Neruda ora mati amarga kanker

Neruda ora mati amarga kanker

Neruda, Pujangga Chili lan Hadiah Nobel ing Sastra, ora mati amarga kanker kaya sing dituduhake saka sertifikat kematiane dhewe. Para ahli forensik sing wis nyelidiki kasus kontroversial iki, wis nemtokake minggu kepungkur ing Santiago de Chile manawa panyebabe patine penyair bisa uga ana liyane amarga wis dituduhake ing dokumen sing dikirim menyang hakim Mario Carroza, ing endi dheweke mbabarake kabeh kesimpulan. Iki wong sing saiki dadi prioritas utama investigasi nalika patine pujangga, sing tilar donya nalika diktator Augusto Pinochet.

Kaya sing dituduhake dening profesor Spanyol Aurelio Luna, sing dadi bagean saka panelitian iki: «Penelitian sing ana gandhengane karo indeks massa awak kanthi nggunakake diameter sabuk sampeyan ngidini kita ngilangi 100% eksistensi cachexia«. Luna nerangake manawa panyebabe panulis ora «cachexia«, (Perubahan parah organisme sing ditondoi kekurangan gizi, rusak organik lan kelemahan fisik sing gedhe), kaya sing dituduhake ing laporan kasebut.

Nanging iki ora mung sing ditemokake ing riset kasebut, nanging uga ana unsur sing bisa dideteksi bakteri sing ditanam ing laboratorium. Temuan paling anyar iki ditliti lan ditliti lan asile bakal dingerteni sajrone nem wulan nganti setaun. "Kanthi asil sing saiki ditemokake, kita ora bisa nyingkirake utawa negesake sifat, alami utawa kasar, saka patine Pablo Neruda", wis nambahake Profesor Aurelio Luna.

Amarga sampeyan wis ngerti sapa sing wis ngetutake urip lan karya penulis Chili, Pablo Neruda nalika semana, kalebu bagean Komite Pusat Partai Komunis lan dheweke tilar donya mung rong minggu sawise kudeta sing ngalahake presiden sosialis Salvador Allende. Saliyane, ana versi sing diwenehake dening supire pujangga, Manuel Araya, sing mesthi yakin manawa Neruda dipateni suntikan agawe sing diprentah dening agen rezim kasebut.

Kaya sing asring diandharake ing kasus kasebut, bebener meh mesthi katon,… Muga-muga kasus iki bakal ndeleng cahya lan keadilan bisa rampung.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Stenio Ferreira Luz ngandika

    Aku sing paling mateni pembuluh getih ing umur sing padha.