Yukio mishima

Yukio mishima

Yukio Mishima minangka novelis, pujangga, lan esai Jepang kaping penting. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Panulis Chili kontemporer

Panulis Chili kontemporer

Akeh panulis Chili kontemporer sing wis ora bisa ngerteni babagan sastra donya. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan dheweke lan makarya.

Puisi Generasi 27

Puisi Generasi 27

Puisi Generasi 27 ditandhani sadurunge lan sawise ing sastra Spanyol. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Buku Filsafat Paling Apik

Buku Filsafat Paling Apik

Buku filsafat sing paling apik nggambarake pamikiran intelektual sing hebat ing sejarah. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Buku Novel Sejarah Paling Apik

Buku Novel Sejarah Paling Apik

Novel sejarah minangka jinis sing penting banget, amarga ngidini ngasilake kedadeyan sing penting. Ayo, ngerti karya sing paling apik.

Sastra Spanyol

Sastra Spanyol

Sastra Spanyol umure meh sewu taun, lan kalebu kekayaan intelektual lan sejarah sing gedhe banget. Ayo ngerti liyane babagan dheweke.

Jinis geguritan.

Jinis sajak

Ana macem-macem jinis puisi, miturut meter surasane, guritane utawa ukurane bausane. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan iki.

Subgenres liris

Subgenres liris

Subgenres lirik yaiku teks sing ditondoi kanthi ekspresi "diri puisi" saka panulis. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan iki.

Ringkesan La Celestina.

Ringkesan La Celestina

La Celestina minangka salah sawijining bagean paling penting ing sejarah sastra Spanyol. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan makarya lan pengarange.

Ringkesan Urip minangka impen.

Ringkesan Urip minangka impen

Urip minangka impen minangka conto klasik drama Baroque dening Calderón de la Barca. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Arthur Conan Doyle.

Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Conan Doyle minangka panulis Skotlandia sing nggawe sejarah nggawe Sherlock Holmes. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Tinjauan babagan ya bocah-bocah wadon.

Ya bocah-bocah wadon

The Yes of the Girls minangka komedi sandiwara dening dramatis Spanyol Leandro Fernández de Moratín. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Review saka Trickster of Seville.

Trickster Seville

Trickster of Seville minangka salah sawijining teks dramatis sing paling penting ing Zaman Emas. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan panganggite.

Ulasan babagan El caballero de Olmedo.

Ksatria Olmedo

El caballero de Olmedo minangka bagéyan sing ditandhani sadurunge lan sawise ing dramatik Castilian. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Ulasan babagan La dama boba.

Jeng konyol

La dama boba minangka teks sing luwih dhisik tinimbang jamane lan digawe dening penulis drama Lope de Vega. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan makarya lan pengarange.

Dadaisme.

Dadaisme

Dadaisme minangka gerakan seni sing didegake dening pujangga Romania Tristan Tzara (1896 - 1963). Ayo, sinau luwih lengkap babagan saiki iki.

Azorin

Generasi 98

Temokake ciri khas Generasi 98 lan penulis sing disorot saka klompok sing mbentuk telu pisanan.

Tinjauan Coplas babagan sedane bapake.

Coplas nganti tiwase bapake

Coplas a la muerte de su padre minangka karya puisi dening pra-Renaisans Spanyol Jorge Manrique. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Review saka Marianela.

Marianela

Marianela minangka salah sawijining karya paling penting kanggo panulis Spanyol Benito Pérez Galdós. Ayo, ngerti luwih lengkap babagan novel lan panganggite.

Review saka El Conde Lucanor.

Cacah Lucanor

El Conde Lucanor, dening Don Juan Manuel, minangka salah sawijining karya sastra abad pertengahan sing paling penting. Ngerti review kita.

Sastra abad pertengahan.

Sastra abad pertengahan

Klompok literatur abad pertengahan nggabungake manifestasi sastra sing kedadeyan ing Eropa nalika Abad Pertengahan. Ayo, sinau luwih lengkap babagan topik iki.

Novel ireng.

Novel ireng

Raymond Chandler negesake novel kriminal kasebut minangka "novel ing jagad kriminal profesional." Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan genre sastra iki.

Tinjauan Walikota Zalamea.

Walikota Zalamea

Walikota Zalamea, salah sawijining potongan paling apik ing Calderón de la Barca ing Zaman Emas. Ayo, sinaoni luwih lengkap babagan karya lan panganggite.

Gerakan Sastra.

Gerakan Sastra

Sajrone sejarah, gerakan sastra beda wis diadegake ing jagad surat. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan siji-sijine.

Asal usul dina buku kasebut

Sejarah Dina Buku

Dina Buku dirayakake tanggal 23 April, nanging apa biasane kaya ngono? Ngerti sapa sing nggawe lan kabeh babagan asal usul tanggal iki.

Ramon del Valle-Inclan.

Ramón del Valle-Inclán, biografi lan karya

Ramón del Valle-Inclán minangka penulis sandiwara, pujangga lan novelis Spanyol, sawijining kastil literatur Spanyol abad kaping-XNUMX. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan pakaryane.

Cinderella

Cinderella lan asale asline

Cinderella minangka dongeng sing diakoni dening The Brothers Grimm lan Charles Perrault. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan asal-usul sejarah lan karya kasebut.

Bebener ing balik Snow White.

Bebener ing balik Snow White

Sawetara wong saiki durung nate ndeleng film Snow White, nanging crita asline adoh banget. Ayo lan sinau kasunyatan sing menarik babagan karya iki.

Stephen King, sukses terus-terusan.

Stephen King: sukses terus-terusan

Stephen King makili minangka salah sawijining markas nilai ing jagad sastra. Nanging, promosi dheweke ora gampang. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Kafe Sastra Anyar

Era anyar Kafe Sastra.

Mung rong dekade kepungkur, masarakat nostalgia ngeling-eling karo kopi literatur sing ora nyenengake, yaiku para intelektual saben ...

Panulis Ernesto Sabato.

Biografi lan karya Ernesto Sabato

Ernesto Sabato minangka salah sawijining panulis sing paling pengaruh ing Amerika Latin ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Foto Rosalía de Castro.

Geguritan dening Rosalía de Castro

Rosalía de Castro minangka panulis Spanyol sing karyane fokus kanggo menehi semangat kanggo basa Galicia. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Isotype Perpustakaan Cervantes Virtual.

Cervantes virtual

Cervantes Virtual minangka situs web sing tanggung jawab kanggo sinau lan nyebarake basa Spanyol. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan konten lan sejarahe.

Mario Vargas Llosa.

Biografi lan karya Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa minangka salah sawijining intelektual sing penting banget kanggo acara-acara ing jagad, karya sastra kasebut nyengsemake. Ayo ngerti liyane babagan dheweke.

Tablet ing basa Latin.

Latin: bapak asmara

Latin minangka salah sawijining basa sing paling penting ing saindenging jagad. Sanajan dianggep basa sing wis mati, panganggone nyebar nyebar. Ayo sinau sethithik babagan sejarahe.

Panularan sastra nganti saiki

Ing artikel iki, sampeyan ngandhani babagan kepiye literatur ditularake wiwit abad nganti pirang-pirang abad lan kepiye sawetara karya sing wis digawe wis dadi modhél kanggo panulis liyane

Kanca rahasia Federico García Lorca

Profesor Jesús Cotta nggawa kita kekancan clandestine antarane Lorca lan Primo de Rivera. Persahabatan, iki, dikutuk kanggo rahasia amarga ideologine.

Pasuryan anyar Cervantes

Pelukis A. Ferrer-Dalmau, kanthi karyan pungkasan, nuduhake penulis nalika perang Lepanto. Karya agung karo Cervantes minangka protagonis.

Jorge Luis Borges

Borges lan kanibalisme

Kita menehi anekdot babagan Borges sing mangsuli ironis karo wartawan sing nyritakake babagan kanibalisme ing negarane ...