Kanggo sapa sing Bebungah Bel

Kanggo sapa sing Bebungah Bel

Kanggo sapa sing Bebungah Bel

Kanggo sapa sing Bebungah Bel minangka salah sawijining novel paling apik ing panulis lan wartawan Amerika Ernest Hemingway. Versi asline ing basa Inggris -Kanggo Wong sing Tol- Iki diterbitake ing New York ing wulan Oktober 1940. Ing taun 1999, karya kasebut kalebu ing dhaptar "100 buku abad iki", digawe dening koran Paris World.

Narasi kasebut kedadeyan ing taun kapindho Perang Sipil Spanyol; nalika semana, protagonis kasebut nggawe crita katresnan ing tengah-tengah konflik bersenjata. Hadiah Novel Sastra digawe novel iki adhedhasar pengalaman profesionale minangka koresponden perang. Kajaba iku, dheweke kalebu sawetara topik pribadi, kayata kewarganegaraan lan bunuh diri bapake. Buku versi Spanyol iki diterbitake taun 1942 ing Buenos Aires (Argentina)

Ringkesan saka Kanggo sapa sing Bebungah Bel

Nyerang dhisikan

Esuke 30 Mei 1937, Republik nggawe serangan sadurunge saka serangan Segovia. Sawise sukses nyerang, Jenderal Golz milih misi penting ­spesialis sukarelawan lan bahan peledak Amerika, Robert Yordania. Dheweke dikandhani kudu jotosan jembatan kanggo nyegah serangan balik sing bisa ditindakake dening warga negara.

Makarya diwiwiti

The American menyang Sierra de Guadarrama, panggonane cedhak parit mungsuh, ing kana dheweke duwe tuntunan prajurit tuwa Anselmo. Robert kudu ngubungi klompok subversif sing ana ing wilayah kasebut kanggo mbantu dheweke nindakake tugas kasebut. Wiwitane ketemu karo Pablo, sing mandhegani klompok gerilya, nanging, ing wiwitan, dheweke ora setuju karo Jordan.

Ing rapat iki uga ana garwane Pablo - Pilar - sing nolak pasangane, nuduhake awake dhewe, nggawe percoyo klompok kasebut lan dadi pimpinan anyar. Ana ing kana, Yordania ketemu karo Maria, wanita enom sing ayu banget sing bisa narik kawigaten dheweke nalika ndeleng. Nalika ngrancang serangan kasebut, katresnan lair ing antarane kalorone, saengga Robert ngimpi masa depan karo wanita ayu kasebut.

Rencana konsolidasi

Kanthi tujuan kanggo nguatake strategi kasebut, Yordania ngubungi gerilya liyane sing dipimpin dening El Sordo, sing uga wis setuju kanggo kolaborasi. Wiwit wayahe, Robert wiwit gupuh, amarga kabeh nuduhake misi bunuh diri. Mula, klompok patriot iki nindakake objektif kanthi tujuan umum: kanggo mbela Republik saka para fasis, lan nindakake kabeh tanpa preduli mati ing pertempuran.

Analisis saka Kanggo sapa sing Bebungah Bel

Struktur lan jinis narator

Dening sapa dobAku muni lonceng minangka novel perang sing kasusun saka 494 kaca sing disebar ing 43 bab. Hemingway digunakake narator wong katelu sing ngerti kabeh, sing nyritakake plot liwat pikirane lan deskripsi para protagonis.

Pribadi

Robert Yordania

Dheweke minangka guru Amerika sing setaun kepungkur gabung karo perjuangan Republik ing Perang Sipil. Dheweke wis spesialis minangka dinamiter lan mula kudu nindakake misi penting ing konflik kasebut. Ing tengah kerja, dheweke tresna karo María, sing nggawe dheweke ngowahi perspektif ing urip. Nanging, kabeh perasaan kasebut kepincut karo swasana pati sing ngubengi crita kasebut.

María

Dheweke minangka bocah yatim umur 19 taun sing ditulungi klompok Pablo, mula dheweke dadi protege Pilar. Dheweke ngalami penganiayaan saka para fasis, sing nyukur dheweke lan menehi tandha. María tresna banget karo Robert, kalorone urip seneng banget, kanthi rencana sesarengan, nanging mbesuk mbesuk amarga misi sing diwenehake guru Amerika.

