Buku Eropa Paling Apik

Buku-buku Eropa paling apik iki nyinaoni sejarah lan owah-owahan sosiologis saka bawana lawas liwat crita sing nyenyet.

Panulis sing diakoni sawise seda

Panulis kasebut sing diakoni sawise tilar donya negesake kahanan sing beda-beda para panganggit sing ora nate ngalami sukses karya.

penulis Amerika paling apik

Panulis Amerika Paling Apik

Ernest Hemingway utawa Emily Dickinson minangka sawetara panulis Amerika paling apik sabanjure sing karyane wis dadi bagean saka sejarah.

Buku sing angel diwaca

Sanajan status literatur gedhe, buku-buku sing angel diwaca iki ora mesthi gawe marem kabeh sing maca.

JK Rowling: Kimia sukses sukses.

JK Rowling: Tuladha ngatasi

Guru sing nggawe urip sengsara kanggo Joanne Rowling, Ibu Morgan, minangka salah sawijining karakter paling jahat ing Harry Potter: Profesor Severus Snape.

Gabriel García Márquez

Buku realisme gaib sing paling apik

Kemampuan kanggo nggabungake sihir lan saben dinten nggawe buku realisme gaib sing paling apik minangka wakil paling apik ing genre iki sing muncul ing Amerika Latin.

Buku paling apik sing disetel ing segara

Mupangati tekane musim panas sing bakal teka, buku-buku sing paling apik ing pinggir segara iki minangka perjalanan sing nyenengake liwat sawetara karya sastra sing hebat.

Buku Salman Rushdie paling apik

Antarane buku paling apik dening Salman Rushdie, ora mung ditemokake sawetara crita paling apik ing India, nanging analisis sing sampurna kanggo negara sing rame lan apik banget.

Anna Frank

Buku non-fiksi paling apik

Buku non-fiksi paling apik iki diwiwiti saka manifesto Zarathustra nganti visi feminis Virginia Woolf liwat cara liya kanggo ngerti wektu tartamtu ing sejarah.

Gambar dening Haruki Murakami

Buku Haruki Murakami paling apik

Realisme lan fantasi sing mbedakake, ing antarane Timur lan Kulon, buku-buku paling apik dening Haruki Murakami nggambarake inti saka penulis Jepang paling populer ing donya.

Buku feminis paling apik

Buku feminis paling apik ing sejarah ndadekake kita nganalisa lan ngrasakake kabeh nuansa revolusi jambon liwat karangan lan novel sing beda.

Dewa Norse lan buku mitos

Buku mitos lan dewa-dewa Norse sing paling apik iki nyelehake kita ing jagad raya lan legenda para prajurit sing nganggo bledhek, prawan beku lan palu abadi.

Kabeh buku Matilde Asensi

Para penyayang novel bersejarah bakal nemokake misteri, konspirasi, lan plot saka Matilde Asensi ing saindenging jagad. .

Crita paling apik ing sejarah

Crita paling apik ing sejarah negesake kekuwatan literatur cekak saka sawetara panulis sing paling universal ing jagad surat.

5 panulis sing nggawe sejarah

Ing artikel saiki, sampeyan menehi 5 panulis hebat sing nggawe sejarah: Gloria Fuertes, Virginia Woolf, Rosalía de Castro, Jane Austen lan María de Zayas.

Buku literatur Afrika paling apik

Kolonisasi, poligami utawa perang minangka sawetara tema sing nemtokake bawana paling gedhe ing saindenging jagad lan pilihan buku paling apik ing literatur Afrika.

68 taun tanpa George Orwell

Ing artikel dina iki, kita kepengin menehi pajeg marang George Orwell, pangarang sing wani ngomong babagan korupsi global nalika semana.

Buku Isabel Allende sing paling apik

Kritik, wanita, realisme gaib ... Buku paling apik dening Isabel Allende ngidini kita mlebu ing jagad panulis Hispanik sing paling akeh maca ing jagad iki.

Edgar Allan Poe. 209 taun sawise lair. Sawetara ukara

Saiki wis 209 taun wiwit lair saka Edgar Allan Poe, mula maneh wayahe ngucapake selamat marang kalanggengane dadi hebat ing antarane para hebat novel, crita, puisi lan, utamane, teror, semangat lan perasaan sing paling gedhe. Dina iki kalebu sawetara frase.

Ngapusi sampeyan sing paling manis: Crita angel ing antarane rasa seneng gastronomi

Maria Goodin Panulis lakon tunggal?

