Mripat kuning baya

Mripat kuning baya

Mripat kuning baya

Mripat kuning baya (2006) minangka novel bestseller saka panulis, wartawan lan guru Prancis Katherine Pancol. Sabanjure, buku iki minangka cicilan pertama trilogi homonim sing dilanjutake Waltz alon-alon penyu (2008) lan Bajing Taman Tengah sedhih dina Senen (2010).

Kajaba iku, sukses editorial sing hebat Les Yeux Jaunes des Crocodiles —Nama asli ing basa Prancis— wis nggawe Pancol dikenal internasional. Nyatane, judhul iki ditampa, antara liya, Maison de la Presse Award. Kajaba, crita dheweke digawa menyang layar lebar ing 2014 kanthi arahan Cécile Talerman; dibintangi Emmanuelle Béart lan Julie Depardieu.

Ringkesan saka Mripat kuning bayadening Katherine Pancol

Pendekatan awal

Josephine minangka wanita umur 40 taun sing manggon ing Paris karo garwane Antoine lan anak wadon loro, Hortense lan Zoe. Wiwitane, Sanajan gagal banget nikahane, dheweke ora bisa njupuk keputusan sing jelas amarga rasa ora aman. Kepiye wae, pemisahan kasebut ora bisa dihindari, amarga garwane katon nuwuhake sawise dipecat saka gudang senjata ing papane makarya.

Kanggo info lengkap, Antoine wis ana ing kahanan iki suwene setaun lan, tinimbang ora goyang, dheweke wiwit ora setya marang garwane. Banjur diskusi pungkasan kanthi pamisahan logis. Wiwit saiki, sawetara kedadeyan sing rada surreal lan gegandhengan bisa diluncurake. Salah sawijine yaiku pakaryan sing ditindakake Antoine ing Afrika minangka manajer peternakan buaya.

Paraga sekunder

Acara aneh liyane kalebu karakter sekunder. Sepisanan: Shirley sing enigmatik, tangga teparo sing khas; lan nomer loro: Ibune Josephine sing adhem, Henriette. Sing terakhir nikah karo pembesar Marcel Gorsz ing perkawinan nomer loro, sing ngidini dheweke duwe urip sugeh sing dikepengini.

Titik inflection

Acara acara njupuk radikal nalika Iris, Adhine Josephine sing apik, Dheweke ngaku wis nulis novel, nanging iki goroh. Apa maneh, dheweke luwih seneng tetep ngapusi nganti pungkasan, nganti dheweke njaluk adhine nulis teks kasebut. Sanajan Josephine ora seneng karo ide kasebut, pungkasane dheweke setuju kanggo nyusun teks kasebut kanggo entuk dhuwit sing paling akeh (lan mbayar utang).

Sawetara wulan mengko buku kasebut katon diterbitake, sing isine adhedhasar jembar ilmu sejarah dening Josephine udakara abad kaping XNUMX. Peluncuran kasebut dadi sukses editorial; Iris entuk misuwur; Josephine, penghasilan. Nanging, kanca sejarawan kasebut curiga manawa dheweke minangka penulis buku sing sejatine lan pungkasane nyebabake hubungan antara sadulur.

Análisis

Tema

Plot kasebut ngemot kahanan sing ngubengi urip saben dinane pria lan wanita biasa ing metropolis kaya Paris. Ing kana, anggota wanita crita kasebut (saben cara dhewe) gegayuhan sing durung kawujud ing tengah crita sing kebak ngapusi. Nanging ora kabeh nangis lan kuciwo, uga ana kamar kanggo katresnan, ngguyu lan ngimpi.

Simbolisme

Les Yeux Jaunes des Crocodiles Iki minangka buku sing sarat karo simbolisme. Kanggo miwiti, mripat kuning reptil nggambarake macem-macem bentuk rasa wedi: pati, urip, dadi awake dhewe, kesasar, terus terang ... Kabeh paraga pancen keweden mergo.

Kajaba iku, Pancol mbedakake kualitas karaktere kanthi kuwatir. Contone: Henriette Gorsz ora wedi apa-apa, mung ora cukup dhuwit. Manut, dheweke ngremehake putrine sing bungsu, Josephine, sing sensitif lan loma. Nanging, putrine mbarep, Iris, ngirim menyang Henriette (gambar) kabeh sing disenengi: kekuwatan lan kekuwatan.

Konsep saka karya

Katherine Pancol rinci babagan carane nggabungake crita kasebut sajrone wawancara sing diwenehake ing 2015 kanggo Sophie Mason saka portal Australia Wulu kembang apid. Banjur, panganggit Prancis nyebutake ukara Isak Dinesen sing diwaca: "Diwiwiti karo pemahaman, jinis ramalan kanggo lakon ... Banjur para tokoh teka, njupuk adegan lan crita."

