Kirk Douglas. Putrane ragpicker lan legenda film umure 100.

Putrane rag. Otobiografi Kirk Douglas.

Putrane rag. Otobiografi Kirk Douglas.

Kirk Douglas (9 Desember 1916), salah sawijining legenda film paling gedhe kabeh jaman, ngancik 100 dina iki. Dheweke lan Olivia de Havilland, sing wis mlebu abad tanggal 1 Juli, minangka mitos paling anyar saka Hollywood sing paling emas sing isih mlaku ing jagad iki. Nanging sejatine dheweke wis langgeng.

Dadi ora ana tanggal sing luwih apik kanggo maca utawa maca maneh otobiografine, Putrane rag (1988). Film sing paling akeh sing kita lakoni kanthi urip sing nyenengake para aktor lan wong sing wis ngluwihi awake dhewe. Sing paling sithik uga bakal nemokake akun sing apik sing digawe Douglas dhewe.

Aku wis ngerti babagan Kirk Douglas sajrone uripku, kaya sing dakbayangake kabeh mau kedadeyan, nanging tanpa mangu-mangu salah sawijining kaping pisanan sing nggumunake aku Rong Puluh sewu liga lelungan ing jero banyu (1954), klasik Richard Fleischer kanggo Disney. Pelaut kuwi Ned tanah Kaos belang, anting-anting kuping lan lesung dagu sing mesem ora bakal dilalekake nalika sampeyan isih bocah wadon, maca lan cinephile sing precocious. Kesukaanku total nalika dheweke mbaleni karo Fleischer sing medeni lan apik banget viking einar ing paling gedhe Viking, (1958).

Putrane rag akun apa sing pengin dicritakake aktor, kanthi alami. Lan siji kaya Douglas, sing duwe reputasi apik angelMesthi dheweke ninggalake sawetara masalah ing pipa, mesthine sing paling peteng. Nanging apa penting ... Wis lan bakal dadi salah sawijining sing paling gedhe ing sejarah bioskop, kanthi karisma tanpa padha.

Sawetara data

Elinga lair ing New York kanthi jeneng Masalah Danielovitch Demsky. Putrane para imigran yahudi rusia sing teka ing Amerika Serikat ing wiwitan abad rong puloh, bapake dadi tukang ragut. Dadi judhul otobiografine ora liya. Dheweke isih cilik lan enom banget angel, nanging dheweke ora nate nolak asale sing asor.

Dadi maju terus semangat gelut iku tegese ing uripe. Aku ngerti ngadhepi studio amba bioskop, nalika karier wiwit diwiwiti, amarga kawicaksanan nyewa draconian sing diwenehake marang "para pekerja." Nanging uga ngucapake sisih peteng sing luwih sosial sing ngubengi dheweke, yaiku McCarthyism, ing censorship lan pakunjaran aktor lan direktur amarga idhe.

Douglas uga crita babagan dheweke persepsi saka kolega sing dhaptar bakal dadi kekal kaya dheweke. Lan mesthine, dheweke uga ngandhani babagan duweke film kaya Idola lempung, sing nggawe dheweke dadi langit sing lintang. Utawa kepiye carane menehi tandha banget babagan interpretasi pelukis Vincent Van Gogh Wong edan karo rambut abang.

Dheweke nyritakake babagan kegagalan lan sukses karo direktur lan panulis skrip kaya Dalton Trumbo, Preminger, Elia Kazan utawa Stanley Kubrick, karo sing bisa dadi bintang utama ing rong karir utama dheweke: Path of Kamulyan y Spartacus (novel karya Howard Fast lan skrip Trumbo). Nanging dheweke kerja karo kabeh pemain hebat, sing nerbitake interpretasi sing ora bisa dilalekake kanggo karakter apa wae, saka wong nakal nganti pahlawan, luwih akrab, luwih umuk ... Apa wae.

Ana akeh judhul: Bali menyang mbiyen, sing hebat Tawanan Ala, Brigade 21, Duel saka Titans, Karnaval Gedhe, Katresnan Aneh Marta Ivers, Sepur Gun Gun Paling Pungkasan... Utawa siji lan sadulurku duwe pengabdian khusus, Countdown pungkasan, wis wiwit taun 1980. Ora bisa jeneng kabeh.

Singkat, sing kanggo ngurmati Douglas, ora ana sing luwih apik ayat film sing apik (luwih apik yen ana ing versi asli) utawa maca utawa maca maneh otobiografi iki. Putrane rag duwe rythm sampurna narasi wong kapisan babagan urip sing pantes diceritakake kaya sawetara wong liya. Lan bisa uga legenda legenda iki isih bisa menehi katrangan.

Sawetara penasaran

-Dheweke ketemu karo Burt Lancaster ing pitung film, meh kabeh dadi wong Barat, nanging dheweke ora nate dadi kanca.

-Ora dheweke kekancan John wayne, pro Republik, karo Demokrat Douglas gelut sing misuwur. Nanging, dheweke tetep hubungan apik karo presiden Republik kayata Ronald Reagan.

-Dheweke ditawani peran Kolonel Truman ing Pojok (1982), nanging dheweke mundur amarga produsen ora gelem nampa proposal sing John Rambo mati ing pungkasan film, kaya ing novel asline.

-Dheweke ora nate menang Oscar, gambar liyane sing apik banget sing ditindakake Akademi saka wektu ke wektu. Dheweke diparingi siji mulya ing taun 1996 (dak kira isin). Sajrone gala dheweke nampa Pajeg Spielberg kanggo dhukungan saka Dalton Trumbo ing Mburu penyihir.

Ing tanggal 9 Desember 2006, dheweke ujar: “Jenengku Kirk Douglas. Mungkin sampeyan wis krungu babagan aku. Yen ora, Google kula. Aku iki bapak Michael Douglas lan mertua saka Catherine Zeta-Jones. Dina iki aku umur 90 taun, lan miturutku, umurku iki ora mung istimewa, nanging uga ajaib. Ajaib wis tekan 100.

Sugeng rawuh, matur suwun lan matur nuwun sanget, Pak Douglas. Y… "Aku Spartacus!"


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.