Novel sing disaranake kanggo taun 2021

Novel sing disaranake kanggo taun 2021.

Novel sing disaranake kanggo taun 2021.

Ing tengah-tengah warta digitalisasi sing nesu ing abad kaping 2021, salah sawijining telusuran sing paling digoleki para pamaca yaiku "novel XNUMX sing disaranake". Amarga alasan iki, artikel iki menehi dhaptar buku sing misuwur banget sing diluncurake sajrone milenium anyar, kalebu gaya sastra sing beda.

Iki minangka teks sing kalebu macem-macem jinis sastra. Kita nemokake fiksi ilmiah, misteri, romansa, drama, politik, sejarah ... Iki minangka buku kanggo kabeh selera lan warna, miturut macem-macem perspektif. Ing babagan narasi adhedhasar kedadeyan nyata, dokumentasi kasebut pancen apik.

Kekuwatane segawon (2005), dening Don Winslow

Kekuwatane segawon

Kekuwatane segawon.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Kekuwatane segawon

Kekuwatane segawon minangka cicilan pertama ing trilogi "The Cartel" sing dikepung Don Winslow. Crita iki karo sipat saka thriller pulisi lan novel sejarah minangka salah sawijining kejutan paling gedhe ing literatur Amerika sajrone taun 2000an. sing maca kecemplung ing dendam getih marang wong - ora kasebut kanthi jelas sapa - sing nggawe protagonis dadi informer.

Inti plot yaiku muter daya kejem sing dijelasake (loro-lorone tacit lan didhelikake). Iki kedadeyan ora ana alesan kenapa jebakan sing dialami dening paraga utama. Minangka bagean, kenyamanan politik lan ekonomi kanthi fisik lan moral ngrusak kabeh jinis institusi lan wong. Ora ana wong sing tetep ora kena ing sadawane telung ewu kilometer tapel wates antara Meksiko lan Amerika Serikat.

Masalah telung awak (2005), dening Cixin Liu

Masalah telung awak.

Masalah telung awak.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Masalah telu ...Masalah telung awak

Karya fiksi ilmiah sing hebat iki dadi misuwur ing saindenging jagad suwene sepuluh taun sawise diterbitake ing China. Nalika ing raksasa Asia Buku iki menang Hadiah Galaxy 2006, wiwit taun 2015 pengakuane saya akeh banget. Antarane penghargaan paling apik yaiku Hadiah Hugo 2015, Ignotus 2017 lan Kurd Lasswitz ing taun kasebut.

Saiki, amarga pujian saka kepribadian kaya Mark Zuckerberg utawa Barack Obama, buku kasebut dadi populer. Siji sisih, Pendhiri Facebook dipilih Masalah telung awak kaya buku pisanan ing klub buku sampeyan. Kangge, mantan presiden AS milih kasebut nalika diwaca Natal 2015.

Argumentasi

Ing bidang mekanik orbit, masalah telung awak yaiku masalah sing ora duwe solusi konsensual (umume kacau). Liu banjur nggunakake teori iki kanggo nampilake Trisolaris, planet sing kalebu bagean saka tata surya telung srengenge (Alpha Centauri). Trisolarians tetep kontak karo pedunung bumi liwat simulator bebarengan Telung Awak.

Sinopsis

Peserta saka Telung Awak Dheweke minangka klompok ilmuwan (Frontiers of Science) sing ngalami kahanan Bumi sing kena pengaruh sing ora bisa diterangake. Ing wektu iki, Wang Miao, protagonis, nyusupake klompok kasebut kanggo nglumpukake informasi babagan serangkaian tuduhan bunuh diri sing ditindakake dening sawetara anggota.

Ing Bumi, taun-taun Revolusi Budaya Tionghoa (pertengahan 70-an) kliwat. Mula, Pakaryan Wang ora gampang amarga ana konteks penindasan sing ditindakake amarga komunis. Ing wayahe penting narasi, fraksi "pro-invasi" saka Trisolarians nggunakake swara sing luwih moderat. Mula, wong Bumi kudu nyiapake invasi mbesuk.

