Buku dening Juan del Val

Nalika takon ing web babagan "buku Juan del Val", referensi sing paling umum sing dipikolehi yaiku babagan bukune Candela (2019). Novel iki minangka karya nomer loro sing diterbitake dhewe dening panulis, sing entuk Hadiah Primavera ing taun kasebut. Juan del Val pancen misuwur amarga nulis crita nyata nggunakake pengalaman dhewe, nalika ditulis ing wawancara karo Zenda: "Aku mung ngerti nulis apa sing dakkerteni ...".

Panulis utamane misuwur ing jagad televisi, ing ngendi dheweke duwe pengalaman dadi direktur, panulis skrip, presenter lan produser, kaloro radio lan TV. Sajrone karir, pangarang wis nuwuhake rasa humor. Ana sing narik kawigaten yaiku dheweke wis ujar ora seneng karo sawetara jaringan sosial, lan banjur diklasifikasikake dadi "AntiInstagram". Wiwit taun 2011, dheweke wis dingerteni melu partisipasi ing program populer kasebut The anthill de Antena 3.

Ringkesan ringkes babagan urip Juan del Val

Juan del Val Pérez lair ing Madrid dina Senen, 5 Oktober 1970. Nalika isih enom, dheweke duwe ciri khas sing nesu lan mbrontak banget. Prilaku kasebut nyebabake pasinaon sekunder, amarga diusir amarga kaping pirang-pirang. Pakaryan sing kapisan yaiku buruh konstruksi, lan banjur mbaka sethithik mlebu jurnalisme. Ing taun 1992, dheweke wiwit nindakake profesi pungkasan iki ing Radio Nasional Spanyol lan suwe-suwe dheweke uga dadi kronis perang banteng sing misuwur.

Juan del Val palakrama tanggal 6 Oktober 2000 karo panulis lan presenter terkenal Nuria Roca. Minangka asil saka persatuan iki, 3 bocah wis ngasilake: Juan, Pau lan Oaclivia.

Kanthi karier sukses 20 taun, dheweke wis nempuh media penting ing Spanyol, kayata: Antena 3, TVE, Terusan 9 y Telecinco. Padha, ing 2014 dheweke nampilake 4 taun suwene program radio Bab sing paling apik sing bisa kedadeyan sampeyan, karo garwane. Ing dasawarsa pungkasan, dheweke kerja ing Dhiskusi gambar Anthill, minangka penulis skrip, panulis lan host show.

Lomba sastra

Juan del Val diwiwiti ing jagad sastra kanthi rong buku, sing ditulis bareng karo garwane: Kanggo Ana, sampeyan sing wis seda (2011) lan Katresnan sing ora bisa diendhani (2012). Nganti taun 2017, dheweke mutusake arep nampilake novel solo sing pertama: Kayane ngapusi, adhedhasar pengalaman pribadi sampeyan. Karya iki, ing wektu sing cendhak, bisa dadi buku sing laris.

Sawise ditampa kanthi becik tumrap karya solo sing pertama, panganggit saya yakin lan terus nindakake apa sing disenengi: nulis. Mung rong taun mengko, dheweke mutusake nerbitake novel nomer loro, Candela (2019). Iki minangka crita sing diceritakake ing wong pisanan lan protagonis yaiku wanita sing luar biasa sing uripe minangka conto perbaikan awake dhewe.

Juan del Val kaget banget entuk hadiah Primavera de Novela 2019 kanthi crita iki, Penghargaan sing dianugerahi para literatur Spanyol paling gedhe. 2021 iki, panulis ngumumake ngluncurake buku kasebut Delparaíso, novel sing mbukak lawang urbanisasi mewah ing Madrid sing dibungkus rahasia.

Buku dening Juan del Val

Karir Juan del Val minangka panulis sastra durung suwe, nanging panulis menehi crita-crita apik sing wis kliwat. Sabanjure, cemilan cilik kanggo saben karyane ditampilake.

