Kaluwihane dadi wong buangan

Kaluwihane dadi wong buangan.

Kaluwihane dadi wong buangan.

Tunjangan dadi kembang tembok, judhul asli ing basa Inggris) minangka novel epistolary dening panulis, Panulis skrip lan direktur Amerika, Stephen chbosky. Diterbitake ing taun 1999 dening MTV Books, entuk nomer perdagangan sing apik banget. Nanging, teks kasebut dilarang ing sawetara sekolah amarga perspektif kontroversial penulis babagan seksualitas remaja lan eksperimen obat-obatan.

Pakaryan kasebut diluncurake menyang pasar sing nganggo basa Spanyol dening penerbit Alfaguara Juvenil, sing dijarwakake dening Vanesa Pérez-Sauquillo. Ing Spanyol katon kanthi jeneng «Kaluwihane dadi wong buangan"; ing Amerika Latin dipromosikake dadi «Kauntungan dadi ora katon». Uga, nalika musim gugur taun 2012 adaptasi film homonim dirilis kanthi arahan Chbosky dhewe.

Sobre el autor

Stephen Chbosky lair tanggal 25 Januari 1970, ing Pittsburg, USA Pengaruh sing paling gedhe kalebu penulis kayata JD Salinger, F. Scott Fitzgerald lan Tennessee Williams. Latihan akademik rampung ing Sekolah Seni Gerak Gambar ing Universitas California Kidul.

Konstruksi

Tunjangan dadi kembang tembok (1999) minangka novel terbitan kaping pisanan. Setahun sabanjure, dadi MTV Books sing paling akeh diwaca. Kajaba iku, tampilan judhul ing dhaptar 10 buku kanthi pratelan paling akeh dening Asosiasi Perpustakaan Amerika, nyumbang kanggo nambah rasa penasaran para pamaca.

Stephen Chbosky.

Stephen Chbosky.

Uga Sajrone taun 2000, Chbosky dirilis Bagéyan, antologi cerkak. Saliyane, panulis pensilvan wis nyedhiyakake kabeh karya tulis kanggo pangembangan skrip film lan televisi, sing kapacak ing ngisor iki:

  • Papat sudhut ora ono (Film independen sing uga dadi aktor lan direktur; 1995).
  • Rent (skrip film fitur; 2002).
  • Tunjangan dadi kembang tembok (skrip film fitur sing dirilis taun 2012).
  • Yerikho (serial televisi; 2006 - 2008).
  • Normal normal (serial televisi; 2013).
  • Kaendahan lan Beast (skrip film fitur; 2017).

Argumentasi saka Kaluwihane dadi wong buangan

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Kaluwihane dadi wong buangan

Charlie, paraga utama, kalebu remaja sing isin, kesepian, ngati-ati, sensitif lan setia banget. Keprigelan paling gedhe yaiku nyetel lingkungan sekolah menengah tanpa dhukungan saka kanca sing paling apik, Michael, sing bunuh diri sawetara wulan sadurunge sekolah diwiwiti. Kanggo ngatasi kerugian iki, protagonis wiwit nulis surat menyang kanca.

Kanthi cara iki, pamirso ngerti pikirane bocah lanang lan interaksi karo anggota kulawarga sing tresna. Uga karo kanca-kancane sing pertama, sawetara "ngalih" kaya dheweke (nanging saka taun kepungkur). Bebarengan karo dheweke, dheweke bakal nemu pengalaman kaping pisanan karo obat-obatan lan bakal mulai ngerti masalah sing ana gandhengane karo seksualitas lan diwasa.

Analisis, sinopsis lan paraga utama

Kulawarga

Ing wiwitan crita Charlie yuswa limalas taun kepungkur lan dheweke nerangake kanthi komunikasi surat - karo sing maca - apa sejatine urip. Lingkungan keluargane cukup stabil lan anget (Kajaba mbah kakung kanthi komentar rasis lan homophobic). Ibu kasebut seneng banget, luwih-luwih dheweke ora bisa ngatasi sedane adhine Helen, sing kedadeyan nalika ulang taune kaping pitu Charlie.

Bapak kasebut apik lan ngerti, sanajan ing njero dheweke nandhang kasusahane bojone. Kakang Charlie minangka bintang bal-balan ing sekolah menengah ndhuwur lan cocog banget amarga dheweke mulang supaya gelut. Adhine Candace duwe pacar sing populer lan bossy (Derek) sing ngandheg. Dheweke mutusake arep aborsi lan Charlie ngancani dheweke menyang klinik.

Sekolah Menengah Atas lan "Misfits"

Sajrone sekolah dhasar, Charlie raket banget karo Michael lan pacare, Susan. Nanging sawise Michael mangkat, dheweke dadi adoh lan dheweke dadi luwih kesepian. Kajaba guru basa Inggris, Bill Anderson, Charlie ora bisa sesambungan karo wong liya. Paling ora, guru nyengkuyung supaya ngembangake karya sastrane, nyatane, dheweke menehi karangan ekstra lan menehi buku favorit.

