Lembah Serigala

Laura Gallego.

Laura Gallego.

Lembah Serigala (1999) minangka buku kaping pindho diterbitake dening panganggit Spanyol Laura Gallego García. Judhul kasebut dadi cicilan tetralogi kaping pisanan Babad menara. Buku-buku liyane ing seri kasebut yaiku Laknat master, Telpon wong mati y Fenris peri. Sing terakhir nyritakake kedadeyan sadurunge wiwitan kabeh saga dhewe (prequel).

Rilis editor pisanan Gallego, pungkasaning jagad, tegese debut literatur impian (Barco de Vapor Award saka Editorial SM). Liyane, Lembah Serigala makili entri kanthi gaya ing genre fantasi. Kasunyatane, saiki panulis Valencia dianggep minangka pathokan kanggo maca bocah lan literatur pemuda fantasi ing basa Spanyol. Sadurunge nerusake maca, dicathet manawa bakal ana spoiler.

Panulis, Laura Gallego García

Lair ing Cuart de Poblet, Valencia, tanggal 11 Oktober 1977. Dheweke nemokake panggilan sastra nalika isih enom, wiwit iku ora sukses ngirim luwih saka selusin buku menyang macem-macem penerbit. Nanging, kegigihan kasebut mbayari nalika taun 1998, nalika klompok penerbitan SM nerbitake pungkasaning jagad. Kangge, dheweke pikantuk gelar doktor ing Hispanik Filologi ing Universitas Valencia.

Genre lan gaya

Sajrone rong dekade karir sastra, Gallego nduwe macem-macem jinis. Diwiwiti karo novel sejarah-fantastis (pungkasaning jagad). Banjur dheweke nyoba karo fiksi ilmiah (Putri Tara, 2002) lan fantasi epik (karo trilogi Kenangan Idhun, 2004-2006). Uga penting banget yaiku judhule literatur bocah.

Panulis Spanyol uga ngasilake sawetara teks literatur realistis kanthi seri kasebut Sara lan skor (enem pangiriman diluncurake ing taun 2009 lan 2010). Iki minangka saga sing dipuji amarga pendekatan kanggo masalah kayata kesetaraan gender, prasangka lan olahraga. Nganti saiki, Laura Gallego wis nerbitake total 41 buku.

tema

Ing kabeh genre sing kasebut, panganggit Valencian cenderung menehi relevansi karo amor. Mula, utas narasi lan motivasi paraga dikuwasani dening perasaan, intrik lan nesu. Yaiku, justifikasi subyektif (para protagonis) umume dadi prioritas tinimbang cita-cita kayata pakurmatan, keadilan utawa tugas.

Sawetara penghargaan lan pangenalan karir sing luar biasa

  • 2002 El Barco de Vapor Award Sastra Anak, kanggo Legenda Raja Ngembara.
  • Cervantes Chico Award (2011).
  • Hadiah Nasional Sastra Anak lan Wong Muda 2012. Iki, kanggo bukune Wit-witane padha nembang.
  • Penghargaan Imaginamalgama 2013, kanggo Buku portal.
  • Kelvin 505 Award 2016.

Analisis saka El Lembah de ing srigala

Lembah Serigala.

Lembah Serigala.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Lembah Serigala

Struktur lan konteks

Novel iki kasusun saka 14 bab lan epilog. Mangkono uga, crita kasebut dununge sadurunge sadurunge, amarga jaran minangka sarana transportasi utama. Kaya dene tugas padinan ing lingkungan padesan ditindakake tanpa mesin. Narator (maha ngerti) nggambarake jagad khayalan, adhedhasar legenda, ing endi sihir, mantra lan makhluk hebat iku nyata.

Estilo

Narator wong katelu nggunakake basa sing budaya, rinci lan, ing wektu sing padha, basa sing sederhana. Sing penting kanggo nggayuh setelan kanthi rincian tanpa ngganggu utawa kakehan pembaca kanthi informasi sing ora perlu. Kanthi cara sing padha, Dialog lumrahe nyampur karo kahanan sing curiga ing teks sing nyebabake maca sing nyenengake lan lancar.

kesurupan

Narator nggambarake kedadeyan kanthi cara sing objektif banget, sanajan emosi subyektif. Iku dudu aspek suntingan, amarga ing novel kasebut ana konflik sing beda-beda sing luwih ngerti sifat lan perasaane protagonis, Dana. Dheweke tresna banget karo Kai, sing dadi semangat.

Nanging nalika Kai kudu bali menyang jagading wong mati, dheweke mutusake ngenteni nganti mati supaya bisa ketemu maneh. Masalah liyane sing jelas kanggo protagonis yaiku rasa ora percaya marang meh kabeh perkara sing ana ing sekitar dheweke lan masalah magis. Nanging, Dana lagi ngerti apa sing dheweke ora dingerteni liwat obrolan karo karakter liyane ing crita kasebut.

Paraga utama

Dana

Dheweke dadi tokoh utama. Dheweke minangka bocah cilik kanthi rambut ireng kanthi mripat biru kanthi tampilan sing jero banget, karakter sing wani lan dheweke seneng sinau akeh. Kajaba iku, dheweke luwih seneng ngetutake aturan ing saben papan ... kajaba yen bertentangan karo kekarepane ati.

Kai

Yaiku paraga co-star. Dheweke tampil dhisik minangka "kanca imajinasi" Dana, nanging nyatane dheweke roh sing sosok lanang lan wadon sing padhang. ganteng banget. Adventurous ing prilaku, mesthi gelem kolaborasi tanpa syarat karo sing disenengi.

