Loro pratinjau Februari. Cole debutan lan Millás sing suci

Iki loro pratinjau bakal didol menyang Setengah wulan Februari. Dheweke wis entuk tanganku lan taun maca ora bisa diwiwiti luwih apik. Is babagan ragdoll (Ragdoll), saka Inggris Daniel cole, sing nggawe debut gedhe ing genre ireng. Lan sing paling anyar saka panulis asli sing suci Juan Jose Millás, Aja nganti ana wong turu, sing umure mung rong dina. Kalorone crita duwe liyane padha kados pundi. Ayo ndeleng.

Daniel cole

Sampeyan wis 33 taun, urip ing kutha kidul Bournemouth lan dheweke iku paramedic. Iki sampeyan novel pertama, sing lair ing bentuk skrip lan sing wis diadaptasi karo serial televisi. Uga wis a laris langsung ing Inggris, Prancis, Italia, Jerman lan Holland. Dheweke nulis bukune sing nomer loro.

Ragdoll (Ragdoll)

Mayit digantung saka plafon liwat sawetara utas, arahake driji menyang jendhela banjur digawe saka sewn bagean saka enem korban liyane Pers saiki ora nate menehi jeneng Ragdoll, boneka kain lap, sing ditemokake ing apartemen kosong ing London sing mung bisa ngenali endhas. ¿Sing padha? limang korban liyane? Lan kenapa driji kasebut nuding apartemen ing sisih tengen dalan Detektif William Fawkes, sing kabeh ngerti kaya Wolf?

Tekanan saka atasané Yard Skotlandia Anyar lan pelecehan media Dheweke bakal nggawe angel banget kanggo Wolf lan tim sing cepet banget lan investigasi nalika diselidiki. Kanggo ndhuwur iku bakal enggal katon dhaptar enem korban sabanjure dikutuk mati. Lan kanggo ngrampungake kerja, tukang mateni biasane bakal maju.

Dheweke wis nemtokake akeh sifat sing biasane: nglipur, gawe ketagihan, kanthi ketegangan lan adrenalin tanpa ngaso. Ya pancen ya pantes dheweke. Aku mung nambahake, nalika wis cedhak karo pungkasan, aku luwih semangat teka lan ing wektu sing padha nutup buku kanggo nundha maneh. Sensasi sing ora nyenengake lan bisa dingerteni minangka indikasi alangan lan wektu sing nyenengake.

Mesthi wae, kita sing wis duwe akeh mil ing novel kriminal ngakoni pengaruhe saka kana mrana. Ing novel iki aku kelingan sing luar biasa Lobos saka Italia Donato Carrisi. Ana uga ana sumber daya lan giliran, prelu lan khas ing jinis iki, mula amarga iku dheweke isih kerja. Aku mesthi muji Pangéran pungkasan beboyo, sing bakal kaget (utawa ora) luwih saka siji. Godhong sampeyan a sawise rasa ora mesthi mula sampeyan kudu nganggep awake dhewe sacara moral. Pungkasane, sampeyan milih mung ngakoni crita apik banget, karakter sinematografi lan solid.

Juan Jose Millás

Ora ana sawetara sing bisa dikandhakake babagan Valencian Millás. Gedhe serat kontemporer kita, pemenang pirang-pirang penghargaan (ing Planet, sing Nadal, Narasi Nasional, Delib Miguel ...) lan artikultur lan kolaborator ing El Pais utawa program Kanggo urip de la Cadena Ser. Lan penulis judhul kayata Kebon kosong, Loneliness iki, Kutha o Aja katon ing ngisor amben, antara liya-liyane. Aja nganti ana wong turu Iki novel anyar, ringkes sing dakkandhakake, lan bisa diwaca kanthi praktis.

Aja nganti ana wong turu

Kanthi terjemahan saka apik aria saka Turandot, Opera Puccini, judhul, novel iki nyampur biasa lan fantastis, kiasan karo kasunyatan lan fiksi, kewarasan lan kegilaan. Crita katresnan, kasepen, ironi lan munafik, naif lan ironis lan ora tenang terus maju. Wis dibintangi paraga wanita sing ora nate ora preduli. Lan kita kabeh bisa ngerteni karo Lucia ing sawetara acara utawa kahanan.

Lan iku Lucy Punika a programmer komputer sing kelangan tugas lan mutusake dadi driver mendhoan en Madrid. Dadi, kanthi sengaja utawa nasib sing nunggu dheweke wiwit umur sepuluh taun. Lan dheweke bakal dadi sopir taksi supaya bisa nggawa tanggane ing sawijining dina Braulio, sing ilang ora suwe sawise ketemu lan sing dikarepake bisa ditemokake amarga dheweke wis tresna karo dheweke.

Sekaligus, soundtrack urip anyar sampeyan bakal Turandot, saka sing rumangsa protagonis. Lan aria sing paling misuwur, nessum turu (aja nganti ana sing turu), mesthi bakal luh kabeh luh saka emosi sing paling gedhe. Lan Lucia kanggo kita. Kanggo nasib sing ditinggalake kasempatan uga akeh kasepen, impen, khayalan lan kuciwo sing jero sing kalebu klien ing lurung-lurung ing Madrid.

Kepiye carane padha?

Ya, padha karo sing padha, sanajan plot sing beda banget, loro-lorone padha nuduhake telung poin sing padha. Siji, panggunaan rong kutha gedhe lan apik, London lan Madrid, minangka setelan sing bisa dingerteni (yen wis mlaku, mesthine) lan tumindak kanthi karakter kanthi kuat. Karakter kasebut minangka poin nomer loro amarga dheweke nggawe sampeyan terus tertarik karo dheweke. Lan katelu yaiku kalorone pengarang, beda banget ing gaya, dheweke uga nuduhake ing fluiditas lan latar mburi sing peteng luwih jelas ing Cole lan ditandur karo kiasan ing Millás. Lan uga loro-lorone duwe risiko rong ujung sing kuat lan narik kawigaten. Dadi, kanthi tulus nyaranake maca loro kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.