Foto dening Jorge Luis Borges

Biografi Borges

Biografi ringkes Borges. Sinau luwih lengkap babagan Jorge Luis Borges kanthi ringkesan urip panulis iki sing nandhani jaman ing jagad sastra.

Potret Rubén Darío

Biografi Rubén Darío

Kita ngandhani biografi Rubén Darío kanthi sawetara cathetan ringkes babagan urip pujangga sing menehi tandha sadurunge lan sawise ing literatur kanthi sumbangan. Apa sampeyan ngerti sejarahe?

Buku Harry Potter anyar

Buku Harry Potter anyar kanthi irah-irahan "Harry Potter and the Cursed Child" dening panulis saga sing misuwur, JK Rowling.

Wawancara karo Marwan

Wawancara karo Marwan: sesuk, 19 Mei, bukune sing anyar "Kabeh masa depanku karo kowe" sing diterbitake dening penerbit Planeta bakal dirilis.

Sastra 'digawe ing Andalusia'

Sastra 'digawe ing Andalusia' minangka potongan pendapat, ironis lan sindiran, ing ngendi akeh panulis Andalusia dikenang.

Jorge Luis Borges

Borges lan kanibalisme

Kita menehi anekdot babagan Borges sing mangsuli ironis karo wartawan sing nyritakake babagan kanibalisme ing negarane ...

Panutup Viscount Demediado

Review saka "The viscount demediado"

"El Vizconde demediadio", karya sing apik banget dening Italo Calvino sing protagonis, Viscount of Terralba, dipérang dadi loro dadi rong makhluk anyar

Foto dening Vicente Risco

Biografi Vicente Risco

Tinjauan ringkes babagan urip Vicente Risco, wong sing mbela nasionalisme ora mesthi ditindakake sajrone urip

Foto saka Cela

Biografi Camilo José Cela

Tinjauan ringkes babagan urip Cela, sawijining panganggit lair ing Iria Flavia sing bisa menang Bebungah Nobel

Foto dening James Joyce

Biografi James Joyce

Tinjauan ringkes babagan panganggit James Joyce sing serba guna babagan genre karyane

Biografi Valle-Inclán

Tinjauan babagan urip Ramón María del Valle-Inclán, pangarang Galicia sing misuwur ing saindenging jagad

Foto panulis Azorín

Biografi Azorín

Tinjauan babagan urip Azorín, panulis lan wartawan sing pisanan dadi anarkis banjur konservatif

Foto dening Dámaso Alonso

Biografi Dámaso Alonso

Ing artikel iki, kita nyedhak petualangan utama pujangga Spanyol sing misuwur yaiku Dámaso Alonso

Foto Rafael Alberti navigasi

Biografi Rafael Alberti

Ing artikel iki, kita ringkes ngrampungake tahap urip utama saka pujangga Spanyol Rafael Alberti

foto klompok generasi 27

Évolusi Generasi 27

Ing artikel iki, kita mbabarake sawetara tahap sing beda sing ditindakake generasi 27

Ana bab generasi 'nini'

Generasi nini, jeneng kasebut sing paling "diwasa" ngutuk kita, sing tegese "ora sinau utawa ...

Klambi ijo zaitun

Rute akademik sing kudu ditindakake siswa Layang kaya aku (lan pengin, ayo lunga ...), kadang tumuju papan ...

Kaendahan saiki

Teori sing paling kontemporer sing bisa digunakake, wiwit filsafat, konsep sing relevan karo Estetika lan konsep Seni ...

Waluh sing dadi Kosmos

Mung amarga aku ngira iki minangka prekara sing wajib dieling-eling, aku menehi crita iki, yaiku ...

Papat Musim Manuela

   Manuela Sáenz minangka katresnan pungkasan saka Liberator, Don Simón Bolivar. Dheweke ngancani dheweke sajrone wolung taun kepungkur, ...

Faulkner lan saran

Panulis sing ora bisa dikandhakake amarga bakat, amarga pesona sing apik banget sing digunakake ing tembung kriya, William Faulkner. Lan ing kene…

Ing literatur anyar

Ing jaman saiki, ing jaman iki sing nyerang kita, sing ngubengi kita, sing ngerti, sastra wis menehi ...

Apa Art?, Miturut Tolstoy

Lev Nikolayevich Tolstoi, utawa Leon Tolstoi kaya sing wis dikenal, lair tanggal 9 September 1928, lan tilar donya ...

Makedonia nganti kuwasa?

Salah sawijining anekdot sing nyebabake aku paling seneng nalika iku, nalika nindakake riset babagan karakter tartamtu iki, ...

Tresnane Alejandra

Tokoh sing puisi dheweke wis ngluwihi ucapan lan kasepen. Wong wadon sing wis nggawe daging ing ...

Ray Bradbury

Ray Bradbury lair ing taun 1920 ing kutha Waukegan, Illinois. Bocah-bocahe isih cilik ing kutha cilik iki ...

Buku anyar Michael Moore

Ing wulan Oktober, buku anyar Michael Moore, pandhuan pemilihan Mike 2008, bakal didol .. Pembuat film kontroversial ...

Bandhing John Grisham

Dina iki novel (nganti saiki) terakhir panulis John Grisham, The Appeal, didol ing Spanyol. Ana apik ...

Biografi Marcel Proust

Marcel Porust lair ing Paris taun 1871 lan tilar donya ing kutha sing padha ing taun 1922 (amarga dheweke dadi ...

Biografi William Faulkner

  Willian Faulkner minangka panulis Amerika sing lair ing taun 1897 ing negara bagian Mississippi. Kulawargane minangka kulawarga tradisional kidul saka ...

Penasaran babagan Ernest Hemingway

Apa sampeyan ngerti manawa Ernest Hemingway lair ing taun 1899? Apa sampeyan ngerti manawa Ernest Hemingway duwe hubungan apik karo ibune? Dheweke ngerti yen Ernest ...

Kipling lan atine anake

Taun iki mung setaun wiwit sawijining narasi narasi abad kaping XNUMX, Rudyard Kipling, nampa ...