Laura Mas. Wawancara karo panulis The Teacher of Socrates

Fotografi: (c) Ana Portnoy. Duweni saka Laura Mas.

Laura More Dheweke lair saka Kepulauan Canary. Gelar ing Jurnalisme, wis kerja sama ing macem-macem media lan uga dadi manajer sastra. Penggemar puisi, saiki wis nggawe kabisat kanggo sastra kanthi novel debut genre sejarah, Guru Socrates. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikan sampeyan kanggo iki Interview bilih sampun diparingi kula.

LAURA MAS - WAWANCARA

  • SAUDI KAPUSTAKAN: Novel debut sampeyan ing sastra yaiku Guru Socrates. Apa sing dicritakake karo kita?

LAURA MAS: Novelku nyritakake seri pertemuan antarane Diotima lan Socrates ing endi guru mulang siswa babagan makna katresnan sing sejati. Aku rumangsa butuh ngluwari tokoh Diotima, sawijining pandhita lan filsuf sing meh ora ana sing dingerteni, nanging katon ing Perjamuan saka Plato minangka wanita revolusioner lan clairvoyant. Gagasane ngilhami konsep katresnan platonic, sing tegese sejatine adoh saka sing saiki.

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

LM: Salah sawijining buku pisanan sing dakwaca yaiku Pangeran cilikdening Antoine de Saint-Exupéry. Iki minangka edhisi ilustrasi bapakku lan aku terus maca maneh. Sadurunge miwiti nulis novel, aku wis langkahku cilik nulis sawetara crita lan geguritan kanggo majalah lan antologi.

  • AL: Apa judhule sing ngganggu sampeyan lan kenapa?

LM: Nalika isih enom, saya akeh ditandhani Sungkawa Young Wertherdening Goethe. Semangat lan kepekaan saka protagonis nggawe aku nesu banget, amarga nalika semana aku uga isih enom lan melankolik tresna.

  • AL: Panulis favorit? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

LM: Margaret YourcenarAlbert snub, Robert Kuburan, Clarice Lispector… Dhaptar bakal dawa banget. Telung penulis kontemporer sing ora nate ngeculake aku yaiku Lorenzo Olivan, Chantal Maillard lan Luis Garcia Montero.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

LM: Akeh banget ... Yen aku tetep tetep tetep siji, mesthine bakal kompleks lan ora konformis Emma bovary sing digawe Flaubert.

  • AL: Apa kabiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

LM: Kanggo nulis Aku butuh kesepian lan aku asring nganggo musik klasik komposer hebat kayata Bach, Chopin utawa Debussy. Iki mbantu aku abstrak pikiranku lan nggawe aliran nulis luwih apik. Nanging, aku saya butuh bisu ing wektu Lear lan aku seneng ngombe secangkir teh utawa kopi, digawe sumebar ing sofa utawa amben lan ing antarane kucing-kucingku.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

LM: Papan sing paling apik kanggo nulis lan maca yaiku lantai sandi. Ing kana aku nemokake katenangan lan istirahat sing dibutuhake kanggo nyingkiri pikiran lan konsentrasi. Ing wektu saka nulis, akhir-akhir iki aku luwih seneng nggunakake wayah awan; Sadurunge rada wengi, nanging saiki aku nemtokake rutinitas nulis saben dina sing diwiwiti jam pertama esuk. Nanging, aku lemah Lear wiwit jam enem sore lan kadang dheweke bisa menehi akeh yen buku kasebut kejiret.

  • AL: Genre liyane sing disenengi?

LM: Kejabi genre sejarah, aku seneng banget tes, ing biografi lan, mesthi, ing puisi.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

LM: Miturut rekomendasi editor, Miryam Galaz, aku saiki maca Dina Kaukasusdening Banine. Aku lagi proses nulis novel nomer loro, sing bakal dadi sensitif sejarah karo akeh intrik istana.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bisa njaga prekara sing positif sing bakal menehi crita fiksi mbesuk?

LM: Dakkira kabeh kita bisa tetep nganggo piwulang positif minangka asil pandemi, sanajan kita ngalami wektu sing rumit banget ing kabeh level. Aku ngira, ing sawetara cara lan sanajan aku ora ngerti babar pisan, wiwit aku nulis novel sejarah, pangrasa lan pengalamanku kabukten ing lirikku.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.