Novel barat dadi film kondhang

Genre sastra utawa sinematografi saka Oeste kadhang kala dianggep salah kurang. Nanging ora. Mungkin luwih adoh, miturut standar maca Eropa, ing epik gedhe o crita andhap asor (nyata utawa fiktif) ing Amerika Utara Lor. Nanging kita kabeh bakal ngakoni wis ndeleng utawa maca apa wae. Saka sing Marcial Lafuente Estefania, klasik ing kabeh tabel ing sisih amben simbah lan wong tuwa lan pantes bab kapisah, sanajan ana jeneng amba saka wilayah, kaya Alan Le Mei o Elmore leonard, ing versi paling wates. Iki yaiku a maneh sawetara judhul sing paling dielingi lan sing uga ngerti babagan sukses amarga adaptasi film kasebut.

musna Karo Angin - Margaret Mitchell

Salah sawijining sejarah paling laris lan salah siji sing paling misuwur. Margaret Mitchell nerbitake ing 1936 lan adaptasi kanggo layar amba ana ing 1939, kanthi sukses sing luwih gedhe sing nggawe klasik ing sejarah film. Katuntun dening Victor Fleming, George Cukor lan Sam Wood, dheweke mbintangi Vivien Leigh, Clark Gable, Olivia de Havilland utawa Leslie Howard, lan liya-liyane. Lan saiki ora bisa mbayangake liyane, utawa tanpa praupane crita epik disetel ing Perang Sipil Amerika Utara, sing sanajan ora dibingkai ing Kulon, nanging bisa kalebu ing genre kasebut.

Nilai ukum - Charles Portis

Yaiku novel paling dikenal saka penulis iki, sing tilar donya ing wulan Februari taun iki. Crita saka Mattie ross, wanita enom sing pengin nyekel pembunuh bapake kanthi pitulung a agen veteran pamrentah, alkohol lan siji-mripat, wis kaping pindho dijupuk menyang film. Pisanan kanggo Henry wisaway ing 1969, lan main lintang ing John Wayne, ikon klasik genre Barat. Lan ing 2010 ing sedulur coen digawe adaptasi anyar karo Jembatan Jeff saka protagonis.

Centaurer ara-ara samun - Alan Le Mei

Le Mei minangka panulis sastra Barat sing produktif kanthi sawetara 15 novel lan sèket crita dawa, uga skrip film. Centaurer ara-ara samun diterbitake ing 1954, wis ing pungkasan karir. Iki dianggep a karya agung, akeh cruder, luwih dawa lan luwih serius tinimbang versi ing bioskop, rong taun mengko, sing diadaptasi direktur legendaris John ford, lan iki uga judhul sing penting ing jinis iki. Dheweke mbintangi John Wayne, Jeffrey Hunter lan Natalie Wood, sing main Amos (Ethan ing film) lan Martin, loro wong sing tetep golek suwene ngluwari sawetara bocah wadon diculik dening pihak India Comanche.

Wong ngarani jaran - Dorothy M. Johnson

Johnson, sawijining panulis Amerika, minangka spesialis ing genre kasebut, ing ngendi dheweke biasane menehi hubungan sing kontroversial antarane wong India lan wong kulit putih ing wilayah-wilayah wates taun-taun kasebut. Kanthi ukara cekak lan gaya sing ora sopan, ironi lan kadang angel, Johnson ngerti carane menehi keaslian. Dheweke kudu menehi luwih akeh judhul sing dadi film sukses kayata Wong sing mateni Liberty Valance, kolaborasi liyane ora iso lali antarane John Ford lan John Wayne; sing Wong ngarani jaran, sing ngarahake  Elliot silverstein ing 1970, karo Richard Harris saka protagonis; Y Wit sing nggantung, sing nindakake Daves Delmer ing taun 1959 lan main lintang Gary Cooper, Maria schell lan Karl Malden.

Sepur 3:10 menyang Yuma - Elmore Leonard

Leonard luwih misuwur minangka panulis saka crita lan novel kriminal, nanging uga ndemek jinis Kulon. Judhul iki nyritakake babagan risiko sing ditrapake kanggo Wakil Sheriff Paul scallen (van Heflin) ing misi kanggo mindhah sing mbebayani nglanggar undang-undang Jim bocah cilik (Glenn ford) saka Benteng Huachuca menyang kutha Bantahan, ing ngendi sampeyan kudu numpak sepur menyang pakunjaran yuma. ing 2007 ana versi anyar, disutradarai dening James mangold. Kanthi nada saiki lan pangowahan jeneng karakter, dheweke dadi bintang Russell Crowe lan Christian Bale ing peran penjahat lan petani andhap asor lan nekat nguripake Wakil sheriff.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.