Kayane ngapusi (2017)

Ing novel kontemporer iki, panulis crita dhewe ing wong pisanan, nggunakake bab cekak nanging wis dikembangake kanthi apik. Narasi kasebut fokus ing perjalanan lan evolusi uripe, liwat crita sing seger lan tanpa wates. Sanajan karakter fiktif ditampilake, pangarang nggawe katrangan sing asli lan entheng saka pirang-pirang kahanan, nyegerake sawetara segmen kanthi humor sing apik sing menehi ciri khas dheweke.

Sinopsis

Kayane ngapusi yaiku crita Claudio, wong enom sing andhap asor, ora manut lan memberontak. Ing saben bagean buku kasebut ana refleksi babagan urip protagonis, kanthi terang lan wani, nuduhake wektu sing apik lan liya-liyane. Penggunaan refleksi mandhiri terus ditekan. Panulis nggunakake sumber daya iki kanggo ngomong babagan kepiye cara mlebu jurnalisme nganti nggawe karir sing sukses, sanajan durung sinau babagan perdagangan iki kanthi formal.

Claudio nyritakake babagan masalah umur remaja lan kepiye nyusahake wong tuwa, nganti dikurung ing pusat kejiwaan. Antarane rincian liyane, nggambarake pentinge wanita sing wis urip lan piwulang sing ditinggalake marang dheweke. Umumé, iku otobiografi sing tulus banget mula penulis nulis kedadeyan sing cukup menarik.

Candela (2019)

Iki minangka novel nomer loro sing diterbitake dening Juan del Val, lan dheweke entuk penghargaan Primavera de Novela 2019. Crita saka wong pisanan sing ngomong babagan wanita lan pengalamane. Panulis ngupayakake nggambarake pengalaman sing akurat, ngluwihi fiksi. Iki ditulis ing sawijining wawancara karo Rosa Villacastín, nalika dheweke negesake manawa dheweke nggawe karakter iki adhedhasar kasunyatan kanca sing dadi korban pelecehan.

Sinopsis

Candela minangka wanita kaya wanita khas sing bisa ditemokake ing lingkungan populer. Kekhususan sing mbedakake yaiku narik lan jenius kanggo ngadhepi prekara kasebut. Dheweke saiki wis ana ing dasawarsa kaping papat, lan uripe nandhang nasib ala, sawijining musibah sing nate katut kaluwargane wiwit jaman biyen.

Dheweke kerja dadi pelayan ing toko minuman lokal, sing dadi kanca loro wanita liyane - eyange lan ibune (wanita bermata siji) -. Wong telu wadon kasebut wis nemoni kangelan, nanging banyune, rada asem, mbantu dheweke ngrampungake saben dina.

Ngatasi alangan, ancaman lan penyesalan, Candela bakal dipeksa maju lan menehi sing paling apik kanggo nggoleki urip sing luwih apik. Crita sing cocog banget karo kasunyatan saiki lan bakal nyebabake luwih saka siji nggambarake kanthi jero.

Delparaiso (2021)

Angsuran paling anyar iki sing diwenehake dening penulis nyebabake keributan amarga ana masalah sing dikatutake. Iki minangka novel kanthi protagonis lan digawe ing urbanisasi mewah ing pinggiran Madrid. Juan del Val nuduhake crita menarik sing alon-alon mbukak sisih peteng pesawat jet Spanyol, jagad kasebut sing akeh kepengin lan dialami.

Sinopsis

Novel Delparaiso nuduhake pedunung ing kompleks mewah ing Madrid, ing endi macem-macem kulawarga dununge, wiwit sing paling sugih dadi karyawane. Saben paraga minangka protagonis crita dhewe, kanthi akeh rahasia, sedhih lan ora cocog. Antarane masalah kasebut, sawetara masalah kulawarga sing dicethakake, ora nyenengake sing ora bisa didhelikake kemewahan.

Iki minangka situs sing dijaga banget supaya bisa ngubungi kontak karo jagad njaba lan ing endi kabeh katon "sampurna". Panulis ora mung mbabarake sesanti pendhudhuk ing klompok iki, nanging uga nyritakake perspektif wong sing ngamati saka njaba, sing - diapusi karo sing akeh banget - negesake manawa kabeh sing ana ing jero dadi "swarga". Nanging, sawise mlebu, wong sing ora ati-ati ngadhepi kasunyatan sing nyata lan umum banget: ora ana sing katon.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.