Klub Pertarungan Chuck Palahniuk

Isih saka film Fight Club

Telung taun sadurunge perdana film lakonan Brad Pitt, buku sing bakal menehi inspirasi kanggo salah sawijining film paling apik ing taun-taun pungkasan teka ing toko. Diwujudake minangka kritik konsumen, Klub Pertarungan Chuck Palahniuk Minangka buku penting kanggo ngerti jagad saiki lan awake dhewe. Sanajan nganggo cara sing rada ngganggu.

Sinopsis Fight Club

Cover buku Fight Club

Klub gelut diwiwiti kanthi refleksi protagonis tanpa jeneng sing diuripake juru crita. Karakter sing kerja ing perusahaan mobil lan uripe adhedhasar konsumen. Nyatane, narator kasebut kepengin banget karo perabotan, klambi lan barang-barang material liyane sajroning urip, sing nambah perjalanan terus kerja, pungkasane mlebu nemen insomnia.

Sawise nekani terapi klompok sing beda ing antarane pria sing ngalami kanker testis - ngrungokake kesaksian saka wong sing ana ing kahanan sing luwih ala tinimbang sampeyan, supaya sampeyan bisa turu luwih apik - dheweke ketemu karo Marla, wanita sing enigmatis sing ngubungake dheweke karo Tyler Durden, seniman multi-pegawe sing pancen ngelawan protagonis. Sawise ketemu, Tyler ngajak sampeyan melu Klub gelut, pusat "terapi" sing ditemtokake dening 8 aturan:

  1. Ora klalen klub gelut.
  2. Aja ana anggota sing ngomong babagan klub gelut.
  3. Yen ana wong sing ujar cukup, falters utawa pingsan, perjuangane wis rampung.
  4. Mung wong loro gelut.
  5. Mung bakal ana siji gelut.
  6. Ora nganggo kaos, ora ana sepatu.
  7. Gelut kasebut bakal bertahan suwene wektu sing dibutuhake.
  8. Yen iki wengi pertama ing klub gelut, sampeyan kudu gelut.

Nanging, "klub gelut" pungkasane bakal dadi prakiraan kanggo inisiatif sing didegake dening Tyler lan Storyteller: sekte sing digawe saka tentara sing nggulingake peradaban kulon kaya sing kita ngerteni. Ditelpon Proyek Mayhem, iki kalebu undang-undang ing ngisor iki:

  1. Ora ana pitakon.
  2. Ora ana pitakon.
  3. Ora ana alesan.
  4. Sampeyan ora ngapusi.
  5. Sampeyan kudu dipercaya Tyler.

Kanthi integral, narator protagonis dadi pendukung Tyler sing kuwat tanpa ngerti, amarga dheweke wis melu perubahan anyar kasebut, kepribadiane wis ganti kabeh.

Perang Karakter Klub

Brad Pitt ing Fight Club

  • Narator: Kasunyatan sederhana manawa protagonis ditampilake minangka wong sing ora duwe jeneng ngidini pamaca ngerti karo karakter saben dinane, dadi cedhak karo awake dhewe. Pengaruh insomnia kronis, protagonis wiwit nekani terapi kanggo wong sing lara, amarga ngrungokake kesaksiane ngidini dheweke nangis lan rumangsa luwih bebas. Sawise ketemu karo Marla, lan utamane Tyler, uripe bakal diganti kanthi nyingkirake obsesi karo konsumerisme lan, pungkasane, masarakat Barat modern supaya bisa nglawan dheweke.
  • Tyler Durden: Nihilistik lan primitif, Tyler minangka paraga sing sengit banget marang peradaban modern. Multi-karyawan, dheweke kerja ing macem-macem lapangan kerja sing ngidini dheweke dadi salah sawijining pendiri Fight Club, pambuka Project Mayhem, sawijining organisasi sing ngetokake kebencian Tyler marang masarakat, nggawe dheweke dadi antihero, utamane ing pungkasan taun novel
  • Singer Marla: Protagonis wanita novel kasebut tanggung jawab ngenalake Narator menyang Tyler, karo dheweke affaire. Sanajan dheweke ora seneng karo pentinge loro protagonis kasebut, Marla minangka karakter sing penting, amarga hubungane karo kalorone nemtokake bagean penting saka keputusan lan pangembangan karya.
  • Robert "Bob" Paulson: Karakter iki minangka pria, mantan binaraga, sing ditemokake Narrator ing terapi klompok pertama kanggo kanker testis. Panggunaan steroid pungkasane nyebabake kanker, ing wektu sing padha nyebabake suntikan testosteron, sing nyebabake ketidakseimbangan hormon. Sanajan wis kenal isin, karakter kasebut dadi penting banget sawise mati ing misi kanggo Project Mayhem sing nyebabake konfrontasi antarane Narator lan Tyler.

Klub Fight: Film Apik, Buku Paling Apik

Chuck Palahniuk

Kaya Storyteller ing, Chuck Palahniuk kerja ing perusahaan mobil nalika nulis novel kasebut, luwih khusus kanggo perusahaan truk. Konco ing penolakan novel pertama, Monster KatonDening editor sing ngerteni banget, Palahniuk nggedhekake bab antologi cerkak sing diarani Pursuit of Happiness sing bakal nyebabake Fight Club.

Sawise dikirim menyang penerbit sing ngerteni manawa dheweke ngganggu (target Palahaniuk), novel kasebut pungkasane diterbitake ing taun 1996.

Sanajan akeh penggemar sing isih njaluk Palahaniuk Asale "klub gelut" iki lan dununge, panulis ujar manawa asring ditemokake yen penemuan iki asale saka gelut antarane bocah lanang ing kamp musim panas nalika isih cilik. Kasunyatan kasebut, ditambahake ing karya sukarela ing ngendi dheweke darmabakti kanggo mindhah pasien sing lara nemen menyang rumah sakit, bakal nyebabake crita sing dianggep minangka refleksi ing jagad saiki lan pangowahan pola ing maskulinitas modern.

Nalika diterbitake, novel kasebut dadi sukses kritis lan penjualan, narik kawigatene macem-macem produsen Hollywood sing kasengsem adaptasi buku menyang layar amba. Sawise pirang-pirang negosiasi, pungkasane David Fincher bakal dadi pemimpin adaptasi karo Brad Pitt, Edward Norton lan Helena Bonham Carter ing peran Tyler, Narator lan Marla.

Sanajan tekan nomer 1 ing box office AS nalika akhir minggu dibukak ing wulan Juni 1999, film kasebut durung sukses terus. Kesalahan kasebut yaiku ing kampanye promosi salah sing fokus ing Brad Pitt sing ora duwe dada lan pentinge gelut antarane pria ing klub kasebut mbandingake rasa filosofis saka crita kasebut.

Nanging, lan sanajan ana tokoh wiwitan sing anget, wektu pungkasane ngakoni El club de la lucha minangka film kultus, sing dianggep para kritikus lan publik minangka salah sawijining film sing paling berpengaruh ing 20 taun kepungkur ora mung kanggo kualitas sinematografi, nanging uga kanggo pesen sing kuat.

Film sing nyebabake luwih saka siji pamirso bisa nylametake buku sing padha, utawa malah luwih apik tinimbang film sing ngowahi dadi fenomena massal.

Apa sampeyan maca Klub Pertarungan Chuck Palahniuk?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.