Lady of the Camellias

Alexandre Dumas (putra).

Alexandre Dumas (putra).

Lady of the Camellias Iki minangka potongan paling misuwur ing katalog Alexandre Dumas Jr. Iki minangka novel mawar ing kabeh istilah, potret katresnan sing mokal sing bakal diukum kanthi tragis. Wiwit awal, panulis dhewe sing tanggung jawab njlentrehake nasibe protagonis - kekasih lan martir dheweke - kanthi alon lan lara nate mati amarga tuberkulosis.

Kajaba iku, karya iki dianggep minangka engsel gedhe antarane realisme lan romantisme sastra. Dadi, kekejeman ing sawetara wacana nalika crita kasebut nyebabake musibah paraga, mbuwang kabeh basa sing dilapisi gula. Mula, Iki minangka karya beton sing tepat, ora karuan karo protagonis lan masarakat sing ditampilake: Prancis ing abad kaping-XNUMX.

Penulis

Saka jenenge, Alexandre Dumas Jr., dheweke mesthi angel dadi "putra bapakne". Dheweke minangka putra alami saka penulis terkenal The Three Musketeers kanthi tukang jahit Parisia sing sederhana. Sing luwih parah, dheweke dingerteni dening bapake, sing pungkasane nggunakake undang-undang sing berlaku, pungkasane pisah karo ibune.

Mula, hubungan antarane bapak lan putra ngalami sawetara momen ketegangan. Kasunyatane, penulis Lady of the Camellias Dheweke ujar: "Nalika isih cilik, dheweke duwe putra (bapakne) sing kudu dijaga lan dididik." Amarga sing terakhir yaiku paraga kanthi urip sing gelisah, kebak karo pirang-pirang urusan katresnan, khas saka prestise lan status bintang sing disenengi.

Dumas, ahli moral

Kasunyatan sing ora kepenak sing kudu diadhepi "detik" saka Alexandre bisa ditemokake nalika makarya. Sanajan dheweke ngetutake dalan seni bapake, dheweke bakal nindakake gaya narasi sing beda-beda, utamane ing pilihan topik sing bakal dibahas. Dibandhingake, critane putra pancen ora adoh saka kakekane wong tuwa kanggo nggoleki masalah sing luwih umum lan saben dinane.

Maksudku kanggo Dumas junior ora ana pahlawan sing hebat, nanging ana akeh sing kalah. Protagonis "daging lan getih" urip ing "kasunyatan nyata". Manut, dheweke nandhang sangsara utawa seneng miturut status sosial utawa papane ing rantai panganan. Kajaba iku, sipat tetep: karaktere (meh tanpa dikecualian) kebak prasangka sing ora ngidini transendhen.

El putra alam

Salah sawijining karya sing paling misuwur ing kabeh ide Dumas Jr yaiku Bocah sing alami. Adhedhasar kasus sampeyan dhewe, Panulis negesake manawa saben wong tuwa sing bisa ngasilake bocah sing ora nikah, kudu menehi jeneng bocah lan kanggo menehi ganti rugi ibu kanthi omah-omah karo dheweke.

Stigma dadi "bajingan" angker penulis nalika isih enom. Sanajan pendhidhikan apik sing diwenehake bapakne, dheweke ngalami pelecehan sing saiki diarani "bullying". Saliyane kondhisi "ora sah", dheweke uga dipilih amarga warisan genetik simbah bapakne (dheweke ora kulit putih, nanging mulatto).

Pengarang kanthi jeneng dhewe

Sanajan kabeh stigmata, Alexandre Dumas Jr berhasil nggawe dalane dhewe. Sing nggawa jasa gedhe banget, ateges ngelingi jeneng jenenge karo bapake. Iku luwih, Karya sastra kasebut diakoni wiwit jaman semana minangka dhasar ing serat-serat bangsa Gallic. Dadi dheweke entuk penghargaan dadi anggota Akademi Prancis.

Mesthi wae wis detractors sawijining. Victor Hugo, sing pisanan ngadhepi ketenaran bapakne, minangka salah sawijining sing paling aktif. Kajaba iku, Greja Katulik - sing kekuwatane isih penting nalika semana ing Prancis - kalebu ing taun 1963 Lady of the Camellias lan kabeh novel roman ing Indeks saka Buku Larangan.

Lady of the Camellias: crita urip nyata

Lady of the Camellias.

Lady of the Camellias.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Lady of the Camellias

Urip putra Dumas ora kalebu kejutan katresnan (ora padha karo bapakne). Sanajan, panganggit dhewe, sawise tataran "durung diwasa" wis kliwat, dadi isin babagan macem-macem kedadeyan nalika isih enom. Salah sawijining bab kasebut digambarake ing Lady of the Camellias.

Novel iki, sing asale diterbitake ing taun 1848, nyritakake babagan bangsawan enom - Ing fiksi, dheweke ora duwe rejeki - dheweke tresna karo courtesan. Nganti apa wae, dheweke ngrencanakake pindah karo dheweke, sanajan ana oposisi bapakne lan prasangka masarakat.

Penampilan ndhuwur kabeh

Margaret Gautier, protagonis, ndadékaké gaya urip sing ora bisa mbayar. Nanging dheweke uga ora pengin nyerah. Iki nggawe dheweke nglumpukake utang sing ora bisa diétung ... sithik-sithik, saliyane penyakit, dheweke bakal ngonsumsi nganti garing.

Margarita tresna karo Armando Duval, pengacara enom sing kepengin banget karo courtesy, sing metu saka dalan kanggo tetep karo dheweke. Lan sukses. Nanging, tekanan saka bapake (kanthi rahasia memeras kekasih putrane) pungkasane bakal dileksanakake.

Prostitusi, drengki, dendam

Putra dumas kanthi terang-terangan nggambarake standar dobel masarakat Paris. Yen ing endi, yen anting-anting utawa adipati tetep njaga courtesy, ora ana masalah. Saliyane, yen wanita iki mutusake nyerah kabeh kanggo mlayu karo wong sing ditresnani, dheweke ora bakal nglilani. Kosok baline uga bener: yen aristokrat mutusake ndhukung prekara, ora apa-apa.

Kosok baline, yen bangsawan kasebut jatuh cinta lan mutusake bakal nikah karo dheweke, dheweke bakal diklasifikasikake dadi wong edan. Banjur, panulis njupuk koktail prasangka iki lan maneh ing kombinasi karo butarepan lan kepinginan kanggo mbales. Pungkasane, dheweke minangka perasaan sing nyebabake kacilakan sing luwih gedhe.

Langsung lan ora sopan, ora ana embel-embel

Lady of the Camellias iku kerja kanthi garis keras lan langsung. Ing teks kasebut, tokoh sastra (kiasan, kayata) praktis ora ana. Semono uga, ora ana katrangan sing mewah utawa rinci kanggo nyenengake para pamaca.

Frasa Alexandre Dumas (putra).

Frasa Alexandre Dumas (putra).

Kesederhanaan basa iki nyebabake gaya narasi sing crita liwat blok, kaya slide buku komik cilik. Kajaba iku, ora ana ornamen ndadekake kita nerangake tanpa nundha kepiye para protagonis pungkasane dikunjara amarga kacilakan.

Pakaryan sing penting banget

Validitas buku iki tetep dijaga nganti saiki, malah wis diadaptasi pirang-pirang kali ing bioskop lan bioskop. Salah sawijining perwakilan sing paling misuwur yaiku sing ditindakake dening Italia Giuseppe Verdi. Sapa, saka Lady of the Camellias, dikarang Traviata kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.