Saga saka Detektif D. Gurney, dening John Verdon

"Verdon minangka mastering supaya Gurney luwih maju tinimbang sing maca." Kanthi cara iki, dheweke nemtokake kritik saka The New York Times (2014) kanggo sing nggawe buku detektif sing paling laris ing jaman saiki. Ora diraguhi, teks-teks kasebut kanthi detail sing rinci mula ditulis karo ahli kriminal utawa pensiunan polisi.

Aku bakal ngontrol impen sampeyan.

Aku bakal ngontrol impen sampeyan.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Aku bakal ngontrol impen sampeyan

Kajaba iku, panulis New York wis bisa nggawe karakter sing bisa ngasilake empati tartamtu karo sing maca. Kajaba iku, ketegangan emosi permanen, orisinalitas critane, narasi kanthi cepet lan kejutan terus-terusan nggawe "koktail sampurna" para penjual sing paling apik. Mangkene judhul Detektif Dave Gurney:

  • Aku ngerti apa sing sampeyan pikirake - Mikir nomer (judhul asli ing basa Inggris). (2010).
  • Aja mbukak mripatmu - Mateni Kencengane (2011).
  • Ninggalake setan - Ayo setan turu (2012).
  • Aja percaya Peter Pan - Peter Pan Kudu Mati (2014).
  • Aku bakal ngontrol impen sampeyan - Tlaga serigala (2015).
  • Sampeyan bakal ngobong badai - Kobong kali putih (2018).
  • Malaekat ireng - Ing Bukit Harrow (diluncurake direncanakake kanggo taun 2021).

Martiane (2014), dening Andy Weir

Wong Martian.

Wong Martian.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Martiane

Originally diterbitake ing 2011 - liwat pirang-pirang cicilan blog— Martiane dirilis telung taun mengko ing jejak Crown Publishing. Sawise diterbitake "resmi", entuk mayoritas ulasan positif. Mesthine, adaptasi judhul fiksi ilmiah iki menyang layar amba nyebabake nambah popularitas judhul iki.

Sing diarahake Ridley Scott, Martiane dibintangi Matt Damon lan Jessica Chastain, masing-masing dadi paraga Mark Watney lan Komandan Lewis. Nanging - masalah sinematografi liyane— Yaiku novel sing fleksibel, gampang diwaca, lucu lan nyenengake. Yaiku mupangat yen diwenehi akeh informasi ilmiah sing dikirim menyang sing maca ing 400 kaca.

Sinopsis

Ing wektu cedhak, Mark Watney dadi salah siji saka enem astronot pisanan sing mlaku ing permukaan planet abang. Nanging, Ing wiwitan novel, dheweke meh yakin manawa dheweke bakal dadi manungsa pertama sing mati ing kana. Alesanipun: anggota liyane saka misi kasebut nyebabake dheweke tiwas sawise kacilakan nalika badai wedhi.

Nanging, Watney bisa urip luwih saka setaun (utamane amarga ngerti babagan botani). Kancane, kanca-kancane - sing arep menyang Bumi - kudu mutusake arep bali nggoleki dheweke, sing bakal dobel wektu ekspedisi antar planet.

Sing simpati (2015), dening Viet Thanh Nguyen

Sing simpati.

Sing simpati.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Sing simpati

Pemenang Hadiah Pulitzer kanggo Fiksi (2016). Sing simpati minangka novel sing digawe ing Perang Vietnam, sing bisa nuduhake sisih paling medeni saka rong pihak sing ana gandhengane. Ing kana, karakter utama narasi kasebut - sing mung dikenal kanthi jeneng "Kapten" - mutusake nylametake menyang California sawise dadi bagean saka pasukan kidul.

Nanging status pengungsi ing negara Amerika Utara dadi masalah. Amarga kasunyatane protagonis wis dadi agen dobel ing layanan Viet Cong wiwit wiwitan. Amarga alesan iki, gesang mata-mata ing Amerika Serikat ngasilake kejutan budaya sing kuat lan kepinginan permanen kanggo mulih menyang negarane. Pungkasane, ora ana sing menang, kayata ing konflik perang, manungsa mesthi kalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.