Dadi pirang-pirang dina nganti Charlie kekancan karo Patrick lan sedulur tiri Sam, sing wis senior. Dheweke cepet tresna karo dheweke, nanging ora mikir dheweke duwe kesempatan. Oalah, sedulur tiri ngenalake Charlie karo kanca-kanca, kalebu Mary Elizabeth, sing bakal dadi pacare pertama Charlie.

Kosok baline remaja

Charlie nggawe hubungan sing raket karo Samapamaneh sawise ngerti babagan planggaran sing ditindakake nalika isih bocah. Nanging dheweke pacar karo Craig, mahasiswa sing tampan lan misuwur banget. Saliyane, Patrick (ngumumake homoseksual) njaga pacaran rahasia karo Brad (gay closet), gelandang tim sekolah.

Ing salah sawijining partai pertamane, Charlie ambruk sawise nyoba LSD lan tekan rumah sakit. Sanajan prestasine tetep dhuwur, urip pribadine "dadi bencana total" ... Charlie ora bisa mbukak Maryam (kepengin pisah karo dheweke). Nanging, dheweke nuduhake perasaan kanthi cara sing paling ala: ing tengah game "bebener utawa wani" dheweke mutusake ngambung Sam.

Konfrontasi kasebut

Charlie - miturut rekomendasi Patrick - sauntara mundur saka grup kanca. Sawetara dina sawise, Brad nuduhake pratandha yen dheweke ditabrak bapake (sawise nyekel dheweke ngambung Patrick). Banjur, ing kantin sekolah, kanca sakelas Brad nyerang Patrick. Charlie nyimpen kancane lan ngancam Brad supaya ngandhani kabeh sing sejatine.

Sawise episode kafetaria, Charlie ditampa maneh ing grup kasebut. Saiki Mary Elizabeth wis nemokake pacar anyar. Ora suwe, Sam putus karo Craig amarga infidelitas. Pungkasane, taun sekolah rampung lan para senior padha ngrayakake. Charlie ngucapake rumangsa seneng, sanajan ing njero ati dheweke ora penasaran karo kancane sing lagi cedhak.

Trauma kepungkur muncul

Charlie mesthi duwe referensi sing jelas marang kancane Michael babagan carane dheweke ora pengin mungkasi (depresi, suicidal). Nanging, nalika Sam lagi ngemas barang-barang kanggo kuliah, dheweke ngadhepi dheweke. Sampeyan ngandhani yen sampeyan ora bisa ngutamakake kesejahteraan wong liya tinimbang kepentingan sampeyan kabeh wektu.

Nalika semana Charlie lan Sam ngambung ... dheweke ndemek selangkangane; dheweke ora kepenak lan ngandhani yen dheweke durung siap hubungan seks. Wengi iku Charlie ngimpi (kelingan) yen bulike Helen ngelus-elus kanthi cara sing padha. Nalika Charlie dadi sadhar babagan planggaran seksual sing ditindakake nalika isih cilik, dheweke ngalami gangguan saraf.

Urip terus-terusan

Kutipan dening Stephen Chbosky.

Kutipan dening Stephen Chbosky.

Ing salah sawijining serat, Charlie nyritakake manawa wong tuwane nggawe dheweke ing kahanan catatonic ing sofa ing omah. Akibate, dheweke mlebu ing institusi kejiwaan. Kanthi pambiyantu para dokter rumah sakit lan dhukungan saka para sedulure, Charlie bisa ngapura bulike. Sawise dibuwang, dheweke mutusake ora mandheg nulis surat ... Wis wayahe nyakup kabeh ing uripe.

Adaptasi film

Kauntungan dadi ora katon iki wis dadi film sing misuwur banget dening para kritikus lan masarakat umum. Disutradarai dening Stephen Chbosky dhewe, nampilake pemeran dibintangi Logan Lerman (Charlie), Emma Watson (Sam) lan Ezra Miller (Patrick). Miturut tinjauan khusus, seniman sing disebutake wis disetel kanthi lengkap karo deskripsi fisik lan psikologis paraga.

Aktor liyane sing gegandhengan yaiku Paul Rudd (Prof. Anderson), Melanie Lynskey (Lik Helen), Johnny Simmons (Brad), Mae Withman (Mary Elizabeth) lan Reece Thompson (Craig). Uga Dylan McDermott, Kate Walsh, Zane Holtz lan Nina Dovrev, minangka wakil saka wong tuwa lan sedulur Charlie.

Bedane buku lan film kasebut

Dadi film fitur sing ditulis lan disutradarai dening pangarang novel sing padha, pangowahan narasi arang banget. Bedane paling penting yaiku bobot anggota kulawarga Charlie, sing luwih dhuwur ing buku kasebut. Mengkono uga peran para karakter sekunder liyane - kayata Bob, panyedhiya ganja, kayata - penting kanggo pesen teks kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.