Buku dening Miguel de Unamuno.

Buku Miguel de Unamuno

Buku-buku Miguel de Unamuno nggambarake harta intelektual sing gedhe kanggo umat manungsa. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan pakaryane.

Shadowhunters Review.

Bayangan

Shadowhunters minangka seri buku saka Cassandra Clare. Dheweke ngandhani plot sing takon babagan kasunyatan. Sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Ulasan babagan Hood Red Riding Hood.

abang Riding Hood

Little Red Riding Hood, ing versi Charles Perrault lan Brothers Grimm, terus narik kawigaten jagad iki. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan sejarahe.

Ramón del Valle-Inclán.

Ramón del Valle-Inclán, biografi lan karya

Ramón del Valle-Inclán minangka penulis sandiwara, pujangga lan novelis Spanyol, sawijining kastil literatur Spanyol abad kaping-XNUMX. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan pakaryane.

Review saka Martian.

Martian, dening Andy Weir

Martian minangka lakon sing cukup cair sing nggawa sampeyan nggambarake drama wong sing ditinggal ing Mars. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan plot lan pangarange.

Miguel Hernandez.

Urip lan karya Miguel Hernández

Miguel Hernández minangka salah sawijining swara paling misuwur ing literatur Spanyol, penyair lan penulis drama Spanyol. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Review of Masalah telung awak.

Masalah telung awak

Novel kasebut nggawa kita kasunyatan nalika kontak alien pertama digawe, nanging ora ana asil sing ora dikarepake. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Buku Roald Dahl.

Roald Dahl Buku

Karya penulis Welsh iki minangka pajeg kanggo invensi lan imajinasi, kanthi plot sing seger lan narik ati. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan bukune.

Buku Marta Robles.

Bukune Marta Robles

Karya panulis iki kalebu saka riset sejarah nganti crita fiksi lan kompilasi bibliografi. Ayo ngerti liyane babagan dheweke.

Tinjauan Kompas Emas.

Kompas Emas Phillip Pullman

Golden Compass minangka judhul pertama ing seri Dark Matter, digawe dening panulis Inggris Phillip Pullman. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Buku dening Christian Gálvez.

Buku dening Christian Gálvez

Chistian Gálvez minangka panganggit khusus ing tokoh Leonardo Da Vinci lan ngumumake tresna karo Renaissance. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Tangan kiwa peteng.

Tangan kiwa peteng

Crita kasebut kedadeyan ing planet Gueden, papan dununge peradaban aneh kanthi kualitas seksual sing ora biasa. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Review babagan Cenital.

Cenital, dening Emilio Bueso

Cenital minangka novel inovatif sing kalebu ing genre sing dijelasake minangka "novel ilmiah-iklim." Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya iki lan pengarange.

Ulasan babagan El Guerrero del Antifaz.

Prajurit nganggo topeng

Komik sing apik banget iki nyedhiyakake sapa sing maca kanthi plot rumit sing muncul ing jaman Raja Katolik. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan panganggité.

Stephen King, sukses terus-terusan.

Stephen King: sukses terus-terusan

Stephen King makili minangka salah sawijining markas nilai ing jagad sastra. Nanging, promosi dheweke ora gampang. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Patria, dening Fernando Aramburu.

Tanah kelairan Fernando Aramburu

Karya sastra iki minangka refleksi sing paling cedhak lan ora sopan saka konflik sensitif sing nyebabake wong Basque. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Virginia Wolf Buku

Buku Virginia Woolf minangka karya sastra avant-garde kanthi bobot sastrawan gedhe sing menehi tandha era. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan panganggit lan isine.

Prahara.

Prahara

Tempest minangka drama ngapura lan nebus kanthi karakter sing digawe kanthi tenunan. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan plot lan pangarange.

Karya William Shakespeare.

William Shakespeare main

Karya-karya William Shakespeare minangka bandha sastra kanggo djalmo manungso, teka lan sinau luwih lengkap babagan karya lan uripe.

Gusti dering.

Gusti ring

Lord of the Rings minangka salah sawijining karya fantasi sastra sing paling penting ing sejarah. Ayo sinau babagan sejarah Bumi Tengah lan sing nggawe.

The Silmarillion.

The Silmarillion

Silmarillion teka kanggo nerangake kosmoni saka Lord of the Rings; iku buku sing megah lan rumit. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Buku Irene Villa, el Libroabrazo.

Irene Villa: buku

Irene Villa minangka slamet saka terorisme, pratandha cetha manawa, ora preduli, sampeyan bisa terus maju. Ayo sinau luwih akeh babagan pakaryan lan uripe.

Salah sawijining geguritan Rubén Darío

Geguritan Rubén Darío

Rubén Darío minangka pujangga Nikaraguan penting sing dianggep minangka bapak modernisme sastra ing Amerika Latin. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Kuburan Kewan Stephen King, seni saka film anyar adhedhasar buku kasebut.