María Goodin menehi ngapusi paling manis ing taun 2013. Ing babagan iki, mung novel anyar, dheweke ngilangi ati lan pengalamane dadi sukarelawan ing pusat penyakit jiwa.  

Guelbenzu: Urip sing khusus kanggo literatur.

Pasuryan Jose María Guelbenzu

Rong garis panulisan kanggo Jose María Guelbenzu: Novel sosial sing jero lan kritis lan novel intrik ing seri kasebut dibintangi Hakim Mariana de Marco. Apa beda banget?

Sue Grafton's Z melu dheweke

Yatim piatu Sue Grafton

Abjad Kadurjanan ditinggalake tanpa Z sawise matine pengarange, Sue Grafton, pencipta seri novel kriminal sing dibintangi Kinsey Milhone.

Biografi Octavio Paz

Tinjauan singkat babagan boigrafi Octavio Paz, pujangga Meksiko sing dianugerahi Hadiah Nobel kanggo Sastra

Neruda ora mati amarga kanker

Neruda ora mati amarga kanker

Wis sawetara dina kita ngerti manawa Nerudo ora mati amarga kanker kaya sing diandharake saka laporan kematiane. Ing sawetara wulan asil bakal dingerteni.

Kutipan Kazuo Ishiguro

Frasa paling apik ing Kazuo Ishiguro

Ing artikel saiki, kita bakal ngobrol babagan Bebungah Nobel ing Sastra 2017: Frasa paling apik saka Kazuo Ishiguro. Sawetara dijupuk saka bukune ...

7 sebab kenapa sampeyan ora nulis

Kurang wektu utawa kapercayan ing ide sing apik yaiku sawetara alasan ing ngisor iki supaya sampeyan ora nulis crita utawa novel kasebut.

Dina iki mengeti 200 taun lair Thoreau

Dina iki minangka ulang taune 200e laire Thoreau lan ing A. Literatura kita pengin ngurmati dheweke kaya mangkene: ngringkes urip lan kerja lan "ora patuh Sipil".

Refleksi Marcel Proust

Ing artikel saiki, kita menehi penghargaan sithik kanggo Marcel Proust, sing nggawe refleksi babagan maca minangka hobi.

Panulis wis lali

Artikel dina iki mbahas babagan panulis sing lali banget, kalebu Juara Hadiah Nobel kanggo Sastra: Viki Baum, Erskine Caldwell, lan Pearl S. Buck.

Dina iki ulang taune Paul Auster

Dina iki ulang taune Paul Auster, penulis lan pembuat film ing Amerika. Kanthi 70 taun ing sabuk, dheweke minangka salah sawijining panulis novel kejahatan paling apik.

Apa sing maca telung penulis iki

Amarga panulis kita biasane maca. Matur nuwun kanggo Javier Sierra, Domingo Villar lan Francisco Narla kanggo nuduhake wacan marang kita.

Mengeti 150 taun kelairan Rubén Darío

Dina iki kita ngelingi Rubén Darío, nalika mengeti ulang tahune sing kaping 150 taun. Kita nindakake kanthi ngelingi apa sing nggawe dheweke hebat: komposisi.

Ing dina iki Isaac Asimov lair

Artikel dina iki supaya kita mriksa kanthi ringkes babagan urip lan gaweyane Isaac Asimov wiwit lair ing dina iki ing Petrovichi, Rusia.

Tribut kanggo Leonard Cohen sing hebat

Musisi, pujangga, panulis, miturut putra-putrane yaiku bapak sing apik, lan tumrap kita, sepisanan, dheweke katon kaya wong sing apikan: Tribut kanggo Leonard Cohen.

Endi Benito Pérez Galdós?

Benito Pérez Galdós lan pakaryané wis ilang saka kurikulum sekolah. Pengetahuan babagan panulis hebat iki ditolak kanggo para kawula mudha.

5 panulis kelainan mental

Apa sampeyan ngerti urip tragis saka 5 panulis sing kelainan mental kasebut? Kabeh ngalami depresi lan penyakit liyane.

Javier Marías ngancik 65 dina iki

Pengarang kelahiran Madrid Javier Marías ngancik 65 dina iki. Panulis novel lan esai, dheweke uga nulis artikel, terjemahan lan literatur bocah.

George RR Martin

George RR Martin ora misuwur

Kanggo mengeti kaping 20 wiwit diterbitake buku pertama ing A Song of Ice and Fire saga, pangarang wis mutusake arep ngobrol babagan masa sing ora misuwur.