Nominasi Penghargaan Eisner 2013

Nominasi Nomer 2013

Dadi, nalika mabur ing Pameran Komik Barcelona isih tetep diluncurake ing ndhuwur kepala wong-wong sing wis cukup bathi, kita nemokake yen wengi pungkasan nominasi kanggo luwih prestisius diumumake Penghargaan Eisner. Kaya biasane, ing kene kita analisa anane dhewe-dhewe ing antarane nominasi, ngarep-arep langkah sabanjure yaiku ngumumake yen dheweke wis entuk penghargaan kaya taun kepungkur Komik Marcos Martín lan Akira. Ing prekara iki, perkara kasebut dadi konsentrasine dadi loro: David aja y Gambar placeholder Juanjo Guarnido.

Sing pertama monopoli patang nominasi ora kurang utawa kurang: Kartunis paling apik, artis sampul Best lan kanggo bagean sing ndemek dheweke (bareng Matt Fraksi lan perusahaan) Seri paling apik lan seri anyar Paling apik kanggo Hawkeye. Sing nomer loro duwe loro: Artis Plastik / Multimedia Paling apik lan bebarengan karo Juan Diaz Canales nominasi Edisi Materi Asing Paling Apik Amerika kanggo Blacksad: Neraka Meneng (yaiku Neraka, kasepen).

Dheweke uga katon dadi nominasi Fernando Trueba y Javier Marshal adaptasi sing luwih apik kanggo medium liyane, dening Chico lan Rita (disunting ing kene dening Sins Entido). Kita kudu takon marang Trueba apa dheweke terus mikir babagan adaptasi komik menyang layar amba sawise nominasi iki.

Siji klik ing Terus maca sampeyan bakal nemokake dhaptar ageng kanthi kategori.

Crita cekak paling apik
"Manuk Burung Ngubur Isih," dening Jeff Wilson lan Ted May, ing Cedera # 4 (Ted May / Alternatif)
"Elmview" Jon McNaught ing Dockwood (Nobrow)
"Bulan 1969: Crita Sejatine Peluncuran Bulan 1969," dening Michael Kupperman, ing Tales Designed to Thrizzle # 8 (Fantagraphics)
"Maju," dening drawscape, ing Monsters, Miracles, & Mayonnaise (Epigram Press)
"Pelangi Moment," dening Lilli Carré, ing Heads or Tails (Fantagraphics)

Nomer tunggal paling apik
Ilang # 4: "Masalah Fashion," dening Michael DeForge (Koyama Press)
The Mire dening Becky Cloonan (diterbitake dhewe)
Paus Topi # 3 dening Ethan Rilly (Buku AdHouse)
Post York # 1, dening James Romberger lan Crosby (Buku Ora Beradab)
Tales Dirancang Kanggo Thrizzle # 8, dening Michael Kupperman (Fantagraphics)

Seri paling apik
Fatale, dening Ed Brubaker lan Sean Phillips (Gambar)
Hawkeye, dening Matt Fraction lan David Aja (Marvel)
Proyek Manhattan, dening Jonathan Hickman lan Nick Pitarra (Gambar)
Nabi, dening Brandon Graham lan Simon Roy (Gambar)
Saga, dening Brian K. Vaughan lan Fiona Staples (Gambar)

Seri Anyar Paling Apik
Wektu Petualangan, dening Ryan North, Shelli Paroline lan Braden Lamb (kaboom!)
Bandette, dening Paul Tobin lan Colleen Coover (Monkeybrain)
Fatale, dening Ed Brubaker lan Sean Phillips (Gambar)
Hawkeye, dening Matt Fraction lan David Aja (Marvel)
Saga, dening Brian K. Vaughan lan Fiona Staples (Gambar)

Publikasi Anak Paling Apik (nganti 7 taun)
Babymouse kanggo Presiden, dening Jennifer L. Holm lan Matthew Holm (Omah Random)
Benny lan Penny ing Lampu Out, dening Geoffrey Hays (Toon Books / Candlewick)
Kitty & Dino, dening Sara Richard (Yen Press / Hachette)
Maya Nggawe Kekacoan, dening Rutu Modan (Toon Books / Candlewick)
Zig lan Wikki ing Sapi, dening Nadja Spiegelman lan Trade Loeffler (Toon Books / Candlewick)