Anselm

Dheweke yaiku wong lanang umur 68 taun, kanca sing setya ing Yordania, setya karo cita-citane lan kanca-kancane. Iki minangka karakter sing penting ing sejarah, amarga bantuane, protagonis bisa ngubungi Pablo.

Pablo

Dheweke dadi pimpinan klompok gerilya. Suwe-suwe dheweke dadi ahli strategi sing apik banget, nanging dheweke ngalami krisis sing nyebabake dheweke ngalami alkohol, dadi curiga lan khianat, mula dheweke dadi pimpinan utama.

Pilar

Iku Garwane Pablo, wanita sing kuwat, wani lan pejuang; jelas banget yen yakin. Sanajan watake angel, dheweke minangka wong sing apik sing menehi kapercayan marang wong liya. Amarga iku, dheweke ora duwe masalah njupuk kendhali grup kasebut sajrone ngadhepi kesulitane Pablo.

Adaptasi

Sawise pengaruh buku, ing taun 1943 film kanthi jeneng sing padha karo novel kasebut dirilis, diproduksi dening Paramount Pictures lan disutradarai dening Sam Wood. Protagonis utamane yaiku: Gary Cooper — sing main Robert Jordan— lan Ingrid Bergman — sing main Maria. Pemotretan kasebut sukses sukses ing film lan nampa sangang nominasi Oscar.

Curiosities

Lagu kanggo ngurmati novel

Telung band penting nggawe komposisi musik kanggo ngurmati karya kasebut. Iki yaiku:

  • Pita Amerika Metallica nampilake lagu ing taun 1984 kanggo lagu "For Whom the Bell Toll" duweke album kasebut Numpak Kilat
  • Ing taun 1993, grup Inggris Bee Gees ngluncurake lagu "For Whom the Bell Toll" ing albume. Ukuran Ora Kabeh
  • Ing taun 2007, klompok Spanyol Los Muertos de Cristo nambahake albume Libertarian Rhapsody Volume II, tema: "Kanggo Wong sing Toll Bell"

Jeneng novel

Hemingway judhul buku sing diilhami karo bagian sekedhik saka karya kasebut Bhakti (1623) dening pujangga John Donne. Pethikan kasebut kanthi irah-irahan "Kanthi swarane alon-alon, dheweke ujar: sampeyan bakal mati", bagean kasebut negesake: "Pati wong bakal nyuda aku amarga aku melu bangsa manungsa; mulane, aja nganti ngirim takon babagan sapa sing diarani bel? padha dobel kanggo sampeyan ”.

Sobre el autor

Panulis lan wartawan Ernest Miller Hemingway lair tanggal 21 Juli 1899 ing Illinois (Amerika Serikat). Wong tuwane yaiku Clarence Edmonds Hemingway lan Grace Hall Hemingway, wong sing dihormati ing Oak Park. Ing tahap pungkasan studi sekunder, dheweke kalebu kelas jurnalisme. Ing kana dheweke nggawe pirang-pirang artikel lan ing taun 1916, dheweke bisa nerbitake salah sawijine ing koran sekolah The Trapeze.

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway

Ing taun 1917, dheweke miwiti pengalaman dadi jurnalis ing koran kasebut Star Kutha Kansas. Banjur, dheweke melu Perang Dunia I minangka sopir ambulan, nanging ora suwe bali menyang negarane kanggo kerja ing media liyane. Ing taun 1937, dheweke dikirim dadi koresponden perang menyang Spanyol, ing kana dheweke nyakseni sawetara konflik bersenjata nalika semana lan pirang-pirang taun dheweke bepergian ing saindenging jagad.

Hemingway nggabungake karyane dadi jurnalis kanthi semangat dadi panulis, novel pertamane: Waters spring, katon ing taun 1926. Mula, dheweke nampilake rolas karya, ing endi terbitan pungkasan ing urip: Wong tuwa lan segara (1952). Amarga narasi kasebut, panulis entuk Hadiah Pulitzer ing taun 1953 lan dianugerahi Hadiah Nobel kanggo Sastra ing taun 1954.

Novel panganggit

  • Aliran musim semi (1926)
  • The Sun Uga tangi (1926)
  • Pamitan kanggo Senjata (1929)
  • Duwe lan Ora Duwe (1937)
  • Kanggo Wong sing Tol (1940).
  • Sadawane kali lan menyang Wit-witan (1950)
  • Wong Tuwa lan Segara (1952)
  • Kapuloan ing Aliran (1970)
  • Taman saka Eden (1986)
  • Sejatine ing cahya pisanan (1999)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.