Pemakaman Kewan Stephen King

Pemakaman Kewan minangka novel horor sing ditulis dening Stephen King sing nyritakake babagan tanah sing dikutuk. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Putri Duyung Cantik.

Duyung cilik sejati

Putri Duyung Cilik minangka salah sawijining dongeng dening Hans Christian Andersen, sing nyritakake babagan katresnan putri duyung lan manungsa. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan panulis lan karyane.

Emilia Pardo Bazán.

Emilia Pardo Bazán

Emilia Pardo Bazán minangka panulis Spanyol abad XNUMX nganggep feminis utama ing jamane. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Buku Harian Vampir.

Buku Harian Vampir

Vampire Chronicles minangka saga sastra misuwur sing nuduhake kasunyatan alternatif nalika ana vampir. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Geguritan dening Carmen Conde.

Carmen Conde: geguritan

Carmen Conde minangka salah sawijining pujangga paling misuwur ing Spanyol, dheweke dadi wanita pertama sing nyekel kursi ing RAE. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan pakaryane.

Buku Trilogi Baztán.

Trilogi Baztán

Trilogi Baztán minangka saga dening Dolores Redondo sing nyritakake kejahatan aneh sing kudu ditanggulangi Amaia Salazar. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan karya lan pengarange.

Panulis Meksiko Juan Rulfo.

Urip lan karya Juan Rulfo

Juan Rulfo minangka panulis lan fotografer Meksiko sing berbakat kanthi karir sing subur ditandhani kanthi urip kanthi wiwitan sing angel. Ayo ngerti liyane babagan dheweke.

Edgar allan Poe: swarane depresi.

Edgar Allan Poe, swarane depresi

Pakaryan Edgar Allan Poe nuduhake asale teror, lan uga nuduhake hubungane karo depresi. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan tulisane.

Serangkaian musibah musibah, Wiwitan sing ala.

Serangkaian musibah musibah

Serangkaian musibah musibah yaiku karya sing digawe dening Daniel Handler, ing endi kabeh pamikiran sing ala bisa kedadeyan. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan plot lan panganggité.

Dolores Redondo, buku-buku pinunjul, Trilogi Baztán.

Dolores Redondo: Buku Pilihan

Bukune Dolores Redondo ndadekake dunia sastra saya rame, apamaneh dheweke teka ing bioskop. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Ing Star padha, dening Jonh Green.

Ing lintang sing padha

Under the Same Star ana buku sing ditulis dening John Green sing nyritakake kepiye wanita enom sing duwe kanker mutusake tresna. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan crita iki lan pengarange.

Urip lan karya Juan Carlos Onetti

Juan Carlos Onetti minangka panulis Uruguay sing karyane duweni pengaruh gedhe kanggo sastra donya. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan pakaryane.

Jorge Amado.

Jorge Amado, urip lan makarya

Jorge Amado minangka panulis Brasil sing karyane nyorot regane kelas miskin lan kepiye cara ditinggalake. Ayo sinau babagan uripe lan karya.

Buku Game of Thrones.

Buku: Game of Thrones

Buku Game of Thrones nggambarake karya agung George RR Martin, sawijining karya sastra fantastis sing unik. Ayo lan sinaoni babagan plot lan pangarange.

Buku Agatha Christie.

Agatha Christie: buku

Karya sastra Agatha Christie minangka salah sawijining sing paling lengkap lan penting sajrone novel kriminal. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan buku lan uripe.

The Music of Silence, dening panulis Patrick Rothfuss.

Musik Meneng

Music of Silence minangka karya panulis Patrick Rothfuss, babagan Auri lan jagad Subreality. Ayo, ngerti babagan crita iki lan panganggité.

Noam Chomsky karo bukune.

Buku Noam Chomsky

Ahli basa Noam Chomsky wis tanggung jawab nyinaoni babagan sinau basa lan panggunaan sing bener. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan bukune.

Buku Jules Verne.

Buku Jules Verne

Kanggo ngobrolake buku-buku Jules Verne yaiku nyinaoni jagad fiksi ilmiah sing digawe kanthi apik, khas jenius. Ayo sinau luwih akeh babagan pakaryan lan uripe.

Buku Game Keluwen.

Buku Game Keluwen

Ing taun-taun pungkasan, sawetara sagas literatur wis saya dhuwur kaya The Hunger Games. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan plot, film lan panganggite.

Lorenzo Silva: buku sing luar biasa.

Lorenzo Silva: buku unggulan

Panulis Spanyol Lorenzo Silva wis menehi tandha tonggak sejarah ing abad kaping XNUMX lan XNUMX kanthi karya sastra pulisi. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan bukune.

Panulis Ernesto Sabato.

Biografi lan karya Ernesto Sabato

Ernesto Sabato minangka salah sawijining panulis sing paling pengaruh ing Amerika Latin ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Gambar panulis César Vallejo.

