare Maximilian Carver. Kaya-kaya crita kematian kasebut ora ana apa-apa, kulawarga Carver mlebu omah sing anyar lan wiwit mbongkar.

Alas kanthi rahasia peteng

Ing proses ngrampungake omah anyar, Max ngerti, ing njaba, ing jejere alas, ana taman patung aneh sing katon kaya obah.

Paraga utama

Pengukir maksimal

Umur 13 taun, Max iku cerdas lan duwe katrampilan sing apik kanggo ndeteksi perasaan wong liya lan nggawe wong rumangsa kepenak. Sanajan umure, Max minangka bocah sing cukup akal lan duwe kemampuan ngrampungake misteri.

Tukang ngukir Alicia

Dheweke minangka putri paling tuwa saka kulawarga kasebut. Sanajan Alicia wis kelangan pikirane dhewe, nalika kedadeyan dadi angel, dheweke bisa dadi bocah wadon sing wani banget lan ati gedhe.

Roland

Kanca Max lan tresna karo Alicia. Roland, 16 utawa 17, yaiku pemuda sing apik sing nggawa Max ngunjungi kutha kasebut. Mengko, dheweke, Max lan Alicia ngulandara kanthi gedhe ing teluk ing sekitar kapal kargo, Orpheus, sing tenggelam taun kepungkur nalika ana badai.

Pak cain

Wong jahat. Dokter Kain, utawa Pangeran Mist, minangka kanca sing peteng lan ora sopan sing owah kanthi kepenak. Dheweke nganggo klambi sing elegan, mripate ganti warna lan ora kedhep. Dheweke tampil ing plot kasebut minangka saingan utama para protagonis, tumindak minangka pesulap sing menehi kekarepan kanthi rega rega sing larang banget.

Victor Kray

Simbah angkat Roland lan kanca saka Fleicshmanns. Wong iki minangka tukang bangunan lan penjaga mercusuar kutha, lan minangka wong sing nyekel kunci kanggo nemokake enigma acara sing ringkes ing plot.

Babagan plot

Buku iki nduwe 18 bab, ditambah cathetan penulis lan epilog. Ing lakon kasebut, Ruiz Zafón ngungkapake rahasia crita kanthi cara sing apik banget, lurid, lan kadang melankolik.

Sebutake digawe saka kepiye rapuh uripe manungsa, lan wektu iku, kaya sing dingerteni: "ora ana, lan mula ora bakal ilang." Paraga kasebut bisa dipercaya, uga nyenengake, lan diwasa kanthi alur.

Kutipan saka Carlos Ruiz Zafón.

Kutipan saka Carlos Ruiz Zafón.

Sobre el autor

Carlos Ruiz Zafón sinau ilmu informasi, lan biyen nyedhiyakake awake dhewe kanggo jagad pariwara, dadi sawetara direktur kreatif perusahaan Spanyol sing penting. Nanging, rasa seneng maca nggawe dheweke kerjaya nulis. Deleng, dheweke ora salah milih dalan iki, saiki buku penulis kalebu crita fiksi laris saka Spanyol.

Novel pertamanya, diklasifikasikake dadi "literatur pemuda" - Pangeran Kabut-, dianugerahi hadiah Edebé. Pakaryan iki nduweni keanehan: sapa wae sing kepengin weruh misteri bisa seneng, ora sepira umure.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.