5 panulis sing nggawe sejarah

Ing artikel saiki, sampeyan menehi 5 panulis hebat sing nggawe sejarah: Gloria Fuertes, Virginia Woolf, Rosalía de Castro, Jane Austen lan María de Zayas.

Buku literatur Afrika paling apik

Kolonisasi, poligami utawa perang minangka sawetara tema sing nemtokake bawana paling gedhe ing saindenging jagad lan pilihan buku paling apik ing literatur Afrika.

68 taun tanpa George Orwell

Ing artikel dina iki, kita kepengin menehi pajeg marang George Orwell, pangarang sing wani ngomong babagan korupsi global nalika semana.

Buku Isabel Allende sing paling apik

Kritik, wanita, realisme gaib ... Buku paling apik dening Isabel Allende ngidini kita mlebu ing jagad panulis Hispanik sing paling akeh maca ing jagad iki.

Edgar Allan Poe. 209 taun sawise lair. Sawetara ukara

Saiki wis 209 taun wiwit lair saka Edgar Allan Poe, mula maneh wayahe ngucapake selamat marang kalanggengane dadi hebat ing antarane para hebat novel, crita, puisi lan, utamane, teror, semangat lan perasaan sing paling gedhe. Dina iki kalebu sawetara frase.

Ngapusi sampeyan sing paling manis: Crita angel ing antarane rasa seneng gastronomi

Maria Goodin Panulis lakon tunggal?

María Goodin menehi ngapusi paling manis ing taun 2013. Ing babagan iki, mung novel anyar, dheweke ngilangi ati lan pengalamane dadi sukarelawan ing pusat penyakit jiwa.  

Guelbenzu: Urip sing khusus kanggo literatur.

Pasuryan Jose María Guelbenzu

Rong garis panulisan kanggo Jose María Guelbenzu: Novel sosial sing jero lan kritis lan novel intrik ing seri kasebut dibintangi Hakim Mariana de Marco. Apa beda banget?

Sue Grafton's Z melu dheweke

Yatim piatu Sue Grafton

Abjad Kadurjanan ditinggalake tanpa Z sawise matine pengarange, Sue Grafton, pencipta seri novel kriminal sing dibintangi Kinsey Milhone.

Biografi Octavio Paz

Tinjauan singkat babagan boigrafi Octavio Paz, pujangga Meksiko sing dianugerahi Hadiah Nobel kanggo Sastra

Neruda ora mati amarga kanker

Neruda ora mati amarga kanker

Wis sawetara dina kita ngerti manawa Nerudo ora mati amarga kanker kaya sing diandharake saka laporan kematiane. Ing sawetara wulan asil bakal dingerteni.

Kutipan Kazuo Ishiguro

Frasa paling apik ing Kazuo Ishiguro

Ing artikel saiki, kita bakal ngobrol babagan Bebungah Nobel ing Sastra 2017: Frasa paling apik saka Kazuo Ishiguro. Sawetara dijupuk saka bukune ...

7 sebab kenapa sampeyan ora nulis

Kurang wektu utawa kapercayan ing ide sing apik yaiku sawetara alasan ing ngisor iki supaya sampeyan ora nulis crita utawa novel kasebut.

Dina iki mengeti 200 taun lair Thoreau

Dina iki minangka ulang taune 200e laire Thoreau lan ing A. Literatura kita pengin ngurmati dheweke kaya mangkene: ngringkes urip lan kerja lan "ora patuh Sipil".

Refleksi Marcel Proust

Ing artikel saiki, kita menehi penghargaan sithik kanggo Marcel Proust, sing nggawe refleksi babagan maca minangka hobi.

Panulis wis lali

Artikel dina iki mbahas babagan panulis sing lali banget, kalebu Juara Hadiah Nobel kanggo Sastra: Viki Baum, Erskine Caldwell, lan Pearl S. Buck.

Dina iki ulang taune Paul Auster

Dina iki ulang taune Paul Auster, penulis lan pembuat film ing Amerika. Kanthi 70 taun ing sabuk, dheweke minangka salah sawijining panulis novel kejahatan paling apik.

Apa sing maca telung penulis iki

Amarga panulis kita biasane maca. Matur nuwun kanggo Javier Sierra, Domingo Villar lan Francisco Narla kanggo nuduhake wacan marang kita.

Mengeti 150 taun kelairan Rubén Darío

Dina iki kita ngelingi Rubén Darío, nalika mengeti ulang tahune sing kaping 150 taun. Kita nindakake kanthi ngelingi apa sing nggawe dheweke hebat: komposisi.