Biografi lan karya César Vallejo

César Vallejo minangka salah sawijining panulis Peru paling transendental ing abad kaping XNUMX, sastrane dadi tandha penting. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Foto dening Nicanor Parra.

Biografi lan karya Nicanor Parra

Fisikawan, matématikawan lan panulis, kombinasi sing ora konvensional, sanajan ana ing Nicanor Parra. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip antipoet Chili.

Pujangga Mario Benedetti.

Geguritan dening Mario Benedetti

Mario Benedetti minangka salah sawijining pujangga paling misuwur ing sastra Amerika Latin lan dunya. Ayo lan sinaoni luwih sithik babagan puisi lan uripe.

Foto Rosalía de Castro.

Geguritan dening Rosalía de Castro

Rosalía de Castro minangka panulis Spanyol sing karyane fokus kanggo menehi semangat kanggo basa Galicia. Ayo lan sinaoni luwih akeh babagan urip lan makarya.

Maneka warna karya Lope de Vega.

Buku-buku Lope de Vega

Karya sastra Félix Lope de Vega dianggep minangka salah sawijining karya paling gedhe lan paling penting ing Spanyol. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip lan buku-buku saka Lope de Vega.

Potret Antonio Machado.

Puisi Antonio Machado

Antonio Machado minangka salah sawijining penyair paling fleksibel ing Spanyol, puisi kasebut dadi tonggak sejarah. Ayo lan sinau luwih lengkap babagan urip, makarya lan warisane.

Foto dening Gabriel García Márquez

García Márquez ing jaman Game of Thrones

Karya-karya Gabriel García Márquez lan George RR Martin minangka pralambang. Ing kene kita critakake sampeyan babagan antarane Seratus Taun Kesepian lan Game of Thrones.

Miguel de Unamuno, panulis sejarah.

Miguel de Unamuno, panulis sejarah

Karya Miguel de Unamuno yaiku, salah sawijining literatur berbahasa Spanyol sing paling lengkap lan lengkap. Ayo ngerti liyane babagan dheweke.

Foto maca Pablo Neruda.

Neruda lan Odes dhasar

Odes Elemen minangka conto sing jelas babagan carane kabeh bisa puisi. Neruda nawakake kelas master ing puisi. Ayo, ngerti babagan liyane babagan buku iki.

Foto Sissy Spacek lakon.

Carrie, crita planggaran sekolah

Carrie minangka crita nalika Stephen King nangkep kasunyatan planggaran sing dialami dening akeh wong enom ing sekolah. Ayo maca liyane babagan.

Stephen King, master teror

Ngomong babagan Stephen King, diajak salah sawijining panulis horor paling penting ing saindenging jagad, karyane minangka bagean saka kultus. Ayo lan maca sawetara babagan liyane.

Foto dening Stanley Kubrick.

Kubrick kang mencorong

The Shining, disutradarai dening Stanley Kubrick, dianggep minangka film kultus. Nanging panulis film kasebut ora seneng. Waca ing kene kenapa King ora seneng.

Buku Eropa Paling Apik

Buku-buku Eropa paling apik iki nyinaoni sejarah lan owah-owahan sosiologis saka bawana lawas liwat crita sing nyenyet.

Panulis sing diakoni sawise seda

Panulis kasebut sing diakoni sawise tilar donya negesake kahanan sing beda-beda para panganggit sing ora nate ngalami sukses karya.

penulis Amerika paling apik

Panulis Amerika Paling Apik

Ernest Hemingway utawa Emily Dickinson minangka sawetara panulis Amerika paling apik sabanjure sing karyane wis dadi bagean saka sejarah.

Buku sing angel diwaca

Sanajan status literatur gedhe, buku-buku sing angel diwaca iki ora mesthi gawe marem kabeh sing maca.

JK Rowling: Kimia sukses sukses.

JK Rowling: Tuladha ngatasi

Guru sing nggawe urip sengsara kanggo Joanne Rowling, Ibu Morgan, minangka salah sawijining karakter paling jahat ing Harry Potter: Profesor Severus Snape.

Gabriel García Márquez

Buku realisme gaib sing paling apik

Kemampuan kanggo nggabungake sihir lan saben dinten nggawe buku realisme gaib sing paling apik minangka wakil paling apik ing genre iki sing muncul ing Amerika Latin.

Buku paling apik sing disetel ing segara

Mupangati tekane musim panas sing bakal teka, buku-buku sing paling apik ing pinggir segara iki minangka perjalanan sing nyenengake liwat sawetara karya sastra sing hebat.

Buku Salman Rushdie paling apik

Antarane buku paling apik dening Salman Rushdie, ora mung ditemokake sawetara crita paling apik ing India, nanging analisis sing sampurna kanggo negara sing rame lan apik banget.

Anna Frank

Buku non-fiksi paling apik

Buku non-fiksi paling apik iki diwiwiti saka manifesto Zarathustra nganti visi feminis Virginia Woolf liwat cara liya kanggo ngerti wektu tartamtu ing sejarah.