Publikasi Pemuda Paling Apik (8-12 taun)
Wektu Petualangan, dening Ryan North, Shelli Paroline lan Braden Lamb (kaboom!)
Buku Jimat 5: Pangeran Elf, dening Kazu Kibuishi (Skolastik)
Bocah Sapi: Bocah Lan Kuda, dening Nate Cosby lan Chris Eliopoulos (Archaia)
Kasetyan Crogan, dening Chris Schweizer (Oni)
Hilda lan Raksasa Tengah wengi, dening Luke Pearson (Nobrow)
Dalan menyang Oz, dening L. Frank Baum, diadaptasi dening Eric Shanower lan Skottie Young (Marvel)

Publikasi paling apik kanggo Remaja (Umur 13-17)
Wektu Petualangan: Marceline lan Ratu Scream, dening Meredith Gran (kaboom!)
Annie Sullivan lan Uji Coba Helen Keller, dening Joseph Lambert (Pusat Studi Cartoon / Disney Hyperion)
Ichiro, dening Ryan Inzana (Houghton Mifflin)
Spera, vol. 1 dening Josh Tierney dkk. (Archaia)
Wrinkle in Time, dening Madeleine L'Engle, diadaptasi dening Hope Larson (FSG)

Publikasi guyonan paling apik
Wektu Petualangan, dening Ryan North, Shelli Parolineby Braden Lamb (kaboom!)
BBXX: Baby Blues Dekade 1 & 2, dening Jerry Scott lan Rick Kirkman (Andrews McMeel)
Darth Vader lan Putra, dening Jeffrey Brown (Babad)
Cartoonists Naked, disunting dening Gary Groth (Fantagraphics)

Komik Digital Paling Apik
Komik Semutdening Michael DeForge
Bandetdening Paul Tobin lan Colleen Coover
Kabeh Bakal Nyengsarakkedening Farel Dalrymple
Atap Wutah Darah Kitadening Ryan Andrews
Perang Tiram dening Ben Towle

Antologi Paling Apik
Presensi Kuda Gelap, disunting dening Mike Richardson (Dark Horse)
Ora Ana Garis Lurus: Sekawan Puluh Puluh Komik Queer, disunting dening Justin Hall (Fantagraphics)
Nobrow # 7: Wani Anyar, disunting dening Alex Spiro lan Sam Arthur (Nobrow)
2000 Masehi, disunting dening Matt Smith (Pemberontakan)
Endi Mati Zero?, Disunting dening Jeff Ranjo (Endi Mati Zero?)

Pakaryan Paling Dhasar Kasunyatan
Annie Sullivan lan Uji Coba Helen Keller, dening Joseph Lambert (Pusat Studi Cartoon / Disney Hyperion)
Kulawarga Carter: Aja Lali Lagu Iki, dening Frank M. Young lan David Lasky (Abrams ComicArts)
Urip Tionghoa, dening Li Kunwu lan P. Ôtié (Pahlawan Mandiri)
Ngenteni Tanpa wates lan Crita Liyane, dening Julia Wertz (Koyama Press)
Kelereng: Mania, Depresi, Michelangelo & Me, dening Ellen Forney (Buku Gotham)
Sampeyan Ora Bakal Ngerti, Buku 3: Ati Prajurit, dening C. Tyler (Fantagraphics)

Novel Grafis Paling Apik
Crita NewBuilding dening Chris Ware (Pantheon)
Goliath, dening Tom Gauld (Digambar & Seprapat)
The Hive, dening Charles Burns (Pantheon)
Unterzakhn, dening Leela Corman (Schocken)
Sampeyan Ora Bakal Ngerti, Buku 3: Ati Prajurit, dening C. Tyler (Fantagraphics)

Adaptasi sing luwih apik saka medium liyane
Chico lan Rita, dening Fernando Trueba lan Javier Mariscal (Pahlawan Mandiri)
Odyssey Homer's, diadaptasi dening Seymour Chwast (Bloomsbury)
Richard Stark's Parker: Skor, dicocogake dening Darwyn Cooke (IDW)
Dalan menyang Oz, dening L. Frank Baum, diadaptasi dening Eric Shanower lan Skottie Young (Marvel)
Wrinkle in Time, dening Madeleine L'Engle, diadaptasi dening Hope Larson (FSG)

