Klan saka Bear Cave

Klan saka Bear Cave

Klan saka Bear Cave

Klan saka Bear Cave minangka buku pisanan saka penulis Amerika sing misuwur, Jean Marie Auel. Diterbitake ing taun 1980, iki minangka novel fiksi prasejarah, sing diwiwiti ing jaman Paleolitik bawana Eropa. Kanthi karya kaping pisanan, saga diwiwiti: Bocah-bocah ing bumi, sing wis adol jutaan dolar ing saindenging jagad.

Narasi kasebut nyedhiyakake babagan masa kanak-kanak lan remaja saka protagonis seri kasebut, Ayla, sing wiwit cilik wis tetep yatim piatu, amarga sing suku kasebut tundhuk Bencana alam. Antarane garis kasebut, diandharake manawa bocah wadon cilik tuwuh ing lingkungan sing musuhan, beda banget karo lingkungan sing biyen. Ing taun 1986, lakon kasebut diadaptasi dadi film dening Michael Chapman, dibintangi dening Daryl Hana.

Ringkesan saka Klan saka Bear Cave (1980)

Ayla dheweke bocah wadon saka 5 taun asale saka Cro-Magnon, sapa ngumbara liwat tanah sing mlarat amarga ana gempa bumi sing nggegirisi. Dheweke mlaku-mlaku nggoleki papan dununge - sing wis ilang bareng karo talere - nggawa dheweke menyang wilayah sing ora dingerteni lan mbebayani banget. Dumadakan, dibanting karo a enorme singa guwa sing nyebabake dheweke seda amarga ciloko serius.

Ing sisih liyane, geter uga nyebabake kerusakan a klompok pria primitif liyane, neanderthals, sing kagungane Cave Bear Clan. Dheweke kudu ninggalake guwa-guwa, kanthi ngaku yen dheweke dikuwasani kutukan roh-roh jahat. Nalika padha mlayu dheweke nemokake prawan sing lara, lan sanalika, Iza - sing ngobati - nyoba nylametake dheweke.

Creb, mog-ur (dukun) klan, ngerti yen bocah wadon wis menehi tandha kulit sampeyan nganggo lambang totem, sing kanggo dheweke yaiku simbol kekuwatan. Kabeh wong ngelingi bedane Ayla; dheweke sehat lan kuat, sanajan kulitnya langsing lan langsing. Iki nyebabake pendapat sing beda-beda ing klan, sing debat apa bakal terus terus karo dheweke, utawa nilar dheweke menyang nasib.

Sanajan ana konfrontasi, Iza ngyakinake Brun, pimpinan klompok, kanggo nggawa bocah wadon kasebut, kanthi sebutan - sebagean - dheweke bakal diawasi.. Saka kana, Ayla bakal tuwuh ing lingkungan sing beda banget karo dheweke, amarga suku kasebut minangka evolusi sing luwih dhuwur. Wanita enom duwe kecerdasan lan katrampilan hebat nganggo senjata, saliyane komunikasi kanthi ngetokake swara, ana sing disenengi para Neanderthal.

Sanajan ditolak terus-terusan dening klan, Ayla bakal urip kanthi telusuran kanggo nampa. Kanggo mbantu integrasi sampeyan, Iza mulang babagan ilmu minangka dukun, sing asimilasi kanthi cepet, nanging dheweke ora bisa olahraga amarga ora duwe: "memori klan".

Wanita enom iki bakal nemoni pirang-pirang kekalahan, nanging dheweke bakal bisa ngatasi amarga semangat sing kuwat, amarga dilindhungi singa totem guwa.

Analisis saka Klan saka Bear Cave (1980)

Struktur

Iku novel duweke genus fiksi sejarah, sing kedadeyan ing Semenanjung Crimea, dununge ing bawana Eropa. Fitur buku kasebut 560 kaca, dipérang dadi 28 bab cekak, dicritakake dening narator wong katelu sing ngerti kabeh. Sajrone plot, nggambarake sesambungan antarane rong suku prasejarah "Neanderthal lan Cro-Magnons."

Pribadi

Ayla

Dheweke bocah wadon keturunan Cro-Magnon lan lagi wae umur 5 taunsing dheweke dadi siji-sijine sing slamet saka klompok etnise. Dheweke yaiku dheweke paraga utama, kaloro buku iki lan saga kabeh. Panulis nggambarake dheweke minangka bocah wadon pirang kanthi mripat biru; sipat umum ing garis keturunane.