Pengaruh

Mripat kuning baya kabukten macem-macem tema lan gaya sing wis diwaca Katherine Pancol wiwit cilik. Lah ing macem-macem wawancara, dheweke ujar manawa dheweke seneng maca dongeng mitologi Mesir, Arab lan Skandinavia. Kajaba, panulis Prancis kasebut Sedulur Karamazov (Dostoevsky), Le Pere Goriot (Balzac), lan uga David Copperfield.

Protagonis adhedhasar karakter nyata

Pancol nerangake karo Mason yen protagonis adhedhasar wong sejati. "Aku lan dheweke ngobrol, dheweke duwe tampilan kuno, rada apik lan nalika ngrungokake, aku ngrasakake perasaan sing akrab! Josephine arep lair ”. Kanthi tembung kasebut, panulis Prancis nggambarake peneliti sing ditemoni ing pantai Normandia.

Uga, Pancol nyebutake manawa peneliti CNRS (Pusat Riset Ilmiah Nasional - akronim Prancis) wis fokus ing sawijining panliten sajrone 30 taun: Sing adol koran perjalanan abad kaping XNUMX ing Prancis. Wiwit saiki, panulis nggawe jagad sekitar Josephine, sing ora beda karo karakter asline, nganalisa karakter wiwit abad kaping XNUMX.

Lair saka trilogi

Wiwitane, panulis Gallic ora mikir bakal nggawe trilogi. Nanging, ing pungkasan buku kapisan, Pancol terus mikir babagan paraga ... "Apa sing kedadeyan ing uripe? Apa sampeyan sedih utawa seneng? Kanthi cara iki, rong cicilan berturut-turut muncul ing endi perspektif karakter liyane beda.

Babagan panganggit, Katherine Pancol

Dheweke lair tanggal 22 Oktober 1954, ing Casablanca, Maroko; nalika semana kutha iki isih dadi bagean saka protektorat Prancis. Nalika dheweke umur limang taun, Katherine cilik pindhah menyang Paris karo kulawarga. Mengko Sajrone mudha, dheweke latihan dadi guru Prancis lan Latin.

Urip sing ana gandhengane karo surat lan jurnalisme

Ing pertengahan 70an, Pancol ngrampungake gelar doktor ing Surat Modern ing Universitas Nanterre lan miwiti karir jurnalistik. Sawise nerbitake novel pertamane, Moi d'abord (Aku dhisik, 1979), pindhah menyang New York. Ing kana, dheweke ndhaptar ing Universitas Columbia kanggo njupuk kursus nulis kreatif banjur terus kerja ing universitas kasebut.

Wiwit taun 1981, panulis Prancis wiwit kerja dadi editor kanggo novelas lan minangka kolumnis ing majalah kasebut Elle y paris Cocokake. Ing media kasebut, dheweke dadi kondhang amarga gaya wawancarae. Nalika ing Big Apple, Katherine Pancol omah-omah lan duwe anak loro (wadon lan lanang). Dheweke saiki wis pegatan lan urip ing Paris.

Bukune Katherine Pancol

Eugene & Moi (2020) minangka buku kaping rong puluh loro sing ditandatangani Pancol, sing ngurmati karir sastrawan sajrone patang puluh taun. Iki minangka karir sing diwiwiti ing taun 2006 amarga diluncurake ing Mripat kuning baya. Ora nggumunake, teks iki wis diterjemahake nganti meh rolas basa; ing antarane: Tionghoa, Korea, Italia, Polandia, Rusia, Ukraina lan Vietnam.

Bibliografi

Kajaba saka sing kasebut Moi d'abord, Les Yeux Jaunes des Crocodiles y Eugène & Moi, Dhaptar buku Pancol dirampungake kanthi judhul ing ngisor iki:

  • Wong barbar (Barbare, 1981)
  • Tulung Scarlet (Scarlett, ya bisa, 1985)
  • Wong kejem ora mlaku-mlaku ing dalan (Les homemes cruel ne circulant pas les rues, 1990)
  • Saka njaba (Waca liyane, Seoul, 1993)
  • Gambar sing apik banget: Jackie Kennedy (1929-1994) (Ora ana gambar belle, Poin reissue, 1994)
  • Siji maneh joget (Encore une danse, 1998)
  • Lan monter jelas ora duwe ... (2001)
  • Wong lanang ing kadohan (Un homme à jarak, 2002)
  • Tahan kula: urip iku gegayuhan (Embrassez-moi, 2003)
  • Waltz alon-alon penyu (La Valse Lente des Tortues, 2008)
  • Bajing Taman Tengah sedhih dina Senen (Les écureuils de Central Park sedhih, 2010)
  • Bocah wedok [Episode 1: Nari awan] (2014)
  • Bocah-bocah wadon 2 [Episode 2: Mung siji langkah adoh saka rasa seneng] (2014).
  • Bocah-bocah wadon 3 [Episode 1: Ayo urip dawa] (2014)
  • Telung ambungan (telung baisers, 2017)
  • Tempat Tidur Bug (2019)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.