Novel Grafis Paling Apik (Reissue)
Cruisin 'karo Hound, dening Spanyol (Fantagraphics)
Ed the Happy Clown dening Chester Brown (Digambar & Triwulanan)
Kabeh Bareng: Crita Dikumpulake, dening Sammy Harkham (PictureBox)
Heads or buntut, dening Lilli Carré (Fantagraphics)
King City, dening Brandon Graham (TokyoPop / Gambar)
Sailor Twain, utawa The Mermaid in the Hudson dening Mark Siegel (Second Second)

Proyek Reissue Koran Paling Apik
Alex Raymond's Flash Gordon lan Jungle Jim, vol. 2, disunting dening Dean Mullaney (IDW / Library of American Comics)
Mister Twee Deedle: Raggedy Ann's Sprightly Cousin, dening Johnny Gruelle, disunting dening Rick Marschall (Fantagraphics)
Percy Crosby's Skippy, vol. 1, disunting dening Jared Gardner lan Dean Mullaney (IDW / Library of American Comics)
Pogo, vol. 2: Bona Fide Balderdash, dening Walt Kelly, disunting dening Carolyn Kelly lan Kim Thompson (Fantagraphics)
Kapten Roy Crane Gampang: Strip Koran Minggu Lengkap, vol. 3, disunting dening Rick Norwood (Fantagraphics)

Proyek reissue buku komik paling apik
Kadurjanan Ora Mbayari Arsip, disunting dening Philip Simon lan Kitchen, Lind & Associates (Horse Peteng)
David Mazzucchelli Daredevil Lair Maneh: Edisi Artis, disunting dening Scott Dunbier (IDW)
Crita EC Wally Wood: Edisi Artis, disunting dening Scott Dunbier (IDW)
Paman Scrooge Walt Disney: Mung Wong Tua sing Apik, dening Carl Barks, disunting dening Gary Groth (Fantagraphics)
Roman Romance: Komik Romantis Simon & Kirby paling apik, disunting dening Michel Gagné (Fantagraphics)

Edisi Materi Asing Amerika Paling Apik
Abelard, dening Régis Hautiere lan Renaud Dillies (NBM)
Athos in America, dening Jason (Fantagraphics)
Blacksad: Neraka Silent, dening Juan Diaz Canales lan Juanjo Guarnido (Jaran Peteng)
Pembuatan, dening Brecht Evens (Digambar & Triwulanan)
Monsieur Jean: Teori Singles, dening Philippe Dupuy lan Charles Berberian (Humanoids)
New York Mon Amour, dening Benjamin LeGrand, Dominique Grange lan Jacques Tardi (Fantagraphics)

Edhisi Bahan Asing Paling Apik Amerika (Asia)
Barbara dening Osamu Tezuka (Digital Manga)
Urip Tionghoa, dening Li Kunwu lan P. Ôtié (Pahlawan Mandiri)
Lanang Naoki Urasawa sing Abad kaping 20, dening Naoki Urasawa (VIZ Media)
Nonnonba, dening Shigeru Mizuki (Digambar & Kuartal)
Thermae Romae, dening Mari Yamazaki (Yen Press / Hachette)

Panulis skrip paling apik
Ed Brubaker, Fatale (Gambar)
Matt Fraction, Hawkeye (Marvel); Casanova: Avaritia (Ikon Marvel)
Brandon Graham, Multiple Warheads, Nabi (Gambar)
Jonathan Hickman, Proyek Manhattan (Gambar)
Brian K. Vaughan, Saga (Gambar)
Frank M. Young, Kulawarga Carter (Abrams ComicArts)

Pangarang Lengkap Paling Apik
Charles Burns, The Hive (Pantheon)
Gilbert Hernandez, Love and Rockets Stories Anyar, vol. 5 (Fantagrafi)
Jaime Hernandez, Love and Rockets Crita Anyar, vol. 5 (Fantagrafi)
Luke Pearson, Hilda lan Raksasa Tengah wengi, Kabeh sing Kita Kangen (Nobrow)
C. Tyler, Sampeyan Ora Bakal Ngerti, Buku 3: Ati Prajurit (Fantagrafi)
Chris Ware, Crita Bangunan (Pantheon)

Draf / Inker Paling Apik
David Aja, Hawkeye (Marvel)
Becky Cloonan, Conan the Barbarian (Kuda Peteng); Muse (diterbitake dhewe)
Colleen Cover, Bandette (Monkeybrain)
Sean Phillips, Fatale (Gambar)
Joseph Remnant, Harvey Pekar's Cleveland (Zip Comics / Top Shelf)
Chris Samnee, Daredevil (Marvel); Rocketeer: Charge of Doom (IDW)

Artis Plastik / Multimedia Paling Apik
Brecht Evens, Pembuatan (Digambar & Triwulanan)
Juanjo Guarnido, Blacksad (Jaran Peteng)
Teddy Kristiansen, The Red Diary / The RE [a] D Diary (MAN TINDAKAN / Gambar)
Lorenzo Mattotti, Crackle of Frost (Fantagraphics)
Katsuya Terada, The Monkey King vol. 2 (Jaran Peteng)

Artis sampul paling apik
David Aja, Hawkeye (Marvel)
Brandon Graham, King City, Multiple Warheads, Gajah # 43 (Gambar)
Sean Phillips, Fatale (Gambar)
Yuko Shimizu, Sing Ora Ditulis (Vertigo / DC)
J, H. Williams III, Batwoman (DC)

Colorist paling apik
Charles Burns, The Hive (Pantheon)
Colleen Cover, Bandette (Monkeybrain)
Brandon Graham, Multiple Warheads (Gambar)
Dave Stewart, Batwoman (DC); Fatale (Gambar); BPRD, Conan the Barbarian, Hellboy in Hell, Lobster Johnson, Massive (Jaran Peteng)
Chris Ware, Crita Bangunan (Pantheon)

Tukang gawe paling apik
Paul Grist, Mudman (Gambar)
Troy Little, Angora Napkin 2: Panen Revenge (IDW)
Joseph Remnant, Harvey Pekar's Cleveland (Zip Comics / Top Shelf)
C. Tyler, Sampeyan Ora Bakal Ngerti, Buku 3: Ati Prajurit (Fantagrafi)
Chris Ware, Crita Bangunan (Pantheon)

Publikasi Jurnalistik Terbaik babagan Komik
Alter Ego, disunting dening Roy Thomas (TwoMorrows)
KomikAlliance, dening Joe Hughes, Caleb Goellner lan Andy Khouri
Reporter Komik, dening Tom Spurgeon
Robot 6, diprodhuksi dening Comic Book Resources
tcj.com, dening Timothy Hodler lan Dan Nadel (Fantagraphics)

Buku Komik Paling Apik
Art of Daniel Clowes: Cartoonist Modern, disunting dening Alvin Buenaventura (Abrams ComicArts)
Marie Severin: Nyonya Komik sing Mirthful, dening Dewey Cassell (TwoMorrows)
Marvel Comics: The Untold Story, dening Sean Howe (HarperCollins)
Nguasai Komik, dening Jessica Abel lan Matt Madden (Kapindho)
Tim Cul De Sac: Cartoonists Draw the Line ing Parkinson, disunting dening Chris Sparks (Andrews McMeel)
Kayu: Wallace Wood 1927–1981, disunting dening Frédéric Manzano (CasalSolleric / IDW)

Didaktik / akademik paling apik
Komik Autobiografi: Nulis Urip ing Gambar, dening Elisabeth El Refaie (University Press of Mississippi)
Komik Versus Art, dening Bart Beaty (Universitas Toronto Press)
Crockett Johnson & Ruth Krauss: Kepiye Pasangan sing Ora Bisa Nggawe Katresnan, Nggawe FBI, lan Sastra Anak sing Diowahi, dening Philip Nel (University Press of Mississippi)
Lynda Barry: Bocah-bocah wadon Liwat Kaca Sing Nggoleki, dening Susan E. Kirtley (University Press of Mississippi)
Poetics of Slumberland, dening Scott Bukatman (University of California Press)

Desain sing luwih apik
Crita Bangunan, dirancang dening Chris Ware (Pantheon)
Dal Tokyo, dirancang dening Gary Panter lan Family Sohn (Fantagraphics)
David Mazzucchelli Daredevil Lair Maneh: Edisi Artis, dirancang dening Randy Dahlk (IDW)
Mister Twee Deedle: Sepupu Spragly Raggedy Ann, dirancang dening Tony Ong (Fantagraphics)
Wizzywig, dirancang dening Ed Piskor lan Chris Ross (Top Shelf)

Informasi liyane - Marcos Martín lan Akira Komik melu Eisner

Sumber - komik

Edisi Materi Asing Amerika Paling Apik


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.