Iza

Dheweke dadi dokter obat Klan saka bruwang guwa, lan sapa sing ngrawat Ayla amarga dheweke lara banget. Sithik mbaka sethithik, dheweke bakal nganggep bocah cilik Cro-Magnon dadi siji putri maneh, mula dheweke bakal nyoba nulungi dheweke supaya anggota etnik liyane nampa dheweke.

Creb

Iki dukun - utawa mog-ur - saka perantau Neanderthal, sapa uga Sedulur Iza. Dheweke lumpuh. Bebarengan karo mbakyune, dheweke bakal ngopeni Ayla, mula dheweke menehi sumbangan kanggo dibesarkan wanita enom.

Paraga liyane

Sajrone narasi kasebut, kalebu tokoh sing beda-beda, kalebu misuwur: Brun (kepala klan) lan Broud (Putrane Brun). Jeneng liya uga misuwur, kayata Uba, Who putri Iza lan bakal saya gedhe dadi mbakyune Ayla. Crita kasebut bakal mbukak jeneng karakter liyane kayata: Aba lan Durc, sing penting banget kanggo urip protagonis.

Perwakilan sing akurat

Sanajan plot fiksi, literata nggoleki rincian sing bisa dipercaya ing subspesies genus kasebut homo, kang wis didokumentasikake dening paleontologists nganti pirang-pirang taun. Mula, teks kasebut nampilake akeh aspek sejarah lan informatif saka rong balapan kasebut, ing antarane: teknik berburu, adat istiadat, uga deskripsi rinci babagan sipat fisik.

Panemu saka novel

Klan saka Bear Cave wis duwe jutaan pamaca ing saindenging jagad, mung ing persentasi panrima web ngluwihi 90%. Akeh sing nganggep minangka: "Saga prasejarah paling ayu sing tau dicritakake". Kanggo bagean kasebut, ing platform Amazon teks iki nduweni rating 4,5 / 5; buku kasebut luwih saka 70% menehi 5 bintang, lan mung 6% regane 3 utawa kurang.

Biografi penulis

Jean Marie Untinen lair ing Chicago (Illinois) tanggal 18 Februari 1936. Dheweke minangka putri nomer loro saka pasangan Amerika keturunan Finlandia; ibuné: Martha Wirtanen; lan bapake: Neil Solomon Untinen, pelukis omah. Ing taun 1954, dheweke nikah karo Ray Bernard Auel lan pitung taun mengko dheweke wis duwe klompok kulawarga gedhe karo pitung anggota, pasangan lan kulawarga Putra gangsal.

Thanks kanggo IQ sing dhuwur, dheweke gabung karo Mensa, asosiasi internasional sing duwe hadiah. Sawise rampung sekolah tinggi ing wayah wengi, dheweke sinau ing Universitas Negeri Portland lan Universitas Portland. Dheweke nampa loro gelar kehormatan saka Universitas Vernon College lan Universitas Maine. Ing umur 40 taun, dheweke entuk MBA saka Universitas Portland.

Lomba sastra

Ing pungkasan universitas, Jean Marie mutusaké kanggo melu sastra, Kanggo iki, proses investigasi ing Ice Age diwiwiti. Sawise suwe dokumentasi bibliografi babagan prasejarah lan sawetara kursus kaslametan, dheweke mutusake nggawe kabeh saga, tinimbang dadi siji buku. Cicilan pertama yaiku: Klan saka Bear Cave (1980), sing dadi sukses banget.

Wiwit semana, sastra Amerika nerbitake 5 sekuel kanggo ngrampungake seri, sing judhule: Bocah-bocah ing bumi. Novel-novel kasebut digawe ing Eropa prasejarah, sing nggambarake evolusi rong ras pria: Neanderthal lan Cro-Magnons, uga interaksi sing bisa ditindakake. Kira-kira luwih saka 45 yuta kopi wis adol kabeh ndonya.

Buku Jean Marie Auel

  • saga Bocah-bocah ing bumi
    • Klan saka Bear Cave (1980)
    • Lembah jaran (1982)
    • Pemburu Mammoth (1985)
    • Dataran Transit (1990)
    • Papan perlindungan watu (2002)
    • Lemah guwa pint (2011)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.