Ing dina iki Isaac Asimov lair

Artikel dina iki supaya kita mriksa kanthi ringkes babagan urip lan gaweyane Isaac Asimov wiwit lair ing dina iki ing Petrovichi, Rusia.

Tribut kanggo Leonard Cohen sing hebat

Musisi, pujangga, panulis, miturut putra-putrane yaiku bapak sing apik, lan tumrap kita, sepisanan, dheweke katon kaya wong sing apikan: Tribut kanggo Leonard Cohen.

Endi Benito Pérez Galdós?

Benito Pérez Galdós lan pakaryané wis ilang saka kurikulum sekolah. Pengetahuan babagan panulis hebat iki ditolak kanggo para kawula mudha.

5 panulis kelainan mental

Apa sampeyan ngerti urip tragis saka 5 panulis sing kelainan mental kasebut? Kabeh ngalami depresi lan penyakit liyane.

Javier Marías ngancik 65 dina iki

Pengarang kelahiran Madrid Javier Marías ngancik 65 dina iki. Panulis novel lan esai, dheweke uga nulis artikel, terjemahan lan literatur bocah.

George RR Martin

George RR Martin ora misuwur

Kanggo mengeti kaping 20 wiwit diterbitake buku pertama ing A Song of Ice and Fire saga, pangarang wis mutusake arep ngobrol babagan masa sing ora misuwur.

Surat Bukowski nglawan karya

Ing taun 1969, John Martin, editor Black Sparrow, nawakake tawaran ing ngisor iki marang Charles Bukowski kanthi surat. Ing…

Rak buku

Formula kanggo entuk laris

Temokake apa formula sing nggawe buku dadi laris. Kita ora bakal ngandhani carane nulis buku, nanging bakal menehi ide.

Pablo Neruda maca ing studio radio

Gayane Pablo Neruda

Analisis lengkap babagan gaya lan simbol sing digunakake dening Pablo Neruda, salah sawijining pujangga paling apik ing kabeh wektu.

Panulis Republik Spanyol

Dina iki tanggal 14 April, ing kesempatan memori Republik kaping loro, kita pengin nggawe kompilasi khusus karo ...

Noam Chomsky enom

Sapa Noam Chomsky?

Kita nyritakake babagan Noam Chomsky, sawijining panulis sing lair ing taun 1928, aktivis politik, lan salah sawijining pendiri grammar transformasional-generatif.

Pujangga Sastra gedhe

Dina iki, 21 Maret, Dina Puisi Internasional, kita pengin nggawe khusus babagan para pujangga hebat ...

74 buku sing disaranake Borges

Ing taun 1985, omah penerbitan Argentina Hyspamérica nerbitake sing bakal dadi perpustakaan pribadi Borges. Perpustakaan iki bakal kalebu ...

Foto dening Jorge Luis Borges

Biografi Borges

Biografi ringkes Borges. Sinau luwih lengkap babagan Jorge Luis Borges kanthi ringkesan urip panulis iki sing nandhani jaman ing jagad sastra.

Potret Rubén Darío

Biografi Rubén Darío

Kita ngandhani biografi Rubén Darío kanthi sawetara cathetan ringkes babagan urip pujangga sing menehi tandha sadurunge lan sawise ing literatur kanthi sumbangan. Apa sampeyan ngerti sejarahe?

Buku Harry Potter anyar

Buku Harry Potter anyar kanthi irah-irahan "Harry Potter and the Cursed Child" dening panulis saga sing misuwur, JK Rowling.

Wawancara karo Marwan

Wawancara karo Marwan: sesuk, 19 Mei, bukune sing anyar "Kabeh masa depanku karo kowe" sing diterbitake dening penerbit Planeta bakal dirilis.

Sastra 'digawe ing Andalusia'

Sastra 'digawe ing Andalusia' minangka potongan pendapat, ironis lan sindiran, ing ngendi akeh panulis Andalusia dikenang.

Jorge Luis Borges

Borges lan kanibalisme

Kita menehi anekdot babagan Borges sing mangsuli ironis karo wartawan sing nyritakake babagan kanibalisme ing negarane ...

Panutup Viscount Demediado

Review saka "The viscount demediado"

"El Vizconde demediadio", karya sing apik banget dening Italo Calvino sing protagonis, Viscount of Terralba, dipérang dadi loro dadi rong makhluk anyar