Fenris lan Maritta

Fenris yaiku peri sing umur 200 taun luwih enom (bocah enom kanggo kronologi spesies kasebut). Keanehan sing paling gedhe yaiku transformasi dadi serigala nalika wengi rembulan. Saliyane, Maritta minangka juru masak kerdil menara, grumpy lan curiga karo sihir. Nalika mbantu Dana nalika dheweke butuh.

Guru

Dheweke minangka wong sing peteng dhuwur; master menara, bangunan sing dhuwur banget kebak kamar sing ora duwe omah lan perpustakaan gedhe. Kajaba iku, guru iku kalebu watak sing kuat, egois lan oportunis. Nyatane, salah sawijining aspek utama crita yaiku Master sing mateni pamrentahane dhewe, Aonia (mantan penguasa menara).

Sinopsis

Kanca imajinasi

Bidan weruh ana sing aneh babagan Dana nalika dheweke lair, nanging dheweke ora ngandhani wong liya. Wong tuwa lan seduluré ngrawat dheweke kanthi cara normal, nanging dheweke kabeh ngerti dheweke beda, sepi banget lan ati-ati. Nalika umur enem taun, dheweke ketemu karo Kai, sing wiwit nulungi dheweke kanthi tugas saben dina. ing peternakan kanggo dolanan liyane.

Frasa dening Laura Gallego.

Frasa dening Laura Gallego.

Sawise rong taun "rutinitas" sing padha, ing sawijining dina dheweke ora kejawab wektu nedha bengi, mula dheweke ditindhes karo wong tuwane. Dheweke ujar manawa dheweke main karo Kai, nanging sedulur-sedulure ngandhani yen Kai ora ana. Sawetara dina mengko, bocah-bocah liyane ing desa kasebut ngajak dheweke dolanan mung kanggo ngremehake dheweke amarga dheweke ngomong karo awake dhewe lan ngarani "penyihir".

Menara

Kai rumangsa sedhih banget amarga dheweke krasa nyebabake kahanan sing dialami dening Dana. Mula, dheweke ragu-ragu tetep karo kancane, nanging dheweke dijaluk tetep selawase. Nanging, ana wong jubah abu-abu sing bisa ndeleng Kai, karakter iki - Master - njaluk kulawarga marang Dana ijin kanggo nggawa dheweke menyang papan liya (menara). Kaget Dana, panjaluk kasebut ditampa.

Menara kasebut sejatine minangka sekolah sihir sing ana ing lembah srigala, (sing diarani amarga kewan abadi sing ngumbara nalika wengi). Ing menara, Dana ketemu karo Fenris, peri, lan Maritta, juru masak kerdil. Banjur, Dana ngerti manawa dheweke iku "Kin-shannay", jinis wong sing bisa komunikasi karo wong sing wis mati.

Unicorn

Dana wiwit sinau babagan sihir. Nalika semana, sawijining wanita nganggo sandhangan emas misterius sing jenenge Aonia (mantan jeng menara) asring asring katon. Anane enigmatis ngandhani legenda unicorn (mung katon nalika wengi purnama) lan njaluk dheweke ketemu ing Lembah Serigala.

Banjur, ing wayah wengi purnama, Dana lan Kai bisa ndeleng unicorn, nanging serigala ing lembah (kebal karo mantra) ora bisa ngetutake dheweke. Apa maneh, asu kasebut meh mateni Dana, disimpen kanthi ekstrem dening Fenris. Sawise setaun, Dana ngelingi transformasi Fenris dadi serigala, amarga dheweke bisa ngontrol kewan.

Karsane Pak Guru

Ing upaya kaping pindho, diiringi Fenris, Dana bisa ngetutake unicorn menyang ruangan sing ana sumur kanthi bandha. Sing, dobel kekuwatan gaib saka sapa wae sing duwe. Dumadakan, Master (sing ngetutake) katon lan mbuwang Dana, Fenris, Maritta lan Kai menyang bolongan ireng terus-terusan, nalika dheweke mantra kanggo ngrebut sihir unicorn.

Saka njero bolongan tanpa wates Dana ngirim Aonia bali menyang jagad ngisor (nggunakake awak Maritta). Pesulap kasebut nyoba muspra kanggo nyekel Master, nanging dheweke nyulik Fenris lan nyelehake menyang menara. Sabanjure, nalika Dana, Kai, lan Aonia nyoba ngetutake Master, master nggawe mantra sing njebak Kai ing njero botol.

Kesepakatan kasebut

Master nawakake kanggo mbebasake Kai minangka ganti kasetyan lan perbudakan abadi. Bocah wadon kasebut nampa lan ngliwati tes asam (saiki dheweke pesulap, dheweke ora dadi magang maneh). Sadurunge menehi kesepakatan karo Master, Dana tiwas dening Aonia.

Pertunjukan terakhir

Dana bisa bali menyang jagad sing urip dadi Kin-shannay. Sawise bali ing Menara, dheweke gabung maneh karo Fenris kanggo ngadhepi Guru maneh. Pungkasane, sing bisa ngrampungake master menara yaiku Maritta, sing nyuduk ing sisih mburi. Wiwit dina iku, Dana dadi penguasa menara anyar.

Sanajan ora kabeh rosy kanggo Dana, amarga dheweke kudu pisah karo Kai (sing kudu bali menyang jagad wong mati kanthi permanen). Ing epilog, panguwasa menara kasebut lelungan karo Fenris menyang peternane kulawargane kanggo nggoleki balung naga biru. Mesthi wae, potongan balung kasebut saka kéwan sing padha sing matèni Kai limang atus